Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 29 сiчня 2022, 09:54
14121
18

Програли, але вийшли з групи. Україна в рівній грі поступилася Португалії

Перемога Сербії в паралельному матчі дозволила нам зайняти друге місце в квартеті

| Оновлено 29 сiчня 2022, 09:54
14121
18
Програли, але вийшли з групи. Україна в рівній грі поступилася Португалії
Getty Images/Global Images Ukraine

Після першого програного матчу Нідерландам віра в нашу збірну, м'яко кажучи, похитнулася, але розгром сербів вселив оптимізм в серця вболівальників вітчизняного футзалу. Тим більше, що вигравати в грізних португальців у третьому турі було хоч і бажано, але не обов'язково - за умови програшу нідерландців сербам нас влаштовувала і поразка.

Проте з таким настроєм ніхто на майданчик виходити не збирався. Українські футзалісти вийшли на поле перемагати. Відразу в очі кидалися бажання попереду і спокій в захисті. І вже на 2 хвилині Зварич міг відкривати рахунок після відбору Чернявського, але трохи не влучив у верхній кут воріт.

Getty Images/Global Images Ukraine

Португальці теж не хотіли пасти задніх - чемпіони світу, як-не-як. Кілька разів Варела в своєму стилі зміщувався в центр і бив - або неточно, або в нашого воротаря. А українці отримали супермомент - Чернявський вибіг на побачення з португальським кіпером, ніби все робив правильно, але влучив у штангу.

Нас відверто пробачив Томаш Пасу, коли з кількох метрів пробив мимо ближнього кута. Схоже відповів і Зварич - після дальнього удару Сірого він підставляв ногу, але зовсім трохи не влучив у ближній кут.

Гра була дуже динамічною. Під кінець тайму Португалія перехопила ініціативу, але Кирило Ципун тягнув абсолютно все і дозволив піти на перерву за рахунку 0:0. А тим часом з паралельного матчу в групі приходили невтішні новини - Нідерланди забили Сербії, тому нам потрібна була тільки перемога.

Getty Images/Global Images Ukraine

Це зрозумів і Косенко, тому після перерви пішов ва-банк, знімаючи під час атак воротаря і випускаючи п'ятим польовим спершу Зварича, а після того, як той на рівному місці отримав травму, - Журбу. Такий крок був цілком виправданий, оскільки Нідерланди забили ще раз.

Щоправда, дивідендів зайвий гравець не приніс. Варто, правда, відмітити грамотну гру - португальці практично не мали шансів, щоб пробити по порожніх воротах, а якщо й били, то з складних ситуацій і нам не загрожували. А от з Ципуном на воротах було важко, проте голкіпер крутився, як білка в колесі, відбиваючи практично все, в тому числі і після явних привозів захисту. Тільки раз за гру він не виручив - після удару настирного Зікі на 37 хвилині. В України могли забити Абакшин (неточно підправив дальній удар) і Чернявський - він бив практично в порожні ворота справа, але м'яч зрізався з ноги.

Getty Images/Global Images Ukraine

Проте це все не мало ніякого значення - серби здійснили камбек і за дві хвилини до кінця нашого матчу завершили свою гру, перемігши з рахунком 3:2, що автоматично виводило збірну України в чвертьфінал. До честі «синьо-жовтих», вони далі грали в п'ять польових, хотіли забити, а після свистка, розчаровані результатом, попадали на майданчик.

  • Таким чином, в понеділок наша збірна зіграє в матчі 1/4 футзального Євро. Суперником підопічних Косенка стане збірна Казахстану.

uefa.com

Чемпіонат Європи-2022 з футзалу. 3 тур. Група А.

Україна - Португалія - 0:1.

 Зікі, 37.

 Шотурма, 33, Журба, 40.

Україна: Ципун, Чернявський, Корсун, Шотурма, Зварич - Савенко, Лебідь, Сірий, Абакшин, Журба.

Португалія: Андре Соуза, Ерік, Жоау Матуш, Бруну Коельо, Пані Варела - Еду, Андре Коельо, Томаш Пасу, Афонсу Жезуш, Фабіу Сесіліу, Зікі, Мігел Анжелу, Тьягу Бріту, Паулета.

«Мартіні Плаза» (Гронінген, Нідерланди).

УКРАЇНА - ПОРТУГАЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(77)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

10 футбольних команд, які грають у національних лігах інших країн
Футбол | 17 квітня 2024, 13:55 28
10 футбольних команд, які грають у національних лігах інших країн

«Фенербахче» до відома

Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви
Футбол | 18 квітня 2024, 05:51 0
Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви

Андрій двічі відбив пенальті та допоміг Реалу пройти Манчестер Сіті у Лізі чемпіонів

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Taykitanin
Вийти з групи з однією перемогою - тільки наші вміють))) доведено і великим футболом і футзалом)))
johndow
Бразило-казахи сильны, но точно не сильнее сегодняшнего соперника. Удачи!
serhivan
Вітання нашим козакам! Якщо оцінювати сьогоднішню гру можна резюмувати, що перші 10-12 хвилин у виконанні нашої збірної видались дуже переконливими, як мені здалося, за рахунок інтенсивних, а отже енергозатратних дій. Далі пішов не такий вже й очевидний, та все ж спад у грі, в першу чергу у якості прийняття рішень. Та в цілому, гра була цілісною й нижче того рівня, який був заданий нашими хлопцями на початку гри, впала не суттєво. Про що мова! Адже не слід забувати, що сьогодні нам протистояла найсильніша збірна світу, ні багато ні мало, а чинні чемпіони Європи та світу. Цікаво оцінити подальші перспективи рідної збірної, адже на горизонті майоріє битва проти представників північної темряви. Та для цього, в першу чергу, необхідно перемогти найближчого нашого суперника в чвертьфіналі збірну Казахстану, що буде зробити ой як не просто. Та чомусь мені так думається, що... все буде добре для нас.
UPL
Ну що сказати.. Результат на табло. Але за гру дякуємо.
Ps: виграйте у голландців і не було б все на нервах.
А казахи навіть дуже хороша команда.
turist86
Це поразка, за яку не соромно!
Чесно не очікував, що футзалісти зі слабкого чемпіонату України грають на рівні чемпіонів світу.
Ципун видав чудовий матч
Jho
Сподобалась наша збірна,так тримати!!!
LeoSerg
Враховуючи з ким сьогодні грали, то гра сподобалася. Боролися до кінця, націленість на ворота суперників, реалізація могла б бути кращою і гра з п'ятим польовим щось зовсім не клеїлась, здалось що трохи фізично підсіли вкінці. Молодці 4+. Успіхів.
u6464u
ніколи б не повірив як би хто сказав після першої гри що вийдем з цієї групи, але дива трапляються, та й гра покращилась,завдання мінімум думаю хлопці виконали, а далі як карта ляже,успіхів.
ABOBA
ща интервью у наших игроков берут - все расстроенные - это импонирует
slavarost
Копяк, скуштував х..я, или деньгами с тобой не поделились
whitebell81
Порадовала организация игры. Нет провалов как с Голландией. Не залетело - бывает, нас тоже несколько раз простили. Казахов при такой игре (последние две) можно проходить
Deddima
Чому як і з Сербами лише 8 польових в заявці? Португальців було 12
aleks19826
Казахи зараз виглядають фаворитами чемпіонату і вони не будуть нас жаліти, як не вмотивовані португальці. Дуже шкода, що на них попали. Я за казахів буду вболівати геть до фіналу турніру і, сподіваюся, вони призове місце візьмуть і нам не так стидно буде програти фіналісту євро
citizentoday
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
m.chobot
Португальці у півсили грали, ось і рівна гра