Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 сiчня 2022, 20:39
2219
15

Анатолій ТРУБІН: «Приємно бути лідером УПЛ, але вся боротьба – попереду»

Голкіпер «Шахтаря» відповів на запитання кореспондента Sport.ua

| Оновлено 28 сiчня 2022, 20:39
2219
15
Анатолій ТРУБІН: «Приємно бути лідером УПЛ, але вся боротьба – попереду»
Getty Images/Global Images Ukraine. Анатолій Трубін

Голкіпер «Шахтаря» - про першу частину сезону, вимоги Де Дзербі, найкращий і найгірший матч, які «гірники» провели восени в Лізі чемпіонів та УПЛ, а також багато чого іншого.

— Із цього сезону у «Шахтаря» новий головний тренер – Роберто Де Дзербі. Які враження від роботи з італійським фахівцем?
— Щось одне у роботі з Роберто Де Дзербі я виділити не можу. Мені подобається, що на кожному тренуванні він від усіх гравців вимагає максимуму. Мені здається, це добре для всієї команди. У тебе немає хвилинного розслаблення. І ти завжди готовий до того, що потрібно працювати максимально.

— Можна сказати, що Де Дзербі – неординарний тренер? Він багато ризикує, йде на нестандартні кроки. Гравці це помічають?
— Кожен тренер має своє бачення. Вважаю, що це нормально. Він не боїться грати в атакуючий футбол навіть із найкращими командами. І, я вважаю, це величезний плюс.

— На перерву «Шахтар» пішов у ранзі лідера УПЛ, випереджаючи «Динамо» на 2 очки. Для «Шахтаря» це хороший доробок чи це ще ні про що не каже?
— Вважаю, що це лише початок. Найцікавіше буде попереду. Потрібно, щоб ми на першому місці закінчили сезон УПЛ у травні. Зараз, звісно, ​​приємно бути лідером. Але це ще нічого не означає.

— Може таке бути, що доля золотих медалей вирішуватиметься у очному протистоянні між «Шахтарем» та «Динамо»?
— Мені здається, що ще немає сенсу загадувати. Кожен матч дуже важливий і кожен поєдинок багато значить у боротьбі за чемпіонський трофей. Це стосується і «Динамо», і «Шахтаря».

— У Лізі чемпіонів «Шахтарю», як і минулого року, протистояли «Інтер» та «Реал», а також «Шериф». Але цього разу ви залишилися навіть без євровесни. Це провал?
— Якщо говорити про результат, то ясна річ, що це був поганий результат. Але, я вважаю, що у плані гри та у плані психології кожного футболіста стало зрозуміло, що ми можемо набагато більше і можемо грати краще. Навіть із найкращими командами Європи можна показувати свій футбол і грати так, як ми хочемо, а не вони.

Getty Images/Global Images Ukraine

— З «Інтером» «Шахтар» сім таймів поспіль не пропускав у Лізі чемпіонів, поки Джеко не оформив дубль у другій половині поєдинку у Мілані. Як оціните свою гру в рамках у поєдинку проти «нерадзуррі»?
— Кожен матч – це окрема історія. Думаю, немає сенсу обговорювати те, що було. І так уже багато сказано. Звичайно, розумію, що матч у відповідь у Мілані був далеко не ідеальним. У більшості ситуацій можна було діяти набагато краще. Такі ігри показують, що багато роботи доведеться зробити, щоб стати ще краще.

— Хто з гравців «Інтера» чи «Реала» справив найбільше враження? У кого із зірок найкраще поставлений удар?
— І «Інтер», і «Реал» - команди хорошого рівня. І гравці там зібрані дуже високого рівня. Когось одного виділити важко. Запам'ятався Хакан Чалханоглу з «Інтера». У нього було кілька небезпечних ударів та гарних подач зі стандартів.

— Можете назвати найкращий та найгірший матчі «Шахтаря» в осінній частині сезону?
— Найневдаліший матч на євроарені – це, мабуть, перший поєдинок із «Шерифом» у Лізі чемпіонів, коли ми програли 0:2 на виїзді. Найневдаліший матч в УПЛ – поразка від «Олександрії» (1:2). Щодо найкращого матчу, то це, напевно, перемога над «Динамо» у матчі за Суперкубок України (3:0). А у Лізі чемпіонів найкращий поєдинок? Напевно, із «Реалом» у Мадриді. По грі з нашого боку був хороший матч, але, на жаль, результат 1:2 бажає кращого.

— Взимку «Шахтар» посилився Давидом Нересом із «Аяксу». Яке враження він справив?
— Нересу 24 роки – має великий досвід гри в Лізі чемпіонів. Також він викликався до збірної Бразилії. Це багато про що говорить. Звичайно, якийсь час на адаптацію йому знадобиться. Що стосується техніки та тактичного розуміння гри, то у нього є всі дані. Тепер для нього головне – влитися у колектив та звикнути до вимог головного тренера.

— Чи контактує команда з Лассіною Траоре, який отримав важку травму у домашньому матчі з «Інтером»? Чи підтримуєте його?
— Звичайно. Пам'ятаю, що перед одним із заключних матчів першої частини сезону під час установки ми зателефонували Лассіні та підтримали його. Періодично з Траоре ми спілкуємось. Щиро кажучи, не вистачає його, бо Лассіна потужний нападник. У непростій ситуації Траоре завжди можна віддати пас, і він заб'є. Прикро, що він у настільки молодому віці зазнав такої травми. Хочеться, щоб у Траоре все добре зрослося, і щоб він чудово відновився.

— Цього сезону з молодих гравців в основі «Шахтаря», окрім вас, грають Мудрик, Судаков, Корнієнко. Роберто Де Дзербі довіряє молодим гравцям?
— Це результат того, як працює наша Академія. Щороку по одному-два гравці пробиваються до основного складу «Шахтаря». Вважаю, що ці футболісти – це майбутнє донецького «Шахтаря». Мені подобається, що кожен з них багато працює для того, щоб досягти нових цілей.

— Коли грали проти «Реала», вдалося поспілкуватися з Андрієм Луніним?
— Я з ним познайомився, коли збірна України готувалася до Євро. До цього ми не були особливо знайомі. А під час поєдинків Ліги чемпіонів ми з ним привітали один одного.

— Стежите за його виступами у складі «Реала»?
— Я знаю, що він зіграв два матчі у Кубку Іспанії, але ці матчі не дивився. Мені здається, навіть незважаючи на те, що він мало грає, він все одно прогресує. Наставник «Реала» Карло Анчелотті добре про нього відгукується. Лунін - працездатний хлопець, який за рахунок праці досягає цілей. Я радий, що він потихеньку починає грати в основі мадридців.

— А за Віктором Коваленком у «Спеції» стежите?
— З Вітею я трохи більше знайомий. Він чудовий хлопець. Я радий, що він потихеньку, незважаючи на всі труднощі, досягає своїх цілей, які він собі поставив.

— Бачив у Instagram фото на тенісному корті. Це нове захоплення?
— Грав під час відпустки. Вважаю, що треба трохи розвантажувати мозок, займатися чимось новим. Для відволікання думок ми з моєю дівчиною пограли у теніс.

— Хто у «Шахтарі» стежить за тенісом та добре грає?
— Міша Мудрик, Жора Судаков, Тьома Бондаренко. Вони захоплюються тенісом дуже серйозно. І грають у нього.

— Боксом ви продовжуєте захоплюватися?
— Я зрозумів, що заняття боксом можуть допомогти мені. У тренуваннях є багато таких рухів, які схожі на рухи воротаря. Тому під час міжсезоння була можливість позайматися боксом.

— У вивченні англійської є просування?
— Думаю, плюс-мінус нормально свій рівень підтягнув. Але вивчення іноземної мови – це така справа, що потрібно постійно вдосконалювати знання. Це, як і у будь-якій справі. Якщо щось закинеш, воно забуватиметься. Тому потрібно постійно вдосконалюватись у цьому плані.

— Торік ви перенесли операцію на меніску. Наразі пошкодження не турбує?
— Зараз все добре. Я постійно підтримую тонус м'язів. Сподіваюся, що більше таких травм не буде.

— Як оціните перший матч «Шахтаря» на зборі проти «Вольфсбергера»?
— Мені здається, що важливим є і результат, і якість гри. Тому що з перемогами та з гарною грою приходить впевненість. Я вважаю, що має бути сукупність цих факторів задля досягнення підсумкового результату. Це був хороший матч із хорошим суперником. Було багато технічних помилок, але це був перший матч на зборах. Думаю, що з кожним матчем ми додаватимемо.

Розмовляв Дмитро КОТКОВ

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 6
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 3
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Face Control
Косточка бывает раз в 5 лет.
просто парень
Что там, Лохметов так боится не удержать первое место, что готов ещё 50 лямов, в банановый клюб , влить
DIiMax2
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
maxlove
О!!! Зимові шампіньони прокинулися!!! Та спіть... Весна вже скоро!!!
Funnycat--
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Эль Чапо
Лучше будет когда Шахтёр лидер ,а Динамо Кипр 3