Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 лютого 2022, 13:44
1138
0

Роман САНЖАР: «Winter Cup - це інша мотивація»

Український тренер - про зимові збори українських клубів

| Оновлено 07 лютого 2022, 13:44
1138
0
Роман САНЖАР: «Winter Cup - це інша мотивація»
ФК Чорноморець

Український тренер Роман Санжар поділився враженнями від зимової роботи команди УПЛ.
 
- Романе Миколайовичу, погода в Туреччині наприкінці січня - на початку лютого не балувала, і багато наставників, і футболістів скаржилися на складнощі… Як погода може вплинути на якість підготовки?
- Погодні умови, звісно, ​​впливають. Але якщо через сніг або вітер доведеться скоригувати роботу на день-два, і навіть на три, — це не критично. Щоправда, для команд, які приїхали до Туреччини на кілька тижнів, негода може зіпсувати ігрову програму, коли переносяться спаринги. Для тих, хто має збори на три-чотири тижні, такі складнощі не можуть зламати намічений план. З особистого тренерського досвіду знаю, що на зборах є що робити і у тренажерному залі, і на теорії. Тоді використовуєш унікальний шанс, коли всі разом, поряд і є час на спілкування.
 
- Чия підготовка особливо привернула вашу увагу?
- Насамперед тих команд, які беруть участь у турнірі Winter Cup. Я дивився матчі і можу стверджувати, що їхній рівень вищий, ніж звичайних спарингів. У команд більше відповідальності, у грі більше напруження, боротьби, руху. Відчувається, що це гра на результат.
 
- На відміну від інших клубів УПЛ, «Ворскла» поки що спаринги не проводить і планує грати лише з 9 лютого. Це тренерське рішення?
- Так, це рішення Юрія Максимова. Він має своє бачення підготовки. Хтось навантажує футболістів і підвищує їхню витривалість через матчі, а Максимов напевно вважає, що грати під серйозними навантаженнями не варто. Можуть бути травми. У цьому є логіка. За Юрія Максимова «Ворскла» демонструє хороший футбол, дає результат, отже, тренеру треба довіряти.
 
- Поки що клуби УПЛ, окрім «Шахтаря» та «Динамо», звичайно ж, високою результативністю у контрольних матчах не відрізняються…
- Голи потрібні, але часто так буває, що багато тих, хто забиває на зборах в офіційних матчах, мовчать.
 
- Цієї зими на перегляді в клубах УПЛ мало новачків. Тривожна тенденція?
- Ні. Це означає, що склади команд переважно збалансовані, і на перегляд приїжджають невеликі групи футболістів, а потрібні та цікаві для тренерів виконавці. Якщо гравців привозять до якоїсь команди пачками, то там є серйозні кадрові проблеми. З такими перевалочними пунктами складно працювати, і складно нормально сформувати та підготувати команду до відновлення сезону.
 
- «Десна» досі перебуває у Чернігові, граючи із місцевими колективами. Команда Олександра Рябоконя ризикує провалити підготовку до весняної частини чемпіонату?
- Безперечно, все це позначиться на грі. Справа навіть не в тому, де саме відбувається збір — у Чернігові, чи в Туреччині, і нехай навіть на мерзлих полях… Гірше, що «Десну» залишили лідери, і фінансові проблеми не зникли. Олександр Рябоконь є досвідченим тренером і зможе якісно підготувати молодь. Але якщо за роботу не платитимуть, це зруйнує все. «Десна» набрала достатньо очок у першій частині сезону і за інерцією докотиться до фінішу - виліт їй не загрожує. А після цього керівництво клубу ухвалить рішення, як жити далі.
 
- Дві останні команди УПЛ — «Минай» та «Маріуполь» намагаються підсилитися, підписуючи чи досвідчених гравців, чи легіонерів. Хто робить це успішніше?
- «Маріуполь» та «Минай» — це різні ситуації. «Маріуполь» — більш стабільна та укомплектована команда з перспективною молоддю. До команди повернулися Биков та Чоботенко, і якщо додадуться ще й кілька легіонерів, то «Маріуполь» стане зовсім іншим і зможе піти з небезпечної зони.
 
У «Минаї» ситуація критичніша. Пішли лідери колективу — Ахмедзаде, Білоног, М'якушко та Петрусенко. Хоча прихід Шарана — досвідченого та авторитетного тренера, звичайно, великий плюс для «Минаю». Крім того, до команди прийшли Бандура та Коломоєць. Покладаючись на їхній досвід, команда намагатиметься залишитися в УПЛ. Проте важливі ще й умови для роботи. Тому, гадаю, «Минаю» буде дуже складно.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Іспанський гранд цікавиться топ-захисником збірної України
Футбол | 30 квітня 2024, 06:44 2
Джерело: Іспанський гранд цікавиться топ-захисником збірної України

Ілля Забарний зацікавив «Атлетіко» і низку іменитих команд

Стало відомо, за скільки легендарний клуб АПЛ готовий купити Луніна
Футбол | 29 квітня 2024, 13:01 1
Стало відомо, за скільки легендарний клуб АПЛ готовий купити Луніна

Український воротар може залишити влітку «Реал»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.