Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 30 сiчня 2022, 02:43
8233
0

Марко ДЕВИЧ: «Вірю, що «старий» Металіст обіграє «новий»

Екс-гравець «жовто-синіх» поділився очікуваннями від Metalist All-Star Game

| Оновлено 30 сiчня 2022, 02:43
8233
0
Марко ДЕВИЧ: «Вірю, що «старий» Металіст обіграє «новий»
Getty Images/Global Images Ukraine

Для найкращого бомбардира в історії «Металіста» майбутня грандіозна подія обіцяє стати особливою. За вісім сезонів у «Металісті» Марко Девич забив 98 м'ячів, наблизившись впритул до гросмейстерського рубежу. Тому Девич розглядає футбольне свято Metalist All-Star Game, яке відбудеться 28 травня на головній футбольній арені Харкова, як можливість округлити кількість своїх м'ячів за «Металіст».

— Це буде особливий матч не лише для мене, але й для всіх запрошених. Ідея дуже гарна. Сподіваюся, всі будуть здорові та зможуть прилетіти на гру. Для мене кожен приїзд до Харкова — подія. Я завжди виходив на поле зарядженим. У такому ж настрої вийду 28 травня. Вірю, що старий «Металіст» обіграє новий.

— На вашому рахунку 98 м'ячів за «Металіст». Це буде важливий матч для вас?
— Так-так-так. Потрібно два м'ячі забити, щоб кругла цифра була (сміється). Але насправді це буде спільне свято, тому дуже засмучувати новий «Металіст» теж не хочеться (усміхається). Головне — принести радість уболівальникам. Добре, що вигадали таку ідею, і добре, що є люди, які можуть її втілити в життя. Не було б Олександра Ярославського — не було б цього матчу. А гра, певен, залишиться у нас у пам'яті на все життя. І це насамперед круто для харківських уболівальників — вони зможуть порівняти минулий та сучасний «Металіст».

— Згадайте найважливіші свої голи за «Металіст».
— Відразу згадується гол «Олімпіакосу» у Греції після того, як я «паненку» невдало виконав, але реабілітувався та забив м'яч, який дозволив «Металісту» вийти до чвертьфіналу. Сама гра вийшла дуже гарячою, вона історична у всіх сенсах. Звісно, ​​пам'ятний дубль «Дніпру». Ми програвали 0:1, і я забив два м'ячі, що дозволило здобути срібні медалі. Гол «Динамо» у 2007 році приніс першу перемогу «Металісту» на виїзді у Києві на стадіоні імені Валерія Лобановського (1:0). «Омонії» у кваліфікації забив важливий м'яч у кваліфікації ЛЄ. Із «Шахтарем» на «Донбас-Арені», коли 1:1 зіграли. Багато м'ячів можна згадувати.

— А найпам'ятніший незабитий м'яч?
— «Олімпіакосу» у Піреї. Той нереалізований пенальті.

— Чого не вистачило «Металісту» для чемпіонства?
— У тому сезоні, коли стали другими, поступилися «Шахтарю» чимало очок. В інші сезони ми були ближчими до чемпіонства. Але тоді і чемпіонат був сильний, і «Шахтар», мабуть, найсильніший за всю історію. «Гірники» обігравали «Челсі», «Арсенал», «Рому».

— Чим ви зараз займаєтеся?
— Більше часу проводжу із сім'єю. Працюю у сфері нерухомості. Здаю у найм квартири. І ще відкрив із другом футбольне агентство. Він веде справи, а я здебільшого консультую.

Оцініть матеріал
(94)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Не Санчо. В УЄФА назвали найкращого гравця матчу ЛЧ Боруссія Д – ПСЖ
Футбол | 02 травня 2024, 01:47 1
Не Санчо. В УЄФА назвали найкращого гравця матчу ЛЧ Боруссія Д – ПСЖ

Дортмундський клуб здолав французький колектив з рахунком 1:0 у першій півфінальній грі

Марсель – Аталанта. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Ліги Європи
Футбол | 02 травня 2024, 06:44 0
Марсель – Аталанта. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Ліги Європи

Поєдинок відбудеться 2 травня о 22:00 за Києвом

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.