Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 02 лютого 2022, 14:52
7617
3

10 талантів із Бундесліги, за якими варто стежити у 2022 році

Блогер Sport.ua – про молодих гравців Бундесліги, які незабаром голосно заявлять про себе

| Оновлено 02 лютого 2022, 14:52
7617
3
10 талантів із Бундесліги, за якими варто стежити у 2022 році
Getty Images/Global Images Ukraine. Йошко Гвардіол

Більшість найсильніших чемпіонатів у європейському футболі мають власний «товарний вигляд», що дозволяє залучати фанатів з усього світу.

Любителі АПЛ цінують англійський чемпіонат за інтригу та велику концентрацію топ-футболістів усередині одного чемпіонату. Ла Ліга давно славиться технічною перевагою своїх футболістів та протистоянням двох найуспішніших клубів континенту. Подібну характеристику має також Бундесліга, яка відома за рахунок інтенсивності футболу, галасливої ​​фанатської бази та найголовніше, молодих талантів.

Представляємо вашій увазі топ-10 найперспективніших талантів із Бундесліги, за якими варто постежити у 2022 році. Однак, щоб потрапити до цього списку, потрібно відповідати декільком критеріям. Насамперед віковий поріг. Футболіст не повинен бути старшим 23 років. По-друге, ціна не повинна перевищувати 30 мільйонів євро (згідно Transfermarkt). Подібне відсіювання допоможе нам обійтися без популярних молодих гравців, таких як Холанд, Беллінгем, Упамекано, Віртц і т.д. За віком вони, безперечно, всі підходять, але цінник на згаданих гравців давно перевищив три десятки мільйонів.

Отже, під приціл потрапляють молоді гравці до 23 років із ринковою вартістю не більше 30 мільйонів, які ще голосно не заявили про себе на всю Європу.

Ніко Шлоттербек, 22 роки

Клуб: «Фрайбург»
Позиція: центральний захисник
Трансферна вартість: 20 мільйонів євро

Getty Images/Global Images Ukraine

Одним із відкриттів сезону 2021/22 можна вважати «Фрайбург» Крістіана Штрайха. Команда довгий час була єдиною всередині Бундесліги без поразок, і досі претендує на потрапляння до Ліги чемпіонів. «Фрайбург» також має одну з найкращих оборон у лізі, пропустивши 23 рази у 20 матчах, поступаючись лише «Баварії» з 19 голами. Одним з героїв сезону, що вдало складається, можна вважати Ніко Шлоттербека. Ніко всього 22 і він є незамінним елементом у трійці захисту «Фрайбурга».

Влітку 2017 року Ніко перейшов у «Фрайбург», де у своїй дебютній кампанії виграв Кубок DFB U19. Шлоттербек набагато випереджав своїх ровесників у розвитку і через рік дебютував в основному складі, замінивши Лінхардта у 25 турі у матчі проти «Герти». Але все ж таки зоряний час для Ніко настав у сезоні 2020/2021, коли він перебрався у річну оренду до складу «Уніону». За підсумками минулого сезону Ніко допоміг скромній команді посісти 7 місце та вперше опинитися в Лізі Конференцій.

З того часу, повернувшись до рідного клубу, Ніко є залізним гравцем команди, провівши на полі 18 матчів та 1554 хвилини. У Ніко досить добре розвинені властиві захисникові якості. Він чудово бореться на другому поверсі, показуючи в середньому 3.1 за показником «Виграна боротьба у повітрі за гру», блокує удари суперника (1.1 удар у середньому) та часто відбирає м'яч (2.1 у середньому за гру).

Безумовно, такий цінний актив привертатиме увагу найкращих команд континенту і з огляду на термін чинного контракту - до літа 2023 року можна очікувати напружену боротьбу топ-клубів за підписання молодого німця.

Джеремі Фрімпонг, 21 рік

Клуб: Байєр
Позиція: правий захисник
Трансферна вартість: 20 мільйонів

Getty Images/Global Images Ukraine

Щоб зрозуміти всю крутість Джеремі Фрімпонга, достатньо надати один факт: він був одним із найкращих гравців у складі «Селтіка» за два роки перебування в Шотландії. Якщо враховувати його молодий вік, то це досягнення, безумовно, виділяє його серед молодого покоління. Будучи вихованцем академії «Манчестер Сіті», Джеремі не став чекати на шанс у складі «містян», змінивши Англію на Шотландію. Розвиток молодого нідерландця в шотландському чемпіонаті відбувався настільки швидко, що «Байєр» не поскупився і придбав захисника за 11 млн. євро під кінець зимового трансферного вікна у 2021 році. З того часу Фрімпонг став основним правим крайнім захисником «Байєра».

На рахунку 21-річного гравця п'ять результативних передач та один гол, завдяки чому він посідає 4 місце у статистиці свого клубу за набраними гольовими очками (6). Він виходив у стартовому складі у всіх попередніх 19 матчах сезону.

Захисник зі зростом 1,71 м посідає друге місце у внутрішньому рейтингу своєї команди як за показником успішних передач (85,13%), так і за показником успішних перехоплень (55,73%). З 209 перехопленнями молодий нідерландець посідає 10-те місце за кількістю виграних перехоплень у лізі. Джеремі Фрімпонг - один із найсильніших спринтерів у Бундеслізі. Загальна кількість його спринтів цього сезону становить 587 (2 місце). Його максимальна швидкість нині становить 35,76 км/год, що забезпечує йому шосте місце у статистиці ліги.

Контракт 21-річного гравця діє до 2025 року, проте вже зараз вибудовується черга з топ-клубів для придбання молодого дарування.

Давид Раум, 23 роки

Клуб: «Хоффенхайм»
Позиція: лівий захисник
Трансферна вартість: 12 мільйонів євро

Getty Images/Global Images Ukraine

Давид Раум має великі шанси опинитись у заявці збірної Німеччини на чемпіонат світу в Катарі. Хансі Флік все частіше запрошує молодого лівого захисника на збори національної команди, дозволивши йому дебютувати у бундестім. При цьому Давид Раум все ще є новою фігурою широкого суспільства.

Раум є продуктом школи «Гройтер Фюрта», за який виступав більшу частину своєї кар'єри, переважно у другій Бундеслізі. Незважаючи на часту ігрову практику, нічим видатним захисник не відзначався. Так тривало до сезону 2020/21, коли Раум утвердився як один з кращих гравців «Фюрту» з 14 гольовими діями минулого сезону. Саме завдяки асистам німця з лівого флангу команда змогла пробитися до вищої ліги.

Будучи вільним агентом, Раум із нового сезону виступає за «Хоффенхайм», маючи угоду з клубом до 2026 року. Лише протягом першої половини сезону, Раум встиг відзначитися 2 голами та 5 гольовими передачами. Раум не часто б'є по воротах (лише 18 ударів у 19 турах), але водночас є одним із лідерів із передач під удар, в середньому 3 передачі за матч. Давид також виступає одним із найкращих гравців у Бундеслізі за кількістю кросів у штрафний майданчик суперника, маючи 159 подібних спроб прострілу. Але головна суперздатність німця – це швидкість та витривалість. Якщо Фрімпонг посідає друге місце з 587 спринтами, то лідерство утримує Раум із 594 спринтами та 208 км пробігу за 19 матчів (у середньому 11 км за гру).

Астер Вранкс, 19 років

Клуб: «Вольфсбург»
Позиція: центральний півзахисник
Трансферна вартість: 10 мільйонів євро

Getty Images/Global Images Ukraine

Футболіст, який на початку своєї кар'єри був опорним півзахисником, має спритність, вміння і завзятість півзахисника дортмундської «Борусії» та збірної Бельгії Акселя Вітселя, але в атакувальному плані він приносить трохи більше користі. Якщо «Вольфсбург» зможе скористатися його якостями, як це успішно зробив клуб з Кевіном Де Брюйне у 2014/15 році, то у клубу може з'явитися дуже корисний півзахисник box-to-box. Ім'я молодого обдарування - Астер Вранкс.

Незважаючи на жахливий сезон «Вольфсбурга» у кампанії 2021/22, Астер є однією з яскравих плям неймовірно талановитого складу «вовків». Вранкс є вихованцем бельгійського клубу «Мехелен», звідки перейшов до німецького чемпіонату влітку 2021 року за 8 млн. євро. Агент гравця зроблений вибір на користь «Вольфсбурга» пояснив бажанням Вранкса перебувати в одній команді, без постійних оренд.

Найяскравіше гру молодого півзахисника описує його остання гра за «Вольфсбург» проти «Лейпцигу». За 79 хвилин на полі він зробив 30 спроб перехоплення м'яча, половина з яких були успішними. За цей час він подолав 9 км, здійснивши загалом 23 спринти. Всі ці показники найяскравіше описують гру 19-річного хлопця, якого вже починають порівнювати з Каземіро.

Маючи чудові фізичні дані та міцну статуру, Вранкс справді може вирости у прекрасного футболіста, благо ігровим часом наставник «вовків» Флоріан Кофельдт його не обділяє.

Йєспер Ліндстрем, 21 рік

Клуб: «Айнтрахт»
Позиція: атакуючий півзахисник
Трансферна вартість: 10 мільйонів євро

Getty Images/Global Images Ukraine

Ліндстрем так описує свою гру: «Загалом мені подобається грати попереду, але я можу грати і на флангах. У мене сильний удар здалеку, і я люблю підключатися до гри у штрафному майданчику».

«Франкфурт» підписав контракт з Ліндстремом влітку 2021 року, але і клуб, і гравець не надто вдало розпочали кампанію 2021/22. «Айнтрахт» зіграв внічию п'ять зі своїх перших шести матчів у Бундеслізі, перш ніж здобути першу перемогу – 2:1 над чинними чемпіонами «Баварією». Ліндстрем взяв участь у всіх восьми перших матчах у чемпіонаті, але лише у двох із них він грав на своїй улюбленій позиції 10-го номера. Потім він провів дві гри на лаві запасних, після чого ефектно повернувся до команди в ролі центрального нападника.

Ліндстрем забив перший гол у Бундеслізі у 12-му турі. Але в останніх матчах данець набрав фантастичну форму: чотири голи та три результативні передачі у шести останніх матчах. Це допомогло «Айнтрахту» здобути шість перемог із семи матчів у період з 11-го по 17-й тур, завдяки чому команда перемістилася з 15-го місця на шосте.

Ліндстрем в середньому наносить у середньому 1.7 удару за 90 хвилин, також робить 1.42 передачі під удар. З погляду працездатності Ліндстрему все ще треба додавати, але вже стає ясно, чим створює шанси для себе та своїх партнерів молодий данець – насамперед ігровим інтелектом і розумним переміщенням між лініями.

Леандру Баррейру, 22 роки

Клуб: «Майнц»
Позиція: центральний півзахисник
Трансферна вартість: 11 мільйонів євро

Getty Images/Global Images Ukraine

Люксембурзький футбол не рясніє великою кількістю молодих талантів, що виступають у топ-лігах Європи. 22-річний Леандру Баррейру народився в Люксембурзі в сім'ї ангольського походження. Баррейру є вихованцем місцевого футбольного клубу «Ерпельданж». П'ять років тому на молодого таланта звернув увагу «Майнц», забравши його до своєї академії влітку 2016 року.

Баррейру дебютував у складі «Майнца» ще 3 роки тому, у матчі проти «Байєра», але лише в сезоні 2020/21 закріпився у складі як основний півзахисник. З приходом нового головного тренера Бо Свенсона люксембурзький футболіст лише зміцнив свої позиції в клубі. Свенсон вважає за краще грати в 3-5-2, зберігаючи щільність у центрі поля, що не в останню чергу забезпечує саме 22-річний гравець.

Баррейру активно бере участь у всіх стадіях матчу, активно допомагаючи захисту та підтримуючи атаки. У 15 зіграних матчах за «Майнц» у рамках Бундесліги, 22-річний гравець здійснює в середньому 2.5 відбору, 1.3 перехоплення, наносить у середньому трохи більше удару за 90 хвилин. Також Баррейру є мотором у центрі поля, в середньому пробігаючи більше ніж 11 км за матч.

Йонатан Буркардт, 21 рік

Клуб: «Майнц»
Позиція: центральний нападник
Трансферна вартість: 17 мільйонів євро

Getty Images/Global Images Ukraine

Якщо попередній герой «Майнца» є талантом покоління в Ліхтенштейні, Йонатана (Джонатана) Буркардта можна вважати героєм свого покоління в Німеччині. Останнім часом німецька школа футболу дала величезну кількість гравців «художників», які можуть пересуватися по всій ширині поля, при цьому якісних центрфорвардів бундестім останнім часом не вистачає. Йонатана Буркардта, капітана складу Німеччини U-19, вже порівнюють із великим Міро Клозе.

Буркардт є вихованцем школи «Майнца», куди потрапив транзитом із «Дармштадту 98» у 2014 році. Молодий футболіст дебютував у складі «карнавальників» у вересні 2020 року. У тому сезоні Буркардт зіграв у 29 матчах, але зміг відзначитись лише двічі. Сезон 2021/22 складається поворотним у кар'єрі 21-річного форварда. З приходом Бо Свенсон Буркардт отримав залізне місце в основі, склавши дует з Карімом Онісіво. Незважаючи на практично 10-річну різницю у віці між гравцями, футболісти порозумілися на полі. Так, Онісіво більше виступає помічником для Буркардта, створюючи йому гольові моменти.

Юний форвард зіграв 20 матчів у нинішньому сезоні Бундесліги, відзначившись сімома забитими м'ячами та тричі асистувавши на партнерів. Таким чином, Буркардт здійснює гольову дію кожен другий матч. Форвард у середньому 2 рази пробиває по воротах за матч, але водночас показуючи низькі цифри за показниками ключових передач та успішних дриблінгів (1.1 за 90 хвилин).

Жоржиньо Рюттер, 19 років

Клуб: «Хоффенхайм»
Позиція: лівий вінгер
Трансферна вартість: 8 мільйонів євро

Getty Images/Global Images Ukraine

Мабуть, серед футбольних фанатів немає жодного, хто не чув про успіхи академії французького «Ренна». Саме з «Ренна» свого часу «Боруссія Д» придбала нікому невідомого Усмана Дембеле. Звідти в літнє трансферне вікно до Мадриду попрямував Едуард Камавінга. Серед відомих вихованців є кілька футболістів, які все ще мають заявити про себе. Одним із них є Жоржиньо Рюттер, 19-річний діамант академії «Ренна», який виступає у складі «Хоффенхайму».

Рюттер розпочав німецьку частину кар'єри лише рік тому, перейшовши до клубу під кінець зимового трансферного вікна за символічні 750 тисяч євро. У другій частині сезону Рюттер зіграв 9 матчів, встигнувши відзначитися одним голом. Проте нинішній сезон для Рюттера складається чудово. Все ще будучи гравцем запасу і виходячи переважно у другому таймі, Рюттер зміг відзначитися п'ятьма голами та двічі асистував на партнерів. З погляду просунутої статистики, Рюттер не показує видатних цифр. Лише 1.6 удару за матч і 0.6 ключових передач за не надто високого відсотку точних передач. Але сила Рюттера полягає в іншому – у неймовірній швидкості, техніці та дриблінгу.

Йошко Гвардіол, 20 років

Клуб: РБ Лейпциг
Позиція: центральний захисник
Трансферна вартість: 25 мільйонів євро

Getty Images/Global Images Ukraine

Найдорожчий гравець із нашого списку, але все ще не подолав 30-мільйонний рубіж. Широка аудиторія мала змогу познайомитись із Гвардіолом під час Євро-2020, де молодий футболіст захищав кольори збірної Хорватії. За позицією Гвардіол є центральним захисником, але також комфортно почувається у трійці захисників і зліва на фланзі. Враховуючи схему «Лейпцига», Гвардіол більшість своїх матчів провів на позиції лівого захисника у трійці.

Гвардіол є вихованцем знаменитої школи загребського «Динамо», де здобував футбольну освіту з 2010 до 2021 року. Враховуючи продажі лідерів захисту (Упамекано і Конате), «Лейпциг» був змушений шукати заміну гравцям. Незважаючи на молодий вік та новий чемпіонат, Гвардіол без проблем адаптувався до німецької Бундесліги, будучи основним вибором у захисті як для колишнього тренера Джессі Марша, так і для нового – Домініко Тедеско.

Йошко провів на полі 19 матчів, загалом зігравши 1601 хвилину. Гвардіол украй непоступливий захисник, з потужною статурою та високою швидкістю. Хорват у середньому здійснює 1.8 відбору, 1.4 перехоплення та 1.8 виносу за 90 хвилин. Крім своїх прямих обов'язків, Йошко активно допомагає у побудовах атак. Нерідко саме через хорвата «Лейпциг» вважає за краще починати атаки. Точність передач Гвардіола у цій кампанії Бундесліги становить 84.3%. Крім того, Йошко встиг відзначитися двома забитими м'ячами та асистами, обганяючи за цими показниками Анхеліньо та Мукіеле.

Патрік Віммер, 20 років

Клуб: «Армінія»
Позиція: правий вінгер
Трансферна вартість: 4 мільйони євро

Getty Images/Global Images Ukraine

«Армінія» з Білефельда є нічим не примітним клубом у Бундеслізі, який разом з «Аугсбургом» та «Штутгартом» веде боротьбу за виживання. Що зрештою стане з «Армінією», ми дізнаємося в кінці травня, але що можна сказати з упевненістю, на Патріка Віммера точно знайдеться покупець, який залишить його в Бундеслізі.

20-річному правому вінгеру, який влітку 2021 року перейшов до «Армінії» з «Аустрії» за 750 тисяч євро, не знадобилося багато часу на адаптацію до нового клубу. У поточному сезоні гравець із номером 20 на спині забив три голи та посідає друге місце у своєму складі за цим показником (після Окугави). Півзахисник зростом 1,82 метра віддав чотири гольові передачі і на даний момент є найкращим асистентом своєї команди. У середньому Віммер завдає 2.1 удару, віддаючи 1.3 передачі під удар, маючи 1.6 за показником успішних дриблінгів за 90 хвилин. Віммер також активно допомагає своїм партнерам в обороні, маючи показники 1.7 відбору та 1 перехоплення у середньому за 90 хвилин.

Без збільшення можна сказати, що виживання «Армінії» цього сезону залежить від внеску в атаку двох футболістів: Окугави (найкращого бомбардира -7 голів) та Віммера (найкращого асистента – 4 передачі). Досі портал Transfermarkt оцінює австрійця всього в 4 мільйони євро, але маючи величезний потенціал, це лише питання часу, коли ціна на Патріка становитиме восьмизначні цифри.

Азамат ІБРАГІМОВ

Юрій Штембєрг
Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Барселона та ПСЖ. Визначено півфінальні пари жіночої Ліги чемпіонів
Футбол | 28 березня 2024, 23:59 0
Барселона та ПСЖ. Визначено півфінальні пари жіночої Ліги чемпіонів

У півфінальних матчах зустрінуться: Барселона – Челсі, Ліон – ПСЖ

Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 17:15 0
Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024

17 червня підопічні Сергія Реброва проведуть поєдинок проти Румунії у 1-му турі групи Е

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ibragimov
Дорогие читатели сайта Sport.ua, прошу Вас поделиться своим мнением касательно статьи и ее содержания. Мне как начинающему спортивному журналисту крайне полезно получить фидбек от аудитории. Спасибо!
Fedir Taravskyi
Люксембурзький футбол не рясніє великою кількістю молодих талантів, що виступають у топ-лігах Європи. 22-річний Леандру Баррейру народився в Люксембурзі в сім'ї ангольського походження. Баррейру є вихованцем місцевого футбольного клубу «Ерпельданж».....
==================
Якщо попередній герой «Майнца» є талантом покоління в Ліхтенштейні, Йонатана (Джонатана) Буркардта можна вважати героєм свого покоління в Німеччині.....
==================
Перепутать в статье Люксембург с Лихтенштейном - имхо не самый профессиональный журналистский подход.