Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Socca
| Оновлено 15 вересня 2022, 10:30
5630
0

Соккер України із завданнями

Валентин Бондар - головний тренер збірної України з соккеру відповів на запитання Sport.ua

| Оновлено 15 вересня 2022, 10:30
5630
0
Соккер України із завданнями

Валентине Володимировичу, що таке соккер?

Якщо від простого, то різновид футболу. Точніше я характеризував би соккер як суміш футболу з футзалом. Багато елементів від футболу але у мініатюрі. Два тайми по 25 хвилин кожен, 5 у полі плюс воротар, розмір поля 30х50, воріт 2х5 та в основному команди грають двома п'ятірками. Але є й новаторські речі у правилах, наприклад, буліти. У разі кубкових матчів замість пенальті пробиваються буліти. Світ стає дуже швидким. Соккер теж швидка і компактна гра, телевізійна версія якого вкладається в 55 хвилин. Це подобається глядачеві. З іншого боку, у футбол 6х6 грають масово, а також інфраструктура для маленького футболу будується системно і масово по всій Україні. Тому моя думка: у соккера як виду спорту дуже великі перспективи.

Україна давно у грі?

Не можна сказати, що ми дуже новачки. У Києві ще з 2014 року організовуються чемпіонати з соккеру – футболу 6х6. У нас дуже цікавий та сильний чемпіонат Києва з соккеру «Маракана Ліга». Також другий сезон проводиться і «СУПЕРБОЛ чемпіонат України з соккеру». У середньому 24-30 команд системно цілий рік задіяні в організованих змаганнях. Всеукраїнська федерація «Соккер України» прийнята членом до міжнародної федерації International Socca Federation на початку 2021 року. Офіційно збірну команду України з соккеру створено на початку минулого року. Перші в історії соккеру України матчі ми зіграли в м. Кишинів з командою Молдови у березні минулого року. Далі був міжнародний турнір у Києві KlitschkoCup-2021. До нас приїжджали авторитетні збірні команди соккера Румунії, Молдови та Грузії. Україна виграла турнір, тому ми вже маємо певний досвід.

Цілі 2022?

Головна подія року – це чемпіонат світу SOCCA WORLD CUP, який відбудеться у Мексиці з 10 по 19 червня. Ми системно і не перший місяць готуємось до цього форуму. Наш тренерський штаб, до якого входять мої помічники Геннадій Лунін, Олексій Волоха та Олександр Запорожченко, багато часу приділяємо аналізу та підготовці. Вивчили та продовжуємо вивчати гру всіх топ збірних команд з соккеру. Визначили розширений список гравців на базі команд учасників "СУПЕРБОЛ чемпіонату України з сокеру сезону 2021/22". У березні 11/13 березня у Києві проведемо перший практичний збір за участі збірної України у міжнародному турнірі UKRAINE SOCCA CUP 2022. У турнірі візьмуть участь команди Англії, Молдови та Грузії. Між іншим, Англія та Молдова – це топ команди рейтингу за підсумками чемпіонатів світу 2018 та 2019 років. Тому матчі з такими командами – це дуже добрий досвід та аналіз нашої поточної конкурентності. Упродовж квітня/травня відбудеться друге коло СУПЕРБОЛУ. Гравці та кандидати у збірну пройдуть сім турів конкурентних ігор національного чемпіонату. І до речі у списку кандидатів у збірну на даний момент представники всіх 8 клубів суперболу. 19/22 травня заплановано ще один міжнародний турнір у Києві, після якого ми визначимо вже остаточний склад збірної України з соккеру, який пройде у центрі масового футболу МІСТО СПОРТУ підготовчий збір. На 6 червня заплановано виліт у Мексику на чемпіонат світу. На даному етапі ніхто не гарантував місце у складі Мексики! Робота у березні-травні це остаточно визначить.

Україна їде на чемпіонат світу із завданнями?

Україна у всіх видах футболу завжди із завданнями. Туристами їхати до Мексики ми точно не збираємось. Керівництво федерації «Соккер України», наш тренерський штаб разом із гравцями завжди націлені на максимум. Ми прагнемо увійти до призерів. Вся наша робота у найближче півріччя з фокусом на цю мету. Але й так само розуміємо, що ця мета циклічна та її досягнення заплановано на 2022-2024 роки. Будемо працювати.

І все ж таки Ваша думка – Україна здатна досягти бажаного в соккері вже цього року?

Знаєте, я сам виходець із футзалу. Вся країна дуже пишається нашою збірною футзальною командою, яка дуже сильно виступила на Чемпіонаті Європи і увійшла до топ-4. Але для цього успіху була довга праця багатьох протягом не одного десятка років. Так само і у пляжному футболі – Україна у бічсоккері топ-команда Європи! Свої результати пляжники також кували довго. Ми в соккері пишаємося нашим футзалом, пляжним футболом і дуже постараємося бути так само гідними, але нам потрібен час.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.