Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок африканських націй
| Оновлено 06 лютого 2022, 19:25
1562
0

Сенегал – Єгипет. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного

Експерт оцінив матч Кубка Африки

| Оновлено 06 лютого 2022, 19:25
1562
0
Сенегал – Єгипет. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного
Getty Images/Global Images Ukraine

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний прогнозував фінальний матч Кубка Африканських націй Сенегал – Єгипет.

«Зустрічаються семиразовий переможець КАН Єгипет та амбітний Сенегал, який жодного разу не перемагав у цьому турнірі. Також це протистояння цікаве тим, що у ньому гратимуть один проти одного лідери атаки «Ліверпуля» Салах та Мане. І кого ж підтримувати Юргену Клоппу? Дуже цікаве, розкішне протистояння!

Сенегал тренує 45-річний Аліу Сіссе. Склад у них пристойний і особисто мені подобається. Це воротар Едуар Менді з «Челсі», його резервіст Гоміс з «Ренна», а також Сарр з «Баварії», Кулібалі з «Наполі», Діалло та Гейє з ПСЖ, Нампалі Менді з «Лестера», Пап Абу Сіссе з «Олімпіакоса», Пап Гуйє з «Марселя», Кейта Бальде з «Кальярі» та головна зірка Садіо Мане з «Ліверпуля». Виокремлю і форварда Фамара Дьєдью з «Аланьяспора», який забив 9 м'ячів у 18 матчах за збірну. Як вам такий склад? Фантастичний!

Але сенегальці прагматично грали у своїй групі. Вони 1:0 обіграли Зімбабве і двічі зіграли 0:0 із Гвінеєю та Малаві. Для мене це було дивно. Але у плей-оф Сенегал зіграв по-іншому. Відразу вони перемогли 2:0 Кабо-Верде, 3:1 – Екваторіальну Гвінею та 3:1 – Буркіна-Фасо.

Єгиптяни у групі програли Нігерії 0:1 та по 1:0 перемогли Гвінею-Бісау та Судан. Єгиптяни у групі теж натужно якось грали. У плей-оф Єгипет виграв у Кот-д’Івуару (0:0, 5:4 за пенальті), у Марокко (2:1 додатковий час) та у Камеруну (0:0, 3:1 по пенальті). Жодного разу єгиптяни не виграли у плей-оф у основний час. Жодного разу! Вони виграли дві серії пенальті та раз у додатковий час. Єгипетські футболісти домосіди, вони люблять грати на батьківщині. Вони мають хороший чемпіонат, він їм подобається, вони досить сімейні. Рідко гравці їдуть за кордон. У цій збірній лише п'ять футболістів грає закордоном. Це Салах із «Ліверпуля», Ельнені з «Арсеналу», Мохамед із «Галатасарая», Мармуш із «Штутгарта» та Трезеге з «Астон Вілли». Решта з чемпіонату Єгипту. Команда дуже дисциплінована та організована. Їхній тренер досвідчений португалець Карлош Кейруш, який очолює Єгипет з вересня 2021 року. Його команда дуже надійна. У 4 із 6 матчів єгиптяни не пропускали на КАН. Так, вони мало забивають, бо одному Салаху важко тягнути на собі всю атаку. Мане в цьому плані значно легше, бо він має фантастичних товаришів по команді. Але організація гри у єгиптян солідна.

Для мене до матчу сенегальці є фаворитами. І, напевно, було б справедливо, щоб таке талановите покоління сенегальських футболістів уперше в історії привезло до своєї країни заповітний трофей. Це зробити дуже складно. Для сенегальців не бажано доводити справу до серії пенальті, яка на цьому турнірі прихильна до єгиптян. Напевно, Едуар Менді з «Челсі» заслужив після перемоги у Лізі чемпіонів та Суперкубку УЄФА здобути також трофей КАН», - сказав Грозний.

Матч Сенегал – Єгипет відбудеться 6 лютого. Початок зустрічі – о 21:00.

В'ячеслав Грозний – відомий український тренер. Очолював «Ниву» Вінниця, «Дніпро», «Арсенал» Київ, «Металург» Запоріжжя, «Говерлу». Також працював з російським «Тереком», болгарським «Левські», грузинським «Динамо» Тбілісі, казахстанськими «Тоболом», «Іртишем» та «Шахтарем» Караганда.

BETWINNER  
  • 2.25
  • 3.74
  • 4.96
Сделать ставку Зробити ставку
Даний прогноз є думкою експерта і не гарантує виграшу в букмекерській конторі.
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати
Футбол | 24 квітня 2024, 07:31 2
Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати

Тоні Кроос вважає, що Андреас Крістенсен притримував його під час забитого м'яча

Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро
Футбол | 24 квітня 2024, 22:05 13
Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро

«Атлетіко Мінейро» не збирається погоджуватися з тим, що Бернард залишиться в «Панатінаїкосі»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.