Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 07 лютого 2022, 14:03
2327
3

Пен Шуай зустрілася у Пекіні з журналістами під наглядом чиновника

Китайська тенісистка запевняє, що у неї все гаразд, але повертатися до тенісу не збирається

| Оновлено 07 лютого 2022, 14:03
2327
3
Пен Шуай зустрілася у Пекіні з журналістами під наглядом чиновника
L'Equipe. Пен Шуай

Французьке видання L'Equipe опублікувало інтерв'ю із китайською тенісисткою Пен Шуай. Журналісти повідомили, що поспілкуватися зі спортсменкою у неділю їм вдалося у пекінському готелі. Інтерв'ю тривало одну годину та було організоване через Олімпійський комітет Китаю (ТКК).
 
Інтерв'ю пройшло у присутності чиновника, можна було ставити й ті питання, які не були прописані під час попереднього обговорення.
 
– Ви знали, наскільки за вас переживає міжнародна спільнота?
– Я не була в курсі всього цього, бо не дуже дивлюся новини в іноземних медіа. Я не читаю англійською, але чула про це. Я хотіла б подякувати багатьом гравцям ATP та WTA, спортсменам та керівникам, які непокоїлись через мене. Однак я не думала, що таке занепокоєння виникне. І мені цікаво, чому так сталося.
 
– Що сталося після другого листопада, коли ви опублікували пост?
– Я вже відповідала на це питання під час інтерв'ю в Шанхаї, а також в електронних листах WTA та інших. Цей пост викликав величезне непорозуміння з боку зовнішнього світу. Я хочу, щоб зміст цієї публікації більше не спотворювався. І я сподіваюся, що ми не влаштовуватимемо ще більше галасу навколо нього. Сексуальні домагання? Я ніколи не говорила, що хтось піддав мене сексуальному насильству. І я нікуди не пропадала, усі мене бачили.
 
До мене надходило багато повідомлень, і я просто не могла відповісти всім. Але зі своїми близькими друзями я залишалася на зв'язку. Також спілкувалася із WTA. Наприкінці року багато людей мали проблеми зі зв'язком через технічні зміни на сайті. Я не знаю, звідки взялася ця інформація, що я зникла.
 
– Чому ваш пост зник?
– Я його видалила, бо так захотіла.
 
– Чи були у вас проблеми з владою після публікації посту?
– Я б хотіла сказати, що почуття, спорт та політика – це три дуже різні речі. Мої почуття, моє особисте життя не повинні змішуватися зі спортом та політикою. Спорт не повинен політизуватися, як у цьому випадку, коли це практично зводиться до того, щоб повернутись спиною до олімпійського духу. Це суперечить тому, чого хочуть усі у світі спорту і чого хочуть спортсмени.
 
Я звичайна дівчина та тенісистка. Іноді я спокійна, іноді радісна, іноді сумна. А ще мені буває дуже тяжко під тиском. Я відчуваю все те, що відчувають звичайні жінки. Ви питаєте, чи можу я подорожувати. Раніше я виїжджала за кордон лише щоб грати у теніс чи лікувати коліно. Президент МОК запросив мене приїхати до Лозанни, коли ситуація з пандемією стабілізується.
 
- Ви все ще професійна тенісистка?
- У моєму серці я назавжди залишуся тенісисткою, але зараз я не тренуюсь. Чи я маю намір продовжувати кар'єру? Можливо, у команді ветеранів (сміється). Іноді важко попрощатися та піти на пенсію. Багато людей мене про це запитують. Але навіть якщо я не беру участі у професійних турнірах, я залишаюся тенісисткою. Через пандемію багато змагань було скасовано. Тож давайте спочатку переживемо цю пандемію, яка виявилася такою великою проблемою. Я ніколи б не подумала, що подібне (скасування турнірів) відбуватиметься.
 
– Чому ви перестали грати?
– Якщо врахувати мій вік, кілька операцій та пандемію, то мені буде важко повернутись на необхідний рівень фізичної підготовки. Більше 10 років мені були потрібні уколи в коліно, приблизно сім років тому я перенесла дві операції. За останні п'ять років перенесла ще три. Це серйозна травма. До пандемії я раз на два-три місяці літала до Мюнхена робити ін'єкції. А зараз через пандемію планувати щось неможливо. Потрібно подорожувати, проходити карантин, тренуватись. Для мене практично неможливо повернутися до нормального розпорядку тренувань та відновлення.
 
– Французький тенісист Ніколя Маю просив передати вам, що хотів би зіграти з вами мікст на Ролан Гаррос. Ви б прийняли таку пропозицію?
– Боюся, я не потягну. У професіоналів дуже високий рівень, гра для мене йде дуже швидко. Вимоги до фізичної підготовки, реакції дуже високі. Тож я зможу грати лише ветеранські турніри, коли завершу кар'єру. Але дуже йому вдячна за пропозицію, - сказала тенісистка.
 
Минулого року Шуай за допомогою соціальних мереж заявила про домагання з боку колишнього віце-прем'єра Китаю Чжана Гаолі, після чого перестала виходити на зв'язок. Мовчання Пен тривало близько двох тижнів і викликало серйозне занепокоєння у тенісному світі. З того часу ситуація з Шуай залишала дуже багато питань.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vitaha33
Такі тоталітарні країни як Китай і Росія треба просто ізолювати від нормального світу.
Standard
На що вона сподівалася? Потрібно було спочатку вивезти сім"ю за межі комуністичного раю, і просити притулку в США, а потім розказувати про пердуна
potemkin78
знает токо китайский, бу га га, канешно верю