Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 12 лютого 2022, 22:43
102
0

Галичанка – H71. Прогноз і анонс на матч Кубка ЄГФ (перенесений)

Львів'янки зіграють з головною сенсацією турніру

| Оновлено 12 лютого 2022, 22:43
102
0
Галичанка – H71. Прогноз і анонс на матч Кубка ЄГФ (перенесений)
ГК Галичанка

Поєдинок «Галичанка» - «ХВ-71» відбудеться в неділю, 13 лютого, у Львові. Початок зустрічі о 14.00.

Сьогодні «Галичанка» розпочне боротьбу на чвертьфінальній стадії Кубка ЄГФ сезону 2021/2022. Суперником нашого чемпіона на даному етапі третього за статусом жіночого єврокубка стане головне відкриття поточного розіграшу – фарерський клуб із простою та хитромудрою назвою одночасно – «Н71», який представляє місто Торсхавн.

Гандбол на Фарерських островах останніми роками помітно розвивається. Чоловіча та жіноча збірні ще навіть не європейські середняки, але вже в окремому матчі можуть спокійно поставити підніжку більш сильнішим командам. Тепер прогрес дістався і до клубів. «Н71» став першим в історії фарерським колективом, який дійшов до чвертьфінальної стадії європейських клубних турнірів.

Для оформлення національного рекорду клубу «Н71» довелося пройти три раунди змагань. Спочатку дівчата з «овечих островів» не зазнали проблем з клубом «Чаїр-Скоп'є» з Північної Македонії – 43:26 та – 35:27, після чого зломили опір швейцарського колективу «Споно Іглз» – 36:26 та – 31:29. Справжню сенсацію «Н71» створив у 1/8 фіналу. На цій стадії їх суперником стала сербська «Наїса». Все вказувало на те, що європохід острів'янок закінчиться, але спочатку гандболістки «Н71» з мінімальною перевагою перемогли в гостях – 39:38, а після закріпили успіх вдома – 30:26. Варто зазначити, що із шести поєдинків гандболістки «Х71» п'ять зустрічей провели вдома. Мабуть, спортсменки зі Швейцарії та Північної Македонії надто легковажно сприйняли фарерський клуб.

У складі «Н71» немає жодного легіонера, що ще більше дивує в контексті історичного досягнення колективу. У команді виступають виключно місцеві гандболістки, які абсолютно не відомі широкому колу шанувальників ручного м'яча. Серед них обов'язково варто виділити головну ударну силу «Н71» – розігруючу Марію Вейне Хальсдоттір. У шести матчах на європейській арені вона закинула 53 м'ячі. Така висока результативність дозволяє їй входити до числа кращих бомбардирів Кубка ЄГФ. Серед інших снайперів клубу варто також відзначити ще одну розігруючу Яну Міттун (29 точних кидків), і праву крайню Брунгільд Пальсдоттір, на її рахунку 22 взяття воріт.

У протистоянні із представницями «овечих островів» львівська «Галичанка» буде явним фаворитом. Можна сказати, що українському клубу усміхнулася фортуна під час жеребкування, адже, наприклад, замість головної сенсації розіграшу нашим суперником міг стати хтось із тріо потужних іспанських клубів. Проте гандболістки «Н71» своєю грою вже показали, що з ними треба рахуватися і підходити до поєдинків із острів’янками з самовпевненим настроєм ніяк не можна. І все-таки підопічним Віталія Андронова абсолютно під силу пройти колектив із Фарерських островів за сумою двох матчів та вийти до півфіналу Кубка ЄГФ, а основа цього успіху має бути закладена сьогодні у Львові.

Прогноз Sport.ua: перемога «Галичанки»

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.