Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 13 лютого 2022, 00:22
1310
0

Ісраель Адесанья — Роберт Віттакер 2. Прогноз і анонс на бій

Бійці будуть битися за титул чемпіона в середній вазі у межах UFC 271

| Оновлено 13 лютого 2022, 00:22
1310
0
Ісраель Адесанья — Роберт Віттакер 2. Прогноз і анонс на бій
Getty Images/Global Images Ukraine

Бій відбудеться 13 лютого у Х'юстоні (штат Техас, США) на арені «Toyota Center» та стане мейн івентом PPV-турніру UFC 271. Орієнтовний початок бою – 07:00 за київським часом. У прямому ефірі бій покаже телеканал Setanta Sports.

Головна подія UFC 271 включає великий бій з титулом чемпіона у середній вазі на кону. Власник поясу Ісраель Адесанья (21-1) вдруге спробує переграти Роберта Віттакера (23-5).

Ісраель «Останній Стайлбендер» Адесанья

Колишній претендент на кікбоксерський титул чемпіона Glory у середній вазі Адесанья перебрався до UFC у 2018 році та виграв стартові п'ять боїв у промоції, перш ніж отримати тайтл-шот.

Адесанья пройшов в UFC Роба Вілкінсона, Марвіна Ветторі, Бреда Тавареса, Дерека Брансона і легендарного Андерсона Сільву, щоб у квітні 2019 року на UFC 236 у видовищній сутичці перемогти за очками Келвіна Гастелума і стати тимчасовим чемпіоном у середній вазі, поки звичайний чемпіон Роберт Віттакер поправляв здоров'я. У жовтні того ж року на UFC 243 Адесанья виграв об'єднавчий бій, відправивши Віттакера в нокаут у 2-му раунді.

У 2020 році Адесанья двічі захистив свій титул, вигравши суддівським рішенням у Йоеля Ромеро та нокаутом у 2-му раунді у раніше небитого Паулу Кости, тим самим довівши свій рекорд у ММА до 20-0. Але в березні 2021 року на UFC 259 Адесаньї мало що вдалося в поєдинку за титул у напівважкій вазі проти Яна Блаховича, польський чемпіон виявився йому не по зубах — перемога Блаховича одноголосним рішенням суддів.

У червні на UFC 263 Адесанья повернувся в середню вагу, щоб втретє захистити титул, беззаперечно вигравши за очками у Ветторі в реванші.

Роберт «Жнець» Віттакер

У листопаді 2014 року Віттакер дебютував у середній вазі, піднявшись із напівсередньої, і це сильно пішло йому на користь. Рекорд 6-0 у новій вазі, включаючи перемоги над Юраєю Холлом, Дереком Брансоном та Роналду Соузою, дозволив Віттакеру в липні 2017 року завоювати пояс тимчасового чемпіона UFC у середній вазі після перемоги близьким суддівським рішенням над Йоелем Ромеро. А в грудні 2017-го Жорж Сен-П'єр відмовиться від титулу та новим безперечним чемпіоном UFC у середній вазі стане Віттакер.

Стафілокок дозволив Віттакеру повернутися в октагон тільки у червні 2018 року, щоб знову виграти у Ромеро за очками у вкрай конкурентній битві, проте через невдалу вагозгонку кубинця бій отримав нетитульний статус. А вже в наступному поєдинку Віттакер, повернувшись після операції з видалення міжхребцевої грижі, програє Адесаньї.

З моменту поразки Віттакер провів три бої, завершивши їх однаково на свою користь одноголосним рішенням суддів. У 2020 році він пройшов Даррена Тілла та Джареда Канноніра, а у квітні 2021 року новозеландець виграв у Гастелума.

Прогноз на бій

Мало хто сперечається з тим, що майбутнього вікенду в октагоні зійдуться два найсильніші бійці середньої ваги. Хто ж цього разу вийде переможцем із бою?

Ймовірно, буде справедливо припустити, що реванш стане ближчим, ніж перша зустріч, коли Адесанья використав агресію Віттакера проти нього самого. Ісраель чудово контратакував і завдав достатньо точних ударів, щоб нокаутувати «Жнеця» у другому раунді.

Тепер Віттакер знає, що він більше не може дозволити собі так діяти. Схоже, що він змінив свій стиль з моменту поразки Адесаньї. Зокрема, у боях проти Тілла і Канноніра він діяв у контратакуючій манері і був більш націлений на те, щоб перегравати суперників і заробляти очки.

Однак незважаючи на ці зміни, все ще важко побачити, за рахунок чого Віттакер зможе перебити Адесанью у стійці. Він не настільки швидкий і точний, як чемпіон, і цілком імовірно, що через шкоду, яку він отримав за останні роки, претендент уже не так добре тримає удар, як раніше.

То чи зможе Віттакер взагалі перемогти? Він може використовувати чіткий гейм-план Блаховича, використовуючи клінчі та тейкдауни з наступним граунд-енд-паундом на шляху до перемоги. Чи зможе Віттакер скопіювати ці дії? Велике питання стоїть навколо його тейкдаунів, оскільки Віттакер – борець оборонного плану, і ми ніколи не бачили, щоб він проходив у дві ноги. Що ще важливіше, йому не вистачає переваг у розмірах та потужності, якими володів Блахович у бою проти Адесаньї.

В цілому, «Жнець» досить хороший, щоб зробити бій конкурентним, але якщо він не зможе постійно валити на землю чемпіона і утримувати його там, то на ногах йому складно буде перемогти швидшого і точнішого ударника. Тому вважаємо, що Адесанья знову переграє і зуміє фінішувати Віттакера у стійці, проте цього разу зробити йому це буде складніше.

Перемога Адесаньї нокаутом у 4-му раунді

Сделать ставку Зробити ставку
Сделать ставку Зробити ставку
BETWINNER  
  • 1.288
  • 51
  • 3.58
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 1.288
  • 51
  • 3.58
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Леоненко розповів, чи може Хацкевич очолити Шахтар
Футбол | 03 травня 2024, 16:28 5
Леоненко розповів, чи може Хацкевич очолити Шахтар

Колишній нападник «Динамо» оцінив можливість повернення білоруського тренера в УПЛ

Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна
Футбол | 03 травня 2024, 12:33 3
Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна

«Манчестер Юнайтед» націлився на українського воротаря

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.