Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 13 лютого 2022, 00:07
2504
0

Джейкобс пішов на спад. Від бою проти Райдера буде залежати багато

Визначальний бій Деніеля у новому для нього дивізіоні

| Оновлено 13 лютого 2022, 00:07
2504
0
Джейкобс пішов на спад. Від бою проти Райдера буде залежати багато
Getty Images/Global Images Ukraine. Деніель Джейкобс

Деніель Джейкобс, який колись був одним з топів середньої ваги, несподівано впіймав спад при переході до нового дивізіону. Американець довго скаржився, що зробити ліміт середньої ваги для нього важко, тому перебрався до другої середньої, програвши Саулю Альваресу. Здавалося б, повний уперед у комфортному дивізіоні боксувати так, як хочеться, але ні.

Два роки - два непоказні поєдинки і простій майже в два роки. Невтішний підсумок переходу, як і поїздка на територію суперника, який точно не є топом. Джейкобс несподівано перестав бути одним із топів і тепер починає все наново.

Джейкобс бив Дерев’янченка, а тепер важко проходить середняків. Райдер - один із них

Вперше програв американець у 2010 році. Тоді він дуже весело розпочав бій проти росіянина Дмітрія Пирога, але у п'ятому раунді пропустив удар. Впав Джейкобс так, начебто на цьому можна завершувати. Більше того, лежав із порожніми очима, ніби свідомість остаточно покинула його. Але, як тільки рефері дав відмашку, Деніель стрімко підвівся і почав доводити третьому в рингу, що він готовий.

Винен сам. Так, вставати одразу - затія не з найкращих, але ж треба хоч якось показати свою готовність продовжувати, а не відігравати напівживого боксера. Пирог так і пішов непереможеним, а Джейкобс ходив з одиницею у графі поразок ще сім років.

За цей час американець досяг серії хороших і досить гучних перемог. Побив у першому раунді Пітера Куілліна, у другому раунді Серхіо Мору та достроково у дванадцятому раунді Калеба Труа. Поки у 2017 році не вийшов на Геннадія Головкіна.

Казах зазнав справжніх труднощів у тому бою. Великий Джейкобс не тільки гідно переносив влучання гарматних пострілів Головкіна, а й бив у відповідь. Багато, часто та точно. Рішення суддів викликає питання, хоча загалом поєдинок був рівним, а судді саме це й побачили – 113-114 та двічі 115-112 Геннадію.

Такі поєдинки часто важливіші за десяток інших боїв, тому Джейкобс став у ряд з іншими топами дивізіону. Побив ще двох, щоб дістатися Дерев'янченка. Або це Сергій дістався до нього – так правильніше. Відмінний поєдинок, нокдаун українця у першому ж раунді та вкрай конкурентне протистояння. Сергій бив дуже багато, Деніель – менше, але жорсткіше та візуально точніше. Рішення суддів – перемога американця розділеним рішенням суддів та вихід на Канело.

Потенційно американець був тим, хто стилістично міг влаштувати Альваресу реальне випробування. Достатньо габаритний, фізично сильний, технічний та з потужним ударом, щоб мексиканець побоювався. Насправді ж, боявся Джейкобс. Обережно перестраховувався, весь час ніби не допрацьовував. Сауль виграв спокійно. Без вогню та небезпеки для обох, без труднощів, які очікувалися для Альвареса.

Getty Images/Global Images Ukraine. Деніель Джейкобс проти Канело Альвареса

Даніель скаржився на вагу – мовляв, не може сушитися вже до рамок середньої ваги і настав час йти далі. Пішов, але вийшло гірше, ніж очікувалося. Відчутно гірше. Хуліо Сезар Чавес був переможений достроково, але по-перше, досягнення не вражає свідомість. По-друге, Джейкобс відчув купу проблем, а суперник знявся через зламаний ніс, а не домінування візаві.

До наступного року американець мав уже звикнути до своїх нових габаритів, але зустріч із Габріелем Росадо - боксером, що вже давно на спаді, вийшла настільки ж натужною. Джейкобс виграв, але в дуже близькому протистоянні, а один із суддів взагалі побачив перемогу Габріеля.

З 2020 року Деніель не боксує і повертається поєдинком проти Джона Райдера у Великій Британії. Бій проти британця у Великій Британії. Так, багато в чому через співпрацю Джейкобса з Едді Хірном, але все ж таки. Ніхто не взявся робити йому бій навіть у рідному місті.

Райдер – хороший габаритний боксер. Може вдарити, але гарматного удару не має. Переміг усіх, крім топів – програвав Біллі Джо Сондерсу, Роккі Філдінгу, Каллуму Сміту та ще двом менш відомим боксером. Вже не середняк, ще не навколотоп. Хороший суперник для повернення, але недостатній, як для того Джейкобса, до якого ми звикли - того, хто переміг рак і мало не побив Головкіна.

То хто ж фаворит?

Getty Images/Global Images Ukraine. Деніель Джейкобс

Ще одне підтвердження падіння відчуттів та рівня Джейкобса – коефіцієнти. На його перемогу можна поставити за 1.57, на суперника в середньому за 2.37. Ще недавно Деніель був би явним фаворитом у поєдинку з таким конкурентом, а вже зараз шанси більш-менш рівні.

І прогнозувати тут, справді, щось важко. Звичайно, зважаючи на всі змінні, Джейкобс - більш класний боксер. Він дуже хороший у всьому: у позиційному поєдинку, у рубці, у роботі передньою рукою, у захисті корпусом. Але з огляду на те, що відбувається з ним останніми роками, шанси на перемогу викликають сумніви.

Враховуючи, що бій пройде у Великій Британії, бачиться знову важка перемога Деніеля у близькому поєдинку. Якщо вони з командою нічого не поміняли.

Поєдинок Деніель Джейкобс – Джон Райдер відбудеться у суботу, 12 лютого, у Лондоні. Орієнтовно бій розпочнеться о 23:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій
Футбол | 27 квітня 2024, 10:28 24
Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій

Рік тому команда рвалася в ЛЧ, а зараз може залишитися без континентальних турнірів

Лунін з агентом розлютилися на Анчелотті. Стали відомі причини
Футбол | 27 квітня 2024, 00:59 9
Лунін з агентом розлютилися на Анчелотті. Стали відомі причини

Український воротар залишився у запасі в останньому матчі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.