Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 28 сiчня 2024, 17:49
1604
0

Мунгія розніс Райдера. Конкуренції не вийшло

Британець не стрибнув вище голови ще раз

| Оновлено 28 сiчня 2024, 17:49
1604
0
Мунгія розніс Райдера. Конкуренції не вийшло
Getty Images/Global Images Ukraine. Хайме Мунгія (ліворуч)

27 січня у Феніксі, США, відбулось протистояння 27-річного мексиканця Хайме Мунгії (43-0, 34 КО) проти 35-річного британця Джона Райдера (32-7, 18 КО). Великої конкурентної битви не вийшло, не дивлячись на попередні виступи боксерів.

Хайме розбив опонента та переміг достроково – у дев’ятому раунді.

Мунгія розбив візаві завдяки габаритам. Без шансів

Одним з головних питань перед поєдинком стало те, як Райдер впорається з різницею у габаритах із таким суперником. Попередній бій від Джона – хороший. Не ідеальний чи щось таке, але вкрай рівне протистояння проти Канело додавало упевненості в тому, що він зможе дати бій Хайме.

Проте важливо було враховувати і різницю в габаритах. Все ж із Саулем вони майже рівні у зрості та розмаху рук. Хайме – сильно більший, вищий, має довші руки, а у ринзі ще й важчий. І от було цікаво, чи стане це великою проблемою для британця.

Для Сергія Дерев’янченка у 2023 році не стало. Точніше, це вирішило результат бою, але саме протистояння не стало фатальним для українця. Сергій чудово працював проти такого велетня, влучав, і загалом саме Дерев’янченко мав перемагати у поєдинку, але судді вирішили інакше через нокдаун в останньому раунді.

Бій проти Мунгії продемонстрував, що проблеми з габаритами для Райдера все ж більш відчутні, ніж для Дерев’янченка. Хайме одразу захопив ініціативу. Мало того, що він більший за опонента, та ще й насипає багатоударні комбінації у такій щільності, що подітись від них кудись майже неможливо.

Перший нокдаун у такому режимі прийшов швидко – вже у другому раунді. Хайме пробив правим, а потім знову правим, і суперник відправився відпочивати на десять секунд. Добивання не склалось. Емоційний молодий мексиканець традиційно полетів вперед і не отримав нічого, окрім декількох ударів, якими не влучив у ціль, і декількох ударів, які прилетіли у вигляді контрвипадів.

Проте, це лише епізоди вдалих дій для Райдера. Джону складно було впоратись із тією активністю, яку запропонував настільки габаритний опонент. Бокс Хайме якраз про силову домінацію. Там, де у нього не виходить перебоксувати, він просто йде перебивати суперника. Але сьогодні вдавалося все, бо Райдер не встигав, був меншим і взагалі ніяк не міг підібрати ключі до суперника.

Нокдаун номер два завітав саме від навичок Хайме. Фредді Роуч, тренер Мунгії, перед боєм відзначав, що насправді мексиканець – хороший боксер і кращий, ніж він собі уявляв. Це Хайме і продемонстрував, коли вдарив джебом, витягнув суперника кроком назад і влучив лівим боковим назустріч.

Добре, хороші відрізки у Райдера також були. Джон непогано контратакував. Замало, не встигав здебільшого, але виглядало це добре тоді, коли удари доходили до цілі. Британець активізувався у шостому раунді і повністю його виграв.

Питання тільки в тому, що за кількістю навичок та загальних компонентів, які має Мунгія, він не є зручним суперником для Райдера. Він більшій, і це є проблемою для британця – відповідь на те саме важливе питання. Він дає занадто велику щільність бою. Джон активно боксував проти Канело Альвареса, але тут молодий хлопець взагалі не давав йому відпочивати. І його контратаки теж не працювали, тому що здебільшого суперник просто насипав з дистанції і не давав підібратися ближче.

Не дивно, що за сукупністю цього всього, поєдинок закінчився саме так. У дев’ятому раунді Мунгія двічі відправив суперника у нокдаун і продовжував насипати ударами. Вже не поспішав так, як на старті, а влучав і влучав. Кут британця вирішив, що на цьому досить знущатись із свого боксера та зняв його з поєдинку.

Це друга поразка Райдера за останні два роки. І обидва рази – від мексиканця. Не можна сказати, що Джон був топом і скотився. Скоріше, стрибнув вище голови в бою з Канело, а тепер повернувся на свій стандартний рівень. Буває.
Як і буває з Хайме. Не склалось з Дерев’янченком, підібрали трохи іншого суперника, який теоретично міг стати небезпечним, він його переміг. Переміг яскраво і саме так, як треба у ситуаціях, що складаються після таких боїв, як після українця. Переміг достроково – так, як не зміг зробити Сауль Альварес. Тепер можна на цьому наголошувати всюди і мотивувати лідера мексиканського боксу битись.

Що тепер?

Райдер не стрибнув вище голови повторно, не переміг, не дав крутий бій. Повернеться до свого стандартного рівня боїв. Нічого страшного з Джоном не сталось. Навіть пенсія буде зрозумілим вибором у35 років.

Хайме Мунгія говорить про Сауля Альвареса:

«Якщо Канело дасть нам шанс – для мене було б честю опинитися з ним в одному ринзі», – заявив Хайме, відповідаючи на питання щодо майбутнього.

Річ у тім, що Сауль заявляє, що не хоче боїв проти мексиканців. Мунгія ж не перший, який бажає такого шоу. Є ще Давид Бенавідес, якого хочуть бачити в суперниках Альвареса ще більше. І там теж ввічливе ігнорування.

Але повністю ігнорувати цей момент навряд вийде. По-перше, треба обирати когось цікавого, і здоровенний Мунгия може стати непоганим варіантом для шоу. По-друге, фанати прямо вимагають якоїсь мексиканської битви. І якщо не Бенавідес, то однозначно Мунгія.

Проте, це не єдиний варіант для Хайме. Хочеться згадати про Крістіана Мбіллі, який вище за мексиканця на один рядок у рейтингу WBC, але малоймовірно, що команда мексиканця так ризикуватиме. Або ту ж мексиканську битву між Бенавідесом та Мунгією, але знову ж таки, команда Хайме зараз на таке не піде.

Тому є ще Плант. Чудовий, але менший боксер. Є декілька ризикованих молодих опонентів. І є Сергій Дерев’янченко, який хотів би реваншу. Не варто відкидати й можливість такого протистояння.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.