Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 17 лютого 2022, 13:04
7594
9

Ліверпуль у Мілані завдав поразки Інтеру

Два м'ячі гості забили у другому таймі зусиллями Фірміно та Салаха

| Оновлено 17 лютого 2022, 13:04
7594
9
Ліверпуль у Мілані завдав поразки Інтеру
Getty Images/Global Images Ukraine

Одразу після жеребкування учасників 1/8 фіналу нинішньої Ліги чемпіонів це протистояння було відзначено як центральне на цій стадії поряд із іграми «ПСЖ» та «Реала». Невелика перевага віддавалася англійському клубу, хоча шанувальники «Інтера», звичайно ж, мали свою думку. Ще було важливо дізнатися в якому стані підійшли команди до зустрічі на стадіоні «Джузеппе Меацца» в Мілані. Так, «Ліверпуль» останні 4 матчі виграв в англійській Прем'єр-Лізі, а ось підопічних Сімоне Індзагі явно лихоманило в січні та лютому, що коштувало їм лідерства в Серії А.

Незважаючи на те, що гру активніше розпочали гості, вже на 5-й хвилині небезпечний момент виник саме біля їхніх воріт. Лаутаро Мартінес отримав м'яч в районі півкола перед штрафним майданчиком і завдав сильного удару, але м'яч «просвистів» поруч із правою штангою. Через чотири хвилини Тьяго Алькантара відповів дальнім ударом, після чого м'яч пролетів в сантиметрах від поперечини.

Команди зовсім не збиралися на цьому зупинятись і незабаром знову провели по одній гострій атаці. На 14-й хвилині після передачі зліва Мане з близької відстані головою пробив трохи вище воріт. А за дві хвилини Чалханоглу приблизно з кута воротарського майданчика лівої ногою пробив у поперечину.

На 23-й хвилині знову нагадав про себе Мане. Після розіграшу кутового форвард англійців вирішив пробити в падінні через себе та м'яч влучив у сітку із зовнішнього боку. А на 29-й хвилині зі штрафного Александер-Арнольд пробив поряд із лівою «дев'яткою».

Getty Images/Global Images Ukraine

Під кінець тайму могли забити господарі поля і також після подачі з кутового. На 40-й хвилині Шкріньяр вистрибнув найвище за всіх у штрафному майданчику, пробивши головою в дальній кут. На щастя для Аліссона, м'яч пролетів повз ворота, адже воротар до нього явно не встигав. На цьому суперники заспокоїлися й вирушили відпочивати.

І на початку другої половини матчу найкраще виглядав «Інтер». Його футболісти провели кілька непоганих атак, одну з яких мав завершувати Лаутаро Мартінес. На 53-й хвилині після відмінної передачі зліва від Перішича аргентинець не влучив по м'ячу головою, набігаючи у воротарський майданчик. А на 60-й хвилині Джеко навіть забив гол, опинившись віч-на-віч із Аліссоном. Втім арбітри зафіксували офсайд у боснійця та взяття воріт не зарахували.

Getty Images/Global Images Ukraine

Бачачи, що гра його команди явно не виходить наставник «Ліверпуля» Юрген Клопп зробив відразу чотири заміни. Один із гравців, який з'явився з лави запасних Луїс Діас, на 67-й хвилині пробив по воротах здалеку, але трохи неточно. Втім, за шість хвилин «Інтер» знову створив момент. Думфріс вчасно відгукнувся на передачу з кута поля та пробив головою, проте поряд із воротами.

А потім забив «Ліверпуль». Причому зробив це гравець, який вийшов на заміну. На 75-й хвилині після подачі кутового з правого флангу Фірміно головою точно переправив м'яч у дальній нижній кут. Ханданович зайняв позицію в центрі воріт і до м'яча не встиг.

Але на цьому біди «Інтера» не скінчилися. На 83-й хвилині Салах опинився в потрібний час у потрібній точці і приблизно з одинадцятиметрової позначки точно пробив по воротах. Щоправда, в цьому епізоді м'яч зачепив ногу Бастоні, трохи змінив напрямок і цим дезорієнтував голкіпера італійців.

Getty Images/Global Images Ukraine

На цьому гру було зроблено. «Ліверпуль» вирушає додому з гарним настроєм та чудовими шансами вийти до чвертьфіналу Ліги чемпіонів.

Ліга чемпіонів з футболу. 1/8 фіналу. Перший матч

«Інтер» (Мілан, Італія) - «Ліверпуль» (Ліверпуль, Англія) - 0:2

Фірміно (75), Салах (83)

«Інтер»: Ханданович, Шкріньяр, Де Врей (Раноккія, 87), Бастоні (Дімарко, 90+1), Думфріс (Дарміан, 87), Відаль (Гальярдіні, 87), Брозович, Чалханоглу, Перішич, Лаутаро Мартінес (Алексіс Санчес, 70), Джеко

«Ліверпуль»: Аліссон, Робертсон, Ван Дейк, Конате, Александер-Арнольд, Еліотт (Кейта, 60), Фабіньо (Хендерсон, 59), Тьяго Алькантара (Мілнер, 86), Мане (Луїс Діас, 59), Діого Жота (Ферміно, 46), Салах

Арбітр: Шимон Марчіняк (Польща)

Стадіон: «Джузеппе Меацца» (Мілан, Італія)

Події матчу

83’
ГОЛ ! М'яч забив Мохамед Салах (Ліверпуль).
75’
ГОЛ ! М'яч забив Роберто Фiрмiно (Ліверпуль).
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
yuriy_kent
Идеальный выездной матч.
Roman Divenko
Тяжёлая, равная игра. Ливерпуль оказался удачливее, и с более сильной скамейкой. Плюс - гений Клоппа. Хороший матч и заслуженная победа!
Oliynuk_sport
У Ліверпуля спрацювали добре заміни
zizyyura
Це вам не Салернітана, Дженоа, Болонья і т.д. Все очікувано. Серія А давно вже не та, якою була. А знавці тут пишуть, що чемп Німеччини зараз найслабкіший з топ5 ліг і Левандовскі забиває недокомандам. Ну, ну...
Ivan Vismutenko
Красота! Я "рад" за хандановичей, брозовичей, шкриняров, перишичей и особенно Джеко!
LFC
Отличный матч - браво Ливерпуль, раздавить автобусный Интер да еще и у него дома многого стоит.
bzzzzzz
интер оказался типичным неудобным соперником для ливерпуля. Как всегда ливеру очень тяжко играть если их переигрывают в прессинге и подборе мяча. Из года в год одна и таже проблема. Можно сказать отскочили, обычно такие матчи проигрывают.