Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

06.02.2022 21:00 – FT 0 : 0
4 : 2 Серія пенальті Серія пенальті
Кубок африканських націй
| Оновлено 06 лютого 2022, 22:12
6382
5

Сенегал – Єгипет. Прогноз та анонс на матч фіналу Кубка Африки

Ліверпульські розбірки: Мане проти Салаха

| Оновлено 06 лютого 2022, 22:12
6382
5
Сенегал – Єгипет. Прогноз та анонс на матч фіналу Кубка Африки
twitter.com/CAF_Online

Довгограючий чемпіонат Африки виходить на фінішну пряму. Шостого лютого у столиці Камеруну Яунде на стадіоні «Поль Бійя» відбудеться фінальний поєдинок КАН. У головному матчі турніру зійдуться збірні Сенегалу та Єгипту. Віч-на-віч зустрінуться дві головні зірки Кубка Африки і паралельно два форварди «Ліверпуля» - Садіо Мане і Мохаммед Салах. До речі, «мерсисайдці» привітали обох своїх футболістів із виходом у фінал. Цікаво, як тепер «червоні» вітатимуть переможця та втішатимуть того, хто програв?

Сенегал

Ще до початку турніру Сенегал вважався у букмекерів головним претендентом на перемогу. Отже, за великим рахунком, «Леви Теранги», вийшовши у фінал, не зробили нічого особливого. Просто підтвердили свій статус. А статус цієї команди – і справді високий. За підбором виконавців на нинішньому КАН – Сенегал однозначно найкращий. До речі, ця національна збірна ще жодного разу не стала чемпіоном Африки. На відміну від Єгипту, який у цьому зв'язку може похвалитися відразу сімома титулами (рекорд змагань). Так що Мане та компанія зроблять все можливе та неможливе, щоб привести свою збірну до першого континентального титулу.

А ще майбутній фінал, напевно, визначить і найкращого гравця турніру. На цей приз претендує та сама солодка ліверпульська парочка. Мане довго запрягав – відзначився лише одним голом на груповому етапі (з пенальті у ворота збірної Зімбабве), проте далі його прорвало. У 1/8 на його рахунку гол у ворота збірної Кабо-Верде, у чвертьфіналі, щоправда, він відзначився лише результативною передачею, але за крок до фіналу у нього «гол+пас».

А ще Мане власним коштом організував поїздку на півфінальну зустріч проти Буркіна-Фасо 50 сенегальським уболівальникам. А на фінал обіцяв привезти ще більше любителів футболу із Сенегалу. Загалом, Мане – справжній футболіст та людина.

Єгипет

Якщо збірна Сенегалу вважалася у букмекерів головним претендентом на успіх, то шанси «фараонів» котирувалися теж високо: вони були третіми серед претендентів на континентальне «золото». Так що на нас у будь-якому разі чекає не тільки цілком прогнозований, але й дуже гідний матч приблизно рівних команд.

Як і у випадку з Сенегалом, Єгипет також може похвалитися яскравим «альфа-самцем». Салах – головна зірка не лише збірної Єгипту, а й усього цьогорічного Кубка Африканських Націй. Ну, як мінімум, його найдорожча зірка (його трансферна ціна – близько ста мільйонів євро).

На відміну від свого суперника по фіналу, який у головний поєдинок турніру пробився не тільки очікувано, а й маючи відчутну перевагу над суперниками на всіх стадіях, єгиптяни на цих стадіях буквально вигризали перемоги. У всіх трьох поєдинках етапу гри на вибуття «фараони» не обмежувалися основним часом матчу. У 1/8 фіналу вони лише у серії пенальті пройшли збірну Кот-д'Івуару. В аналогічному режимі у півфіналі був обіграний Камерун, а у чвертьфіналі в овертаймі перемогли збірну Марокко.

Завдяки цим «пенальтійним» перемогам серія вікторій збірної Єгипту «з точки» на Кубку Африки досягла шести. Це рекорд турніру.

Особистий арсенал Салаха до фіналу – два голи та одна результативна передача. Це менше, ніж у Мане. Та й Мо, на відміну від Садіо, лише двічі визначали зіркою матчу (тоді як сенегальця – чотири рази). Але якщо виграє Єгипет, приз найкращого футболіста турніру, напевно, віддадуть Салаху.

Прогноз

Дуже складно віддати перевагу комусь із суперників. Дві дуже якісні, кваліфіковані команди з яскраво вираженими лідерами. Сенегал витратив напевно менше сил на шляху до фіналу, має все-таки вищий загальний рівень. Але єгиптяни проявили справжній характер попередніх етапах, труднощі їх точно загартували. Так що передбачити ім'я чемпіона дуже складно. Ризикнемо припустити, що матч вийде дуже складним, і закінчиться з мінімальним рахунком.

Орієнтовні склади:

Сенегал: Е.Менді, Сарр, Кулібалі, Діалло, Сісс, Куяте, Н.Менді, Гейє, Дьєнг, Дьєдіу, Мане

Єгипет: Абугабал, Фаттох, Хамді, Абдельмонем, Камаль, Аль-Сулайя, Фатхі, Ельмені, Мармуш, Мохамед, Салах.   

6 лютого, неділя

Сенегал – Єгипет
Яунде. «Стад д'Олембе». 21:00
Пряма ТБ-трансляція – YouTube
Прогноз Sport.ua – 2:1
Сделать ставку Зробити ставку
BETWINNER  
  • 2,23
  • 2,78
  • 4,34
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 2,28
  • 2,85
  • 4,44
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стародубцева вийшла у 2-й раунд Вімблдона, вперше вигравши в основі Шолома
Теніс | 01 липня 2024, 20:40 9
Стародубцева вийшла у 2-й раунд Вімблдона, вперше вигравши в основі Шолома

Юлія у двох сетах здолала Алісон ван Ейтванк у 1/64 фіналу мейджору

З ким зіграє Аргентина? Визначено дві пари 1/4 фіналу Копа Америка 2024
Футбол | 01 липня 2024, 05:55 1
З ким зіграє Аргентина? Визначено дві пари 1/4 фіналу Копа Америка 2024

Лео Мессі та компанія зустрінуться з Еквадором, а Венесуела проведе поєдинок із Канадою

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alisherius
Игра будет нудной и трусливой, с боку Египта так точно. Скорее всего больше одного гола не будет забито.
pol-55
Зацікавили, гляну на той фінал.
NachoBarbero
8 из 9 последних финалов КАН закончилось ТМ1,5
какие 3 гола вы что с сосны упали? Будет 1 гол максимум и сухая игра
wartaan
все уверены, что победит синий гал))) не только по составу, а по нацеленности на победу. а египет уже не тот, один салах ничего не сделает, даже если и забьет гол. сенегал как немецкая черная машина идет к победе уверенными шагами. так что доп времени египет не дотянет. но голов точно будет не больше трех. 1:0 2:1 2:0 победа сенегала