Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 лютого 2022, 13:42
1054
0

Вінісіус ТОБІАС: «Хочу вигравати титули з Шахтарем і бути щасливим»

Новачок донецького клубу – про адаптацію в новій команді

| Оновлено 07 лютого 2022, 13:42
1054
0
Вінісіус ТОБІАС: «Хочу вигравати титули з Шахтарем і бути щасливим»
ФК Шахтар Донецьк

Новачок донецького «Шахтаря» Вінісіус Тобіас розповів про те, як прийшов у футбол, і хто з колишніх «гірників» радив переїхати до України.
 
– Я почав грати, коли мені було 8 років. Щиро кажучи, тоді мені футбол не дуже подобався. Мені більше подобалася гра, яка називалася пінапіпа – ми грали більше у неї.
 
Я починав тренуватись у «Інтернасьоналі». Не думав, що пройду далі, коли я прийшов на перші випробування в клубі. Але я додав, що вдалося пройти далі через великий конкурс, і з тих пір футбол став моєю найбільшою любов'ю, яка згодом дала хороші умови для моєї родини.
 
В «Інтері» на базі є фотографія Тайсона, коли він був ще маленьким. Я чудово знав, що він був там. Перед переходом до «Шахтаря» поговорив з ним, Тайсон розповів мені багато хорошого. Сказав, що переходити безперечно потрібно, бо тут я можу довірити свій кар'єрний ріст справжнім професіоналам.
 
Перед тим, як приїхати до України, я дуже багато спілкувався із Фернандо, ми з ним підтримуємо контакт. Він розповів мені трохи про цей клуб, дав мені багато порад. Дуглас Коста, Дентіньо та інші – багато великих гравців пройшли через «Шахтар», а зараз грають у командах дуже високого рівня. «Шахтар», поза всяким сумнівом, той клуб, який розвиває молодих талантів та робить із них футбольних зірок.
 
Коли я ще був в «Інтері», я не міг уявити, що можу опинитись у цьому клубі. Все сталося дуже швидко: ми грали американський кубок, з'явилися новини про те, що «Шахтар» у мені зацікавлений. З того моменту я вже не міг дочекатися, коли я зможу почати грати за цю команду. І ось, зараз я тут — в одному із найкращих клубів. Різниця у роботі в «Інтері» і тут дуже велика. Там це була категорія U-21, а тут професійний футбол. Це дуже серйозний перехід, тут відбуваються справді класні речі.
 
Роберто Де Дзербі дає мені багато різних порад і підказок, тому що я ще дуже молодий гравець. Він сказав: «Почувайся спокійно, ніби ти в «Інтері», ніби ти тут із самого дитинства. Грай, відчувай себе щасливим, тренуйся і все в тебе виходитиме». Думаю, що він – чудовий тренер. Хоча поки що я розумію не всі його ідеї. Зараз я проходжу певний етап знайомства з грою клубу та намагаюся запам'ятовувати все, що каже тренер, та додавати у грі.
 
Мої цілі тут – якнайшвидше адаптуватися, а в майбутньому – вигравати величезну кількість титулів з «Шахтарем» і бути щасливим. Гравці команди-переможниці завжди щасливі», – сказав Вінісіус.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Марсель – Бенфіка – 1:0 (пен. 4:2). Як Трубін програв серію. Відеоогляд
Футбол | 19 квітня 2024, 06:23 0
Марсель – Бенфіка – 1:0 (пен. 4:2). Як Трубін програв серію. Відеоогляд

Дивіться відео голів та огляд поєдинку чвертьфіналу Ліги Європи

КЛОПП: «Аталанта на 100% заслужила пройти далі. Ми зосередимося на АПЛ»
Футбол | 19 квітня 2024, 01:41 2
КЛОПП: «Аталанта на 100% заслужила пройти далі. Ми зосередимося на АПЛ»

Головний тренер «Ліверпуля» підбив підсумки 1/4 фіналу ЛЄ для свого клубу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.