Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 06 лютого 2022, 07:55
114
0

Войводіна – Мотор. Прогноз і анонс матчу СЕХА-Ліги (перенесений)

Запоріжці починають боротьбу у другому міжнародному турнірі в нинішньому сезоні

| Оновлено 06 лютого 2022, 07:55
114
0
Войводіна – Мотор. Прогноз і анонс матчу СЕХА-Ліги (перенесений)
handball.motorsich.com

Зустріч «Войводіна» - «Мотор» відбудеться в середу, 2 лютого, в Сербії. Початок гри о 18.30 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».

Другого дня останнього місяця зими поєдинком між чинними чемпіонами Сербії та України візьме свій старт СЕХА-Ліга 2021/2022. Для запорізького «Мотора» це буде ще один серйозний міжнародний турнір, ігри якого відбуватимуться паралельно з матчами Ліги чемпіонів, тож друга половина сезону для підопічних Гінтараса Савукінаса буде дуже насиченою.

СЕХА-Ліга дуже довго відкладала свій старт. У гандбольному інформаційному просторі з моменту закінчення минулого розіграшу турніру на початку вересня 2021 року практично була відсутня інформація про новий, ювілейний (десятий за загальним рахунком) старт міжнародних змагань. Лише іноді проскакували новини про бажання того чи іншого сильного клубу взяти участь у новому сезоні або про майбутнє розширення змагань.

Однак у підсумковому числі учасників не були помічені нові гучні імена, а на старт знову вийдуть десять колективів. Лише між двома сербськими клубами відбулася незначна рокіровка (замість «Металопластики», яка брала участь в сезоні 2020/2021, у турнірі зіграє «Партизан»). Залишилася незмінною і схема турніру. Після стандартного групового етапу за системою дома-виїзд два найкращі клуби з кожної групи прямо потрапляють до чвертьфіналу, де їх вже чекатимуть білоруський «Мєшков Брест» та угорський «Веспрем». Ще два учасники вісімки найсильніших визначаться у стиковому плей-оф для команд, які займуть треті та четверті місця у своїх квартетах на першому етапі. Також залишилася в силі особлива фішка організаторів СЕХА-Ліги, згідно з якою вирішальні матчі турніру де-факто відбудуться на початку вже наступного гандбольного сезону, хоча де-юре це вважатиметься завершенням розіграшу 2021/2022.

Наведемо результати жеребкування групового раунду СЕХА-Ліги:

Група А: «Татран» (Словаччина), «Загреб» (Хорватія), «Єврофарм» (Північна Македонія) «Партизан» (Сербія)

Група В: «Мотор» (Україна), «Вардар 1961» (Північна Македонія), «Войводіна» (Сербія), «Нексе» (Хорватія)

Порівняно з минулим сезоном склади груп залишилися абсолютно ідентичними (окрім сербської заміни). Більше того, і з «Нексе», і з «Войводіною», і з «Вардаром» жереб зводить запоріжців у груповому раунді СЕХА-Ліги вже втретє поспіль. А першим суперником чемпіонів України в новому розіграші турніру стане сербська «Войводина».

Команда з Нові-Саду домінує у себе в країні. На рахунку «Войводіни» вісім чемпіонських титулів у дев'яти останніх сезонах (ковідний чемпіонат 2019/2020 був завершений без визначення переможця). Однак цей факт більше пояснюється не силою найближчих суперників «Мотора», а, швидше, не надто високим рівнем сербського чемпіонату загалом.

На підтвердження цього варто звернути увагу на результати «Войводіни» у єврокубках, а там, у команди здебільшого вильоти на ранніх стадіях. Не став винятком і нинішній сезон. У розіграші Європейської ліги (другий за статусом єврокубок) серби вже у першому раунді кваліфікації за сумою двох матчів поступилися швейцарському «Шаффхаузену» - 49:54

Не набагато краще у сербського чемпіона все було і у в минулій СЕХА-Лізі. Підопічні Бориса Ройовіча посіли останнє місце в групі з показником у дві перемоги та чотири поразки, а у стиковому раунді плей-офф двічі поступилися словацькому «Татрану». Варто зазначити, що у минулому розіграші турніру «Войводіна» також грала з «Мотором» на груповому етапі і матчі з учасником Ліги чемпіонів стали для команди одними з найкращих у сезоні. Спочатку серби мінімально поступилися в Запоріжжі – 30:31, а потім завдали підопічним Гінтараса Савукінаса поразки у себе вдома – 30:27.

У ростері «Войводіни» зібрані добротні гравці, але такі, що не хапають зірок з неба. Найбільш відомими фігурами у складі є лівий крайній Младен Сотіч, який виступав на останній континентальній першості у складі збірної Сербії, словенський лівий напівсередній Грегор Овцирк і македонський ветеран Неманья Прібак, який грає на позиції розігруючого. По ходу поточного сезону дуже непогану гру показував правий напівсередній Йовіца Ніколіч, але зовсім нещодавно він пішов на підвищення до німецького «Вецлару».

У майбутньому поєдинку фаворитом є запорізький «Мотор», незважаючи на завжди важкий виїзд до сербських колективів і клубний лазарет, який ніяк не спорожніє. Крім цього великою проблемою для Гінтараса Савукінаса може стати довга відсутність багатьох виконавців команди на Євро-2022 та дуже різна ігрова форма цих гравців, яку ще необхідно привезти до спільного знаменника. Але якість ростера «Мотора», зіграність кістяка команди та дуже непоганий хід по сезону Ліги чемпіонів мають переважити всі складнощі та допомогти запоріжцям розпочати з перемоги СЕХА-Лігу 2021/2022.

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора»

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19
Футбол | 03 травня 2024, 22:23 1
Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19

Команда Михайленка потрапила до групи з Нідерландами, Словенією, Казахстаном

ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі
Хокей | 03 травня 2024, 21:47 39
ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі

Україна стала найкращою командою Дивізіону 1B

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.