Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
|
414
1

Генсек ФБУ: «Матч з Іспанією, як і раніше, готуємо у Києві»

Володимир Драбиковський спростував інформацію про можливе перенесення матчу

Генсек ФБУ: «Матч з Іспанією, як і раніше, готуємо у Києві»
ФБУ

У лютому збірні Іспанії та України мають провести дві зустрічі у рамках відбіркового турніру ЧС-2023. 24-го команди зустрінуться в іспанській Кордові, а 27-го має відбутися повторний поєдинок.

Раніше з'явилася інформація, що збірна Іспаніїї побоюється летіти в Україну через міркування безпеки. Повідомлялося, що матч можуть перенести в Литву.

Генеральний секретар Федерації баскетболу України Володимир Драбіковський спростував інформацію про перенесення гри.

«У мене таке відчуття, що інформаційну війну розпочали і в спортивних ЗМІ. Я хочу заспокоїти усіх любителів баскетболу, поки ми готуємося у штатному режимі до матчу Україна – Іспанія, який має відбутися у київському Палаці спорту. Мене особисто сьогодні здивували ці чутки. Можу запевнити, що ніякого рішення з переносу матчу проти чемпіонів світу в іншу країну ми не ухвалювали. Хочу звернути увагу саме на фразу «ухвалювати», тому що без підтвердження трьох сторін матчі у світовій кваліфікації не переносяться. Дійсно, протягом двох тижнів у нас були тривожні дзвіночки з Іспанії, іспанці переживають за безпеку, але і FIBA, і ми запевнили нашого суперника у тому, що ситуація в Україні абсолютно контрольована та немає приводів для паніки. У мене була телефонна розмова з президентом федерації Іспанії – Хорхе Гарбахосою, де ми проговорили ці теми, мені здалося я заспокоїв його.

Після сьогоднішньої інформації я провів бесіду з Генеральним секретарем FIBA Европа - Камілом Новаком, який мене запевнив, що жодних рішень з переносу цього матчу не було, найближчим часом навіть не заплановані наради з цього приводу. Я не відкидаю, що ця нарада й може бути, наша позиція у ній буде чітка – грати в Україні. Каміл також сказав, що FIBA на нашому боці, буквально учора була проаналізована інформацію від секретаря з безпеки, який відповідає за наш регіон з висновком, що матч проводити в Україні можна. У разі будь-якої загрози з боку агресора Федерація баскетболу України буде першою хто попросить FIBA перенести гру в іншу країну, поки не бачу приводів для паніки», - сказав Драбіковський.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Плей-оф НБА. Бостон із Михайлюком пройшов Маямі, Даллас обіграє Кліпперс
Баскетбол | 02 травня 2024, 10:06 0
Плей-оф НБА. Бостон із Михайлюком пройшов Маямі, Даллас обіграє Кліпперс

«Селтікс» вийшли до другого раунду нокаут-стадії

Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах
Футбол | 02 травня 2024, 06:20 2
Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kaka
Самое нелепое-в ходе еврокубков этого года все испанские команды посетили Рашку и никто не высказал опасение за свою безопасность..... Какая-то странная позиция у наших европейских друзей- опасность войны есть только в Украине?