Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 11 лютого 2022, 19:45
1191
0

Основні види ставок на кінні перегони

Кінські стрибки - найстаріша розвага, на яку приймали ставки!

| Оновлено 11 лютого 2022, 19:45
1191
0
Основні види ставок на кінні перегони

Кінні перегони можна назвати найстарішою розвагою, на яку приймаються ставки. Їх складно назвати суто спортивними, але при цьому популярності такі парі, особливо у Великій Британії, не втрачають. У нас не скрізь можна розмістити ставки на кінські перегони, але це технічне питання подолати. На що можна розміщувати гроші? Назвемо основні види ставок на забіги.

Найпопулярніший варіант – ставка на перемогу

Її ще називають коротким англійським словом "win". Суть у тому, щоб вгадати, який із коней прийде до фінішу першим. Причому можна знайти так звану insurance bet, тобто ставку зі страховкою. При ній, якщо обраний Вами кінь прийде 2-3, сума ставки, або її частина, повернеться.

Можна ставити на "призове місце"

На англомовних сайтах потрібно шукати варіанти під назвою "each-way", або просто e/w. Суть у тому, щоб вгадати, що кінь, навіть якщо не виграє, але фінішує в забігу на призовій позиції. Але варто пам'ятати, що, коли хочеш ставити на "each-way, необхідно буде подвоїти ставку. Тобто, виклавши 200 доларів, фактично половина піде на ставку на перемогу обраного коня, і половина одночасно на призове місце. Перемога ж принесе прописаний виграш, а прихід обраного жеребця серед призерів - дозволить отримати лише 1/5, максимум 1/4 від базової суми (тут залежить від того, які умови встановив букмекер). Через ці нюанси експерти радять використовувати "each-way" тільки коли є хороший шанс, що виграє (або хоча б прийде у призерах) кінь, чий успіх оцінюється коефіцієнтом від 8,0 і вище.

Багато гравців використовують forecast

Це ставка на те, що вибрані коні прийдуть 1-2 в одному стрибку. Тут є два варіанти: "точний" (straight) forecast, коли гравець дає лише 1 варіант, і "комбінований" (reverse) forecast, коли ставлять на те, що коні прийдуть на 1-2 позиції в будь-якому порядку. Але й тут, як із "each-way", сума ставки фактично подвоюється. Як правило, цю ставку застосовують, коли на лідера дають дуже низький коефіцієнт, нижче 1,2. Є й складніший варіант, "tricast", але тепер вже буде 6 варіантів фінішу, і загальна сума парі зростає відповідно.

Не рідко використовують "хто вище"

Англійською їх позначають як "match bet" або "head-to-head". Тут не важливо, хто виграє забіг - головне, щоб обраний Вами перший кінь обігнав вказаний Вами ж інший. Тобто все зводиться до поєдинку 1 на 1 – тут набагато простіше проаналізувати та зрозуміти, хто сильніший.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.