Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
7359
2

Микита БУРДА: «На жаль, у мене ось так складається кар'єра»

Захисник «Динамо» – про повернення після двох операцій

Микита БУРДА: «На жаль, у мене ось так складається кар'єра»
ФК «Динамо» Київ. Микита Бурда (ліворуч)

Захисник «Динамо» Микита Бурда розповів, як відбувається підготовка до другої частини сезону.
 
Зазначимо, що 26-річний футболіст на початку сезону 2020/21 порвав ахілл, а у січні минулого року йому зробили повторну операцію. Микита не виходив на поле в офіційних матчах із 16 липня 2020-го року.
 
– Зараз я дуже кайфую від футболу, дуже не вистачало. Навіть на тлі важкої роботи, адже я сумував за цим.
 
– Чи відчували підтримку вболівальників під час відновлення?
– Перший час так, багато хто писав, підтримував, але з часом повідомлень трохи менше стало. Я нормально до цього ставлюся, такий мій шлях. У всіх кар'єра складається по-різному, у мене так, на жаль. Я і до цього цінував те, що граю в такому клубі, як «Динамо», тренуюсь із такими гравцями, з такими тренерами працюю. Враховуючи мої травми та операції, я став цінувати це ще більше, ставитися серйозніше та професійніше, хоча не можу сказати, що раніше погано ставився. А тим, хто мені писав і підтримував, я дуже вдячний, бо мав, м'яко кажучи, дуже важкий період. Я готовий викладатися на полі, намагатимуся віддавати всі сили і робити все, що можу, головне, щоб нічого більше не турбувало.
 
- У чому команда додала під час першого збору, а над чим ще потрібно працювати?
- Тренерський штаб вказує нам на помилки, збори для того і потрібні, щоб їх виправити та підійти до другої частини сезону у хорошому фізичному та тактичному стані. Наявність помилок – це нормально, нехай вони залишаються тут та не переносяться на офіційні матчі. Про якийсь прогрес ще рано говорити. Наразі більше працюємо над функціональним станом. Ближче до кінця третього збору додамо у всіх компонентах, тому час ще є.
 
– Луческу приділяє багато уваги захисту, виходам з оборони в атаку. Враховуючи, що ви пропустили тривалий період, вам доводиться надолужувати?
– Пропустив тривалий період, тому зараз багато чого навчаюсь. Хлопці давно у тренувальному процесі, вже звикли і всі знають. Для мене багато нового, намагаюся це вбирати, слухаю з відкритим ротом і намагаюся виконувати.
 
– Які саме у Луческу вимоги до вас?
– Захисник повинен уміти починати атаки. Навіть якщо команда суперника пресингує, потрібно виходити з-під цього пресингу через передачі, не просто бити м'яч, а вести гру, а також надійно грати в обороні.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
etorfine
Жалко конечно, но по×уй