Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Європейська Суперліга
| Оновлено 29 сiчня 2022, 06:21
2798
1

УЄФА програв проміжну апеляцію у справі проти Європейської Суперліги

Суд у Мадриді відхилив клопотання УЄФА щодо усунення від справи судді

| Оновлено 29 сiчня 2022, 06:21
2798
1
УЄФА програв проміжну апеляцію у справі проти Європейської Суперліги
Getty Images/Global Images Ukraine

Суд у Мадриді відхилив клопотання УЄФА про усунення від справи судді, яка виніс судову заборону на захист Європейської Суперліги.

Суддя Мануель Руїс де Лара став на бік Суперліги та трьох її клубів («Реал» Мадрид, «Барселона» та «Ювентус»), коли минулого року вони подали позов з вимогою припинити дисциплінарний розгляд УЄФА проти них.

Руїс де Лара передав справу до Європейського суду (ЄРС), який вирішить, чи захищена Суперліга законодавством ЄС, і ухвалив, що клуби поки що не повинні бути покарані.

Згодом УЄФА зажадав відведення судді, заявивши про порушення, які полягають у тому, як він вів справу. На поточному тижні цей запит був відхилений провінційним судом Мадрида, який встановив, що Руїс де Лара діяв правильно, і зобов'язав УЄФА сплатити судові витрати та штраф.

У найближчі кілька місяців Європейський суд винесе рішення по суті – щодо того, чи є контроль УЄФА над європейським футболом монополією з порушенням закону про конкуренцію.

Загалом 12 провідних європейських клубів на чолі з президентом мадридського «Реала» Флорентіно Пересом оголосили про плани створення Суперліги у квітні 2021 року. Проект, здавалося, розвалився, коли 9 клубів, у тому числі 6 із Прем'єр-ліги, заявили, що відмовляються від участі в ESL. Це сталося майже відразу, за кілька днів після запеклого опору з боку вболівальників, політиків та футбольних керівних органів.

Проте президент «Реала» Флорентіно Перес пообіцяв, незважаючи ні на що, реалізувати свої плани, заявивши, що реформи Ліги чемпіонів УЄФА недостатньо для захисту майбутнього футболу. У листопаді він заявив на щорічних загальних зборах клубів, що УЄФА потрібно нагадати, що таке «Реал» Мадрид: «Суди захистили Суперлігу, зобов'язавши УЄФА скасувати їхні дисциплінарні процеси. Іспанське правосуддя передало справу до європейських судів, які винесуть обов'язкове рішення щодо монополії УЄФА».

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
leo_wolf
Мадридський суд крутіший за Печерський суд