Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 сiчня 2022, 12:15
3484
1

Олег САЛЕНКО: «Кулач буде дуже цінним для Динамо у другій частині сезону»

Екс-гравець київського «Динамо» – про перший збір столичного клубу

| Оновлено 26 сiчня 2022, 12:15
3484
1
Олег САЛЕНКО: «Кулач буде дуже цінним для Динамо у другій частині сезону»
zbirna.com. Олег Саленко

Екс-гравець київського «Динамо» Олег Саленко поділився думкою про іспанський етап підготовки команди Мірчі Луческу.
 
– Чому «Динамо» на відміну від інших клубів УПЛ вирішило провести збір в Іспанії?
– Тому що там хороші умови – клімат та поля високої якості. Луческу знав, куди везти підопічних. Зараз в Іспанії немає спеки та достатньо спаринг-партнерів. Знайти для контрольної зустрічі топ-команди, звичайно, не вдасться, але опонентів нижчого класу вистачає. Для зборів цілком зійде.
 
Це як ми свого часу у Німеччині регулярно підготовку проходили. Вранці у нас були тренування, а ввечері – спаринг. Коли знаходишся під такими навантаженнями, несильні команди - найкращий варіант для гри.
 
– «Динамо» два матчі виграло з рахунком 4:0, а «Мурсію» обіграли - 3:1. Начебто без проблем. Чи результат не має жодного значення?
– Сам рахунок, звичайно, не такий важливий. А ось той факт, що динамівці забивають, тішить. Це важливо для психології футболістів, тому легше входити в сезон. Головне, не просто катати м'яч полем, а реалізовувати створені моменти.
 
– Кулач почав забивати – на його рахунку вже два м'ячі…
– Це саме те, що потрібне. Зараз, як я розумію, Луческу використовує Кулача більше у центрі нападу, а не на фланзі, і він знаходить свій шанс, можливість вразити ворота суперника. Кулач – гравець креативний і буде дуже цінним для «Динамо» у другій частині сезону.
 
– Повноцінну підготовку в Іспанії пропустила велика група динамівців – Попов, Караваєв, Забарний, Шкурін та Бєсєдін. Наскільки це критично для команди?
– Відновлення після травм – це одне, а ось після коронавірусу – зовсім інше. COVID не може бути перешкодою для тренувань. Футболістам потрібно давати навантаження, щоб вони не просто сиділи у номерах, а рухалися. Перший збір у плані фізики дуже важливий. Звичайно, засмучує, що такі гравці, як Забарний та Караваєв, пропустили роботу в основній групі, але що поробиш.
 
– У Туреччині «Динамо» зіткнеться з іншою погодою? Чому кияни таки їдуть туди?
– Ні, погода в Туреччині, гадаю, не підведе. Найголовніше для тренерського штабу «Динамо» - на турецькому зборі можна зіграти з сильнішими командами, і їх там зараз буде достатньо. До речі, «біло-сині» можуть і у грі із земляками перевірити сили, адже у лютому в Туреччині буде багато не лише команд УПЛ, а й Першої ліги.
 
– «Динамо» поки що обходиться без новачків, якщо не брати до уваги повернення Дубінчака. Це є великий мінус для команди?
– Я не дуже здивований таким розкладом. З іншого боку, адже «Динамо» готується лише до чемпіонату та Кубка України, і вважають, що підсилюватися їм не потрібно. Боротьба є тільки з «Шахтарем» за золото… А ось улітку – буде інша справа.
 
– Але «Шахтар» під час зимової паузи непогано підсилився і налаштований більш ніж серйозно.
– Це посилення «гірників» – на майбутнє, вже до наступної Ліги чемпіонів. Новачкам «Шахтаря» ще треба звикнути, зрозуміти вимоги Де Дзербі. Я впевнений, що «Динамо» не дуже непокоїться з цього приводу. Для Мірчі Луческу важливіше, щоб його команда була монолітом, вміла втілити результат його схеми.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
OnlyKharkov
100%. Вместе со Шкуриным и Гармашнашевсьо