Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 30 сiчня 2022, 17:15
9456
8

Рафаель Надаль – Даніїл Медведєв. Прогноз та анонс на фінал Australian Open

Величезний шанс для обох тенісистів скористатися відсутністю Новака Джоковича

| Оновлено 30 сiчня 2022, 17:15
9456
8
Рафаель Надаль – Даніїл Медведєв. Прогноз та анонс на фінал Australian Open
Getty Images/Global Images Ukraine

30 січня колишній лідер світового рейтингу Рафаель Надаль (№5 ATP) знову змагатиметься за титул на Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу. У фінальному поєдинку іспанець зіграє проти другої ракетки світу росіянина Даніїла Медведєва.
 
Зустріч пройде на арені Рода Лейвера та розпочнеться о 10:30 за Києвом. Нагорода за перемогу в матчі становить 800 очок і близько 1,54 млн. американських доларів на додаток до 1200 рейтингових балів і 1,54 млн. призових, які вже зароблені.
 
Для Надаля це буде вже шостий фінал Australian Open (один титул), для Медведєва – другий (поки без титулів).
 
Рафаель Надаль
 
Восени 2020-го іспанець впевнено виграв перенесений Ролан Гаррос і здавалося, що ще кілька сезонів він може грати на найвищому рівні. Але вже через пів року на Відкритому чемпіонаті Франції, який проходив у звичний час, Рафа несподівано поступився Новаку Джоковичу у півфіналі. На цій стадії раніше він не програвав ніколи і було ясно, що з Надалем не все гаразд. Як виявилося, Короля ґрунту непокоїла хронічна травма стопи, яка внесла корективи у всю його кар'єру. Рафаель пропустив Вімблдон та Олімпіаду, спробував повернутися на змаганнях у Вашингтоні, але швидко зрозумів, що ще не готовий. Цей сезон для іспанця був закінчений, він вперше за 17 років навіть не кваліфікувався на Підсумковий турнір.

Getty Images/Global Images Ukraine. Рафаель Надаль

На щастя для іспанця та для всіх уболівальників тенісу, кар'єра великого спортсмена на цьому не закінчилася, і він зумів відновити свій організм. Перед початком сезону Рафа зіграв на виставкових змаганнях в Абу-Дабі, де ще й встиг заразитися коронавірусом. Але жодних серйозних наслідків це не дало і на австралійській землі він одразу ж виграв невеликий турнір у Мельбурні. Було непросто, але це вселило в нього впевненість. Тиждень перед Australian Open Надаль відпочивав, а потім взявся до справи. Лише в одному поєдинку Рафа був у надзвичайно небезпечній ситуації, але канадець Денис Шаповалов після камбеку з 0:2 за сетами на 2:2 провалив початок п'ятої партії, а далі результат матчу був зрозумілим. Як стало відомо трохи пізніше, наприкінці другої партії Надаль отримав тепловий удар, а також відчував проблеми зі шлунком. У четвертій партії навіть довелося пити пігулки, після яких спортсмену полегшало. В решті поєдинків таких проблем не було, а перевага іспанця була більш відчутною.

Даніїл Медведєв
 

Російський тенісист на минулому мейджорі не дозволив Новаку Джоковичу виграти 21-й Шолом, чим заслужив статус одного з топових тенісистів на харді. Після депортації серба з Австралії саме Медведєв вважався фаворитом перед початком змагань, у цьому немає нічого дивного. Не варто забувати, що Даніїл вчетверте зіграє у фіналі мейджора, таким показником із «молодих та перспективних» може похвалитися лише Домінік Тім. Але австрієць все ж таки на 2,5 роки старший, йому не так далеко до 30-ти.
 
На кортах Мельбурна Медведєв часом показував далеко не найкращий теніс, але цього рівня вистачало для перемог. По одному сету довелося віддати Ніку Кірьосу і Максиму Крессі, а Фелікс Оже-Альяссім і зовсім мав відправляти Медведєва додому. Канадець показував, можливо, найкращу гру у кар'єрі, але у вирішальні моменти йому завжди чогось не вистачало. Росіянин оформив камбек з 0:2 за сетами, отримав подвійний брейкпойнт під час подачі на матч, але все ж таки дотиснув 21-річного канадця. У півфіналі Даніїл здолав зручного для себе Стефаноса Циципаса, але у другому сеті втратив витримку та накричав на суддю, за що був оштрафований на 12 тисяч доларів. Раніше росіянин багато нервувався і в матчі з Крессі, який повертає серв-енд-волей на великі екрани, тому у фіналі очікується ще одна вистава. Надаль своїми довгими приготуваннями до подач точно дасть привід.

Getty Images/Global Images Ukraine. Даніїл Медведєв
Шлях на турнірі
Стадія   Надаль    Медведєв
1-ше коло  Гірон (6-1 6-4 6-2) №66 ATP   Лаасконен (6-1 6-4 7-6) №91 ATP
2-ге коло   Ханфманн (6-2 6-3 6-4) №126 ATP   Кірьос (7-6 6-4 4-6 6-2) №115 ATP
3-тє коло   Хачанов (6-3 6-2 3-6 6-1) №30 ATP   ван де Зандсхулп (6-4 6-4 6-2) №57 ATP
4-те коло   Маннаріно (7-6 6-2 6-2) №69 ATP   Крессі (6-2 7-6 6-7 7-5) №70 ATP
1/4 фіналу  Шаповалов (6-3 6-4 4-6 3-6 6-3) №14 ATP   Оже-Альяссім (6-7 3-6 7-6 7-5 6-4) №9 ATP
1/2 фіналу  Берреттіні (6-3 6-2 3-6 6-3) №7 ATP   Циципас (7-6 4-6 6-4 6-1) №4 ATP

Матч між собою
 
Це буде п'ята зустріч, Надаль веде 3:1, але останній матч виграв Медведєв. Вперше тенісисти зустрілися у фіналі Мастерса у Монреалі-2019 і тоді іспанець навіть не помітив молодого опонента. Але в наступних поєдинках довелося добре попрацювати. Найбільш пам'ятний матч відбувся у фіналі US Open-2019, коли росіянин зумів перевести поєдинок у фінальну партію після 0:2 за сетами. Матч тривав майже п'ять годин, але переміг більш досвідчений тенісист. До речі, до того Медведєв програв усі свої п'ятисетовики у кар'єрі, а в останніх чотирьох здобув три перемоги.
 
Прогноз
 
Надаль зізнався, що не очікував від себе, що зможе пробитися до фіналу. Чесно кажучи, здавалося, що навіть вихід до півфіналу у поточній ситуації стане для нього великою перемогою. Але відсутність Джоковича, мабуть, так окрилила іспанця, що він вирішив віддати себе всього, щоб завоювати 21-й Шолом. Зробити він це може, але до початку матчу шансів у Рафи все ж таки трохи менше, ніж у суперника.
 
У майбутньому поєдинку Рафаелю вкрай важливо заробляти легкі очки за рахунок подачі, кожен затяжний розіграш у перспективі йтиме на користь росіянина, який молодший і грає на задній лінії не гірше. Надаль на цьому турнірі практикує дуже потужну подачу, через що частіше робить подвійні, але має 80% виграних м'ячів на першій та майже 58% на другій. Це дозволить бути конкурентним з більш високим суперником, який є одним із найкращих в турі на подачі. Далі справа за фізичним станом та моральною стійкістю. Досвід таких матчів є у обох, битва обіцяє бути захоплюючою.
 
Прогноз: Перемога Медведєва у п'яти сетах

Сделать ставку Зробити ставку
Сделать ставку Зробити ставку
BETWINNER  
  • 2.6
  • 1.53
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 2.84
  • 1.51
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
grifon.
менше бояри пий
grifon.
наш? якщо ти не вкурсі, ти переплутав літерки в домені
Standard
Ден давно втік з Росії, вчасно зрозумівши, що перспективи на відсталих і бідних єпенях відсутні.
Його "росіянином" можна лише умовно назвати, діти точно будуть із західного світу, і російська говірка буде для них незрозуміла і смішна.
Billy Bons
Даня победит 3-1, Рафа по физике не вытянет
Александр Петухов
Веселі коментарі))) Та все ж , на мою думку, потрібно оцінювати спортсмена, а не громадянина якоїсь країни. тим паче, якщо постійне місце проживання Монако, а свою вітчизну він бачить не частіше, ніж більшість із нас Єгипет))) Щоб поспілкуватися зі своїми батьками! Будьте людьми, любіть інших і вам це вернеться десятерицею!!
Sportfil
Якби ж все таки Джокович зіграв на цьому турнірі і вилітив би від Надаля чи іншого тенісиста, то здобуття 21 шолому і відповідно підняття на перше місце за кількістью ТВШ серед біг 3 для Рафи було б як на мене цілком заслужене, а так не можу йому побажати очолити цю гонку, принайні на цьому АО. Тому доведеться бути за Даніїла.
citizentoday
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил