Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 30 сiчня 2022, 13:40
19763
17

Не задався сезон. Топ-7 футболістів, які зараз не вражають

Мессі, Санчо, Обамеянг та інші

| Оновлено 30 сiчня 2022, 13:40
19763
17
Не задався сезон. Топ-7 футболістів, які зараз не вражають
Getty Images/Global Images Ukraine. Ліонель Мессі

Не пізніше, ніж минулого сезону, ці футболісти були лідерами своїх команд, багато забивали (мова про польових гравців), вели гру. Але цього сезону явно щось пішло не так. Причина спаду – у кожного своя, адже, як відомо, «кожна нещаслива сім'я нещасна по-своєму». Ми не будемо зараз копирсатися в цих причинах. Ми просто констатуємо.

Ліонель МЕССІ, 34 роки
Клуб: «ПСЖ»

Колишній лідер «Барселони» та збірної Аргентини (тут не колишній, а поки що чинний) прийшов до «ПСЖ», щоб вивести паризький клуб на більш високий рівень. Безперечно, футболки «Сен-Жермен» з прізвищем Мессі досі розходяться на «ура». А ось сама гра Лео цього сезону не вражає. І це – м'яко сказано. Лише один гол у 12 матчах чемпіонату Франції – це найгірший показник для найкращого футболіста Європи за всю його кар'єру. Головною причиною тривалої кризи обізнані джерела називають прохолодний паризький клімат, нудьгу і коронавірус. Якщо так і далі піде, то наступного «Золотого м'яча» аргентинцю не бачити.

Джейдон САНЧО, 21 рік
Клуб: «Манчестер Юнайтед»

Getty Images/Global Images Ukraine

Минулого року «червоні дияволи» за одного з найталановитіших англійських футболістів останнього десятиліття заплатили «Дортмунду» цілих 85 мільйонів євро. Це вони ще відхопили півзахисника «задешево», оскільки влітку 2020 року «МЮ» був готовий викласти за Санчо 98 млн, але «Боруссія» вперлася і вимагала 120 млн. Тим не менш, трансфер Джейдона минулого літа потрапив у топ-трійку за дорожнечею – після переходів Лукаку та Гриліша. Проте «відбити гроші» на Санчо «МЮ» поки що не виходить. Англієць не демонструє й половини від тієї результативності, яку демонстрував у Бундеслізі. Дуже болючою виявилася адаптація хлопця до нових умов. Хоча, задля справедливості треба визнати, що Санчо часом не грає тільки тому, що грає Роналду. Він же пам'ятник...

Ромелу ЛУКАКУ, 28 років
Клуб: «Челсі»

Getty Images/Global Images Ukraine

Зарубіжна кар'єра цього бельгійського «танка» розпочалася саме в АПЛ. І конкретно – у «Челсі». Але тоді, десять років тому, роман «аристократів» та Ромелу не склався. Проте минулого літа Лукаку повертався на «Стемфорд Брідж» вже як один із найкращих центрфорвардів світу. Повертався додому – як запевняв сам футболіст. Але, схоже, не склалося й цього разу. Хоча повернення бельгійця до «Челсі» спочатку здавалося вражаючим: чотири голи у чотирьох поєдинках. Але далі приціл збився. І виною тому не лише травма. Місяць тому Лукаку публічно визнав, що відхід із «Інтера» став помилкою. Мовляв, я нещасливий у «Челсі» і хочу назад до Мілана. Після таких слів відносини між Лукаку та головним тренером «синіх» Тухелем зіпсувалися. Крім того, лондонський клуб оштрафував найдорожчого гравця минулого року за «несанкціоноване інтерв'ю» на понад півмільйона євро. Але головне ж в іншому - Ром в «Челсі» і Ром в «Інтері» - це два різних гравці. Не на користь першому.

Луїс СУАРЕС, 35 років
Клуб: «Атлетіко»

Getty Images/Global Images Ukraine

У вересні минулого року Луїс Суарес став гравцем «Атлетіко»: це після того, як «Барса» буквально видавила форварда з клубу. Знаменитий нападник виявився непотрібним на «Камп Ноу», хоча все ще міг робити різницю. Це він довів у своєму першому сезоні за «матрацників»: уругваєць був одним із перших, хто тягнув мадридську команду до «золота» Примери. Проте наступний, тобто нинішній сезон, у Луїса не задався. Він перестав регулярно забивати, почав конфліктувати з наставником «Атлетіко» Сімеоне. Суарес не вражає воріт суперників у чемпіонаті Іспанії вже вісім матчів поспіль – це повторення його особистого антирекорду.

Джанлуїджі ДОННАРУММА, 22 роки
Клуб: «ПСЖ»

Getty Images/Global Images Ukraine

«Доннарумма – найсильніший воротар світу. Здивований, що він не є основним у «ПСЖ». Під цією фразою великого та жахливого Златана Ібрагімовича могли б підписатися багато не лише любителів футболу, а й фахівців. Джіджі переходив до «Парижу» з «Мілану» на вершині слави. Як тоді здавалося: не тільки свіжоспечений чемпіон Європи у складі збірної Італії, але і футболіст, багато в чому завдяки якому і відбулося те італійське континентальне «золото». Однак, як і іншим новобранцям парижан – Мессі та Рамосу, Доннаруммі також знадобився тривалий час на адаптацію. Наразі молодий італійський голкіпер помітно програє конкуренцію 35-річному костаріканцю Навасу. І передумов до зворотного поки що не видно.

Маркус РАШФОРД, 24 роки
Клуб: «Манчестер Юнайтед»

Getty Images/Global Images Ukraine

Торік, у листопаді, Рашфорд став кавалером Ордену Британської імперії. Цю нагороду він отримав за свою громадянську позицію під час коронавірусу. А ще недавно він отримав почесний ступінь доктора в одному з університетів Манчестера. А про доброту та чуйність цього хлопця ходять легенди. Але ось у футбольному плані справи у Маркуса нинішнього сезону йдуть не дуже. Раніше було явно крутіше. Подейкують навіть, що Рашфорд готовий залишити «Олд Трафорд» та перебратися на «Камп Ноу». Хоча, задля справедливості, треба визнати, що зараз у всього «МанЮнайтед» справи йдуть не найкращим чином.

П'єр-Емерік ОБАМЕЯНГ, 32 роки
Клуб: «Арсенал»

Getty Images/Global Images Ukraine

У попередні сезони лідер атак «Арсеналу» Обамеянг боровся за звання найкращого бомбардира АПЛ, а ось у нинішньому сезоні бореться лише за невтішний титул форварда, що запоров дуже багато гольових моментів. Ще кілька років тому за габонцем вишиковувалась черга з бажаючих його ангажувати товстосумів (першою в цьому списку називалася «Барселона»), зараз же він не потрібен фактично і «канонірам». «Заберіть у Обамеянга капітанську пов'язку і виженіть із клубу цього клоуна» - хто б міг подумати ще рік тому, що на адресу П'єра-Емеріка вболівальники лондонського клубу кидатимуть подібні слова. Тим не менш, слід визнати, що результативність (та й рівень гри) Обамеянга падала останні три сезони. Він просто перестав прогресувати. Та й нелюбов гравця до дотримання режиму теж дається взнаки. Загалом від колись грізного нападника залишилася лише тінь. І найбільше у цій ситуації винен саме сам гравець.

Оцініть матеріал
(155)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Cartman
И Грлиша можно добавить . И получается три самых дорогих трансфера лета провалились . Нужно уметь выбирать а не вестись на распиареных игроков. 
fedd1979
Щодо Мессі можна було б випускати цілу статтю. Але парадокс у тому, що людина, котра ЦЬОГО РОКУ стала кращим футболістом Європи/планети, у ЦЬОМУ Ж РОЦІ називається серед тих, хто првоалив сезон. Хоча про це тільки лінивий не говорив. Щодо його одноклубника Доннаруми є питання - в тих іграх, що його за "ПСЖ" бачив я - він був на висоті. Ну й вкрай цікаво: а де ж ще один їх одноклубник Рамос? От уже в кого сезон не задався - то це в нього
antt
Прохолодний паризький клімат - хороша причина, в Рамоса напевно також. Але їх би поближе до нас - ще б гірше заграли. І все таки - якщо золотий мяч дають за попередній рік, то стаття написана про "провали" футболістів лише в другій половині попереднього року. А в минулому році Мессі нарешті відзначився і із збірною в Південній Америці тому напевне і запретендував на золотий м'яч, і знову його одержав. Та й Кубок Південної Америки відбувався літом, у міжсезоння.
Barsa_che
Сезон еще не закончился, а футбол это прежде всего, коллективная игра. Интересно, что будет писать этот, так называемый журналист, если например ПСЖ выиграет все во Франции, золотые медали чемпионов Франции уже сейчас можно вручать. А также выиграет лигу чемпионов, а потом и клубный чемпионат мира. И тогда, этот горе журналист, пусть напишет, у Месси этот сезон явно не удался, он выиграл с ПСЖ все во Франции, лигу чемпионов и т.д. улучшил статистику по забитым мячам, хотя в лиге чемпионов в 5 матчах 5 мячей и так неплохо.
bzzzzzz
не понимаю, что это за логика такая слабоумная насчет месси "голы есть - хорошо играет, голов нет - плохо играет". Месси не центр форвард чтобы его сугубо за голы ценить. Да в барсе он много забивал, но там многие годы вся команда старалась играть на него, чтобы тот мог использовать все свои сильные качества на максимум. Сдесь по тем матчам что видел, не замечал чтобы он както выпадал. Вся техника при нем, Месси как Месси.
DK02
А що месі робить у цьому списку??? Футболіст який отримав золотого м'яча...
Умник
Нытики ау давайте снова покричим Суркисы где трансферы .
Санчо 100 млн Фред 60млн
Лох юнайтед