Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 12 лютого 2022, 23:27
5271
12

Джима обнадіює, Нісканен вражає. Як минув 7-й день ОІ

Оглядач Sport.ua - про сьомий день Олімпіади в Пекіні

| Оновлено 12 лютого 2022, 23:27
5271
12
Джима обнадіює, Нісканен вражає. Як минув 7-й день ОІ
Getty Images/Global Images Ukraine. Юлія Джима

Sport.ua разом із BetWinner в спецпроекті «Олімпіада-2022» розповідає, як минув 7-й день Ігор в Пекіні.

Рівно тиждень повноцінних змагань на 24-й зимовій Олімпіаді позаду. Ми очікувано без медалей. Нині вже можна сміливо стверджувати, що так безнадійно українська збірна не виглядала ніколи. Надія на нагороди ще жевріє і перспективні види начебто залишаються, однак цілком очевидно, що для того, аби пробитися до трійок, нашим головним надіям (а мова про біатлоністів Підручного, Джиму, фристайлістів Абраменка, Полюк і Новосад, якщо остання, звісно, зможе здати негативний тест) доведеться стрибнути вище голови. До слова, п’ятниця в контексті медальних перспектив повинна обнадіювати.

Заявка на переслідування

Юлія Джима припустилася у спринті одного промаху, відстала від чемпіонки, норвежки Марте Олсбю на хвилину і сім з половиною секунд і посіла підсумкове восьме місце. Найвище серед українських спортовців у перший тиждень Олімпіади. Але мова не про місце. А про перспективи на неділю, 13 лютого. Саме цього дня, починаючи з 11:00, розпочнеться жіноча гонка переслідування. Джима на цій Олімпіаді демонструє, що швидкісні показники дозволяють їй боротися за найвищі місця. Залишилася «дрібничка» - повернути колишню стрільбу. Влучність – це те, що поки не дає Джимі боротися на рівних з Олсбю, сестрами Еберґ, Доротеєю Вірер та іншими топами. Показово, що біатлоністки, які посіли в спринті перших п’ять місць, промахів уникнули.

Непогано як для дебютної на цих Іграх гонки виступила й Анастасія Меркушина. З єдиним промахом на «стійці» вона стала 24-ю, відстала від чемпіонки на хвилину і 47 секунді і, враховуючи вміння влучно стріляти, зберегла перспективи на поліпшення позицій у пасьюті. Натомість Ірину Петренко, яка з чотирма нулями була 11-ю в індивідуальній гонці, влучність цього разу підвела. Дві хиби на «лежці» відкинули нашу не надто стрімку біатлетку відразу на 40-ву позицію.

На своєму рівні

На жаль, не спромігся в Пекіні на диво єдиний наш скелетоніст Владислав Гераскевич. У принципі, стартових два заїзди за добу до того надій уже не залишали. Владислав посідав 16 місце і в підсумку вище піднятися й не зумів. Більше того, Влад завершив перегони 18-м, з відставанням від новоспеченого чемпіона, німця Крістофера Ґротеера у 5,27 секунди. Вочевидь складно прогресувати, коли вдома немає навіть найелементарніших умов для підготовки.


Getty Images/Global Images Ukraine. Владислав Гераскевич

Про потребу створення в Україні стартової естакади Гераскевичі батько й син говорять впродовж чотирьох років, з того часу, як Владислав сенсаційно став 12-м на дебютних Іграх у Пхьончхані. Люди, від яких залежить виділення коштів, з розумінням хитають головами, а віз залишається на тому ж місці. Щоб отримувати базову підготовку бодай з перервами, Гераскевичу доводиться виїздити в Румунію чи Латвію. Крім того, потребує оновлення матеріально-технічна база власне скелетона, на якому ганяється українець. З нинішніми готовністю й технічними показниками Владислав вочевидь боротися за десятку не здатен. Хіба якщо зорі зійдуться аж надто вдало.

Не в силах створити диво й 21-річна гірськолижниця Анастасія Шепіленко. Сьогодні в супергіганті вона стала 37-ю серед 44-х учасниць. Від чемпіонки, швейцарки Лари Ґут-Бехрамі, українка відстала на цілу вічність - 6,09 секунди. Дворазова чемпіонка світу-2021 Ґут-Бехрамі, між тим, після бронзи Сочі-2014 в швидкісному спуску на цій Олімпіаді виграє вже другу медаль. Спершу була бронза в гігантському слалому, тепер – історичне золото Super G. Натомість сенсаційна чемпіонка супергіганту в Пхьончхані  сноубордистка Естер Ледецка з Чехії цього разу повторити свого досягнення не змога. Естер стала п’ятою, відставши від бронзової позиції, яку зайняла інша швейцарка, Мішель Ґізін, на 13 сотих секунди.

Герой дня

Головне протистояння сучасних лижних перегонів між представником ОКР Алєксандром Большуновим і норвежцем Йоганнесом Клебо, які на цих Іграх вже виграли по одній золотій медалі, на дистанції 15 кілометрів класичним стилем виграв фін Іво Нісканен. У принципі, 30-річного фіна, який у Сочі-2014 був чемпіоном у командному спринті, в Пхьончхані-2018 виграв 50 км «класикою», а на цих Іграх вже здобув бронзу в скіатлоні, сенсаційним переможцем не назвеш. Так добре, як Нісканен, «класикою» в сучасних лижних перегонах не ходить ніхто. Інша річ, що універсали Большунов та Клебо з їхніми надлюдськими задатками, здатні перемагати в будь-яких дисциплінах. Проте цього разу представник ОКР став другим, норвежець третім, а Нісканен на фініші виграв у головних зірок 23 і 37,5 секунд відповідно.

Getty Images/Global Images Ukraine. Іво Нісканен

Тим часом, наші класичні невдахи не здивували й на 15-ти км «класикою». Руслан Перехода і Олексій Красовський фінішували поряд, 77-м і 78-м, програвши чемпіонові понад сім хвилин.

Гра м’язами

Поступово набирають обертів й головні фаворити чоловічого хокейного турніру. Збірної ОКР це поки не стосується, хоча другу перемогу в двох матчах вони й здобули. Після 1:0 у стартовому матчі зі швейцарцями представники команди без стяга й гімну здобули другу поспіль натужну перемогу – 2:0 над данцями. Вдруге поспіль шат-аутом відзначився голкіпер Іван Федотов, завдяки якому команда з середини матчу утримувала перевагу в одну шайбу, закинуту Павлом Карнауховим. Остаточно питання про переможця були зняті лише за шість секунд до сирени, коли порожні ворота вразив Кірілл Семьонов.

Важку перемогу в серії післяматчевих булітів здобула над швейцарцями збірна Чехії. Основний час гри завершився 1:1 – на шайбу Іржі Смейкала в першому періоді дуже швидко відповів швейцарець Свен Андріґетто. Два наступних періоди голкіпери Леонардо Дженоні і Шимон Грубец втримували ворота на замку. Не пропустили вони й в овертаймі. А в серії булітів єдину влучну спробу виконав Давід Крейчі. Таким чином Швейцарія за достойної гри програла обидва матчі, а Чехія, нехай і не дуже переконливо, але реабілітувалася за стартову поразку від Данії.

Впевнену перемогу 4:1 над Словаччиною здобули шведи. По шайбі у переможців закинули Йоакім Нордстрьом, Лукас Вальмарк, Макс Фріберґ і Карл Клінґберґ. Єдину шайбу словаків 17-річний діамант Юрай Слафковскі, котрий у першому турі зробив дубль у матчі з фінами, закинув тоді, коли інтрига в поєдинку померла.

А найпереконливіше поміж усіх вище перелічених команд на старті виглядають фіни. Правда, з Латвією Суомі намучилися. Рахунок команда Юхи Ялонена відкрила наприкінці другого періоду – відзначився Валттері Кемілайнен. Балтійці відігралися на початку заключної третини завдяки голу Родріґо Аболса. Зламати опір латвійської команди фаворитам вдалося лише на 55-й хвилині, коли відзначився Лео Комаров. Останню шайбу капітан Марко Анттіла закидав у порожні ворота – 3:1.

Тим часом, визначилися перших два півфіналісти жіночого хокейного турніру. Несподівано натужно в Чехії виграли чинні олімпійські чемпіонки американки. «Зоряно-смугасті» довго не могли відкрити рахунок, а в другому періоді ще й пропустили першими – відзначилася Міхаела Пейзлова. Зрештою, вже через хвилину Галларі Найт відновила рівновагу, а в третьому періоді Лі Стеклейн, Саванна Гермон і Кендалл Койн-Шофілд пренесли збірній США перемогу 4:1.

Натомість збірна Канади знущалася зі шведок, як хотіла – 11:0. Хет-триками відзначилися Браян Дженнер і Сара Філлер, по шайбі закинули Джеймі Лі Реттрі, Наталі Спунер, Ерін Емброз, Блейр Турнбулл, Емілі Кларк.

Медальний залік

Своє друге золото на цих Іграх виграв шведський ковзаняр нідерландського походження Нільс ван дер Пул. 5000 метрів він виграв з олімпійським рекордом, а дистанцію вдвічі довшу сьогодні взагалі зі світовим – 12.30,74. Попередній рекорд теж належав Нільсові і був встановлений рівно рік тому у нідерландському Геренвені.

Getty Images/Global Images Ukraine. Нільс ван дер Пул

Втрату золота у ковзанярському спорті Нідерланди компенсували в шорт-треку. Дистанцію 1000 м серед жінок другу Олімпіаду поспіль виграла Сюзанне Схюлтінґ, яка на цих Іграх вже здобувала срібло на дистанції вдвічі коротшій.

Сенсація сталася у гафпайпі, де легендарний американський сноубордист Шон Вайт, котрий був переможцем трьох попередніх Олімпіад, посів лише четверте місце. Новим королем гафпайпу став японець Аюму Гірано, котрий у Сочі і Пхьончхані вигравав срібні нагороди.

Хто забере найбільше золотих медалей на Олімпіаді?

 

Після тижня змагань медалі 24-ї «білої» Олімпіади мають 26 країн. Золото здобули 20. Лідерство в медальному заліку утримує Німеччина – сім нагород найвищої проби. У Норвегії – шість золотих медалей, у Нідерландів і Швеції – по п’ять, в Австрії і США – по чотири, у Китаю – три.

11 февраля. Все призеры дня зимней Олимпиады-2022

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 24
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Не Баварія. Зідан виявив бажання очолити інший легендарний клуб
Футбол | 20 квітня 2024, 00:24 3
Не Баварія. Зідан виявив бажання очолити інший легендарний клуб

Іменитий француз може очолити «Манчестер Юнайтед»

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Patricia Quervo
가장 인기있는 것을 시도 바카라 즐기면서 상품을 획득하고 받을 수 있는 기회를 높이는 온라인 게임.
Sunshine Sipol
Looking for a games that will expect more than your expectations? try our fachai gaming for more games and earnings to win.
Rex Alfuente
이 게임을 하면 많은 상을 받을 수 있습니다 바카라 계략.
April Fuentes
즐겁게 놀다 라이브 바카라 가입하여 여러 보상을 받으세요.
Anne Reyes
I guarantee you will get the best ideas for your own business using our facebook ads no matter your brand, industry, goal and budget.
Chris Fernan
This new online live selling method makes it easy for business owners to attract customers and increase their bottom line. Use our Page365 to help you with any selling ideas.
dinna lhigo
Why not settling on games that is fun and at the same time you're earning. Well it'll make suspense because of the games as well, just try our fachai9 arcade games to see more.
Tyler Sonic
궁극을 즐기다 온라인 바카라 다양한 상을 수상하면서 게임.
Astro Ball
Want to earn more by just clicking, Try our fachai9 arcade games to win more. Be your own boss.
Adrian Sy
와서 놀다 바카라 그리고 많은 경품을 받아
Mark Santos
That's great! now enjoy our easy to play and earn. We have many promos and rewards that we give to you. Come and Let's play our fachai9!
Desiree Apole
놀자 바카라 많은 돈을 벌기 위해.