Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Юніори
| Оновлено 15 лютого 2022, 01:28
3199
2

Не дають візи. Україна пропустить ЮЧС-2022 з біатлону

Українська команда потрапила у неприємну ситуацію

| Оновлено 15 лютого 2022, 01:28
3199
2
Не дають візи. Україна пропустить ЮЧС-2022 з біатлону
YouTube. Євген Колупаєв

З 23 лютого по 2 березня у Солт-Лейк-Сіті (США) пройде юніорський чемпіонат світу 2022 року з біатлону. Збірна України на ньому не виступить через відмову посольства США відкрити візи для тренерського та обслуговуючого персоналу команди.

Про ситуацію розповів державний тренер Євген Колупаєв:

«Почну з того, що у нас було два варіанти подання заявки на візи – стандартна за правилами американського посольства у листопаді, та термінова – у січні. У листопаді ми не могли оформити візи з двох причин. По-перше, оскільки захід – у лютому 2022 року, то з бюджету 2021 року ми не мали змоги отримати фінансування. Друга причина – у листопаді у нас ще не був відомий склад спортсменів, які мали взяти участь у чемпіонаті. Тому ми подавали термінову заявку на отримання віз.

Але тут не на нашу користь зіграли нові правила, які нещодавно почали діяти в умовах пандемії. Зазвичай для спортивних заходів, коли їде команда з єдиною метою та єдиним складом, заявка була колективною. І тоді команді призначався один день, коли всі спортсмени та тренери приїжджали до посольства для оформлення віз. Але цього разу у подачі такої групової заявки нам відмовили – довелося кожного спортсмена та тренера подавати окремо. Почали ми це робити на початку січня. І якщо для всіх спортсменів вдалося отримати 10-річні візи, то всім тренерам, сервісменам та медичному персоналу співбесіду в посольстві так і не призначили, мотивуючи це тим, що таке подання заявки для тренерів не відповідає правилам термінової поїздки.

Ми попросили допомогу з боку американської федерації, намагалися також вирішити це питання із залученням Міністерства закордонних справ України, але і той, і інший шлях не привели, на жаль, до позитивного вирішення питання».

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
axylinam
Тренерам нужно было получить визу в ноябре, а спортсменам в январе, такое ощущение, что в спортивном руководстве сидят феерические идиоты
Андрій Ванчак
Як поважають керівництво держави такий і результат, при Пороху такого б не було