Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 24 сiчня 2022, 18:18
5377
3

Як справи у наших легіонерів не із топ-5?

Яремчук перехворів на ковід, Леднєв у компанію до Петряка та Макаренка

| Оновлено 24 сiчня 2022, 18:18
5377
3
Як справи у наших легіонерів не із топ-5?
facebook.com/molfehervarfc. Іван Петряк та Євген Макаренко (на дальньому плані))

Якщо українські футболісти в Англії, Італії чи Іспанії на виду, навіть якщо часом і полірують лаву для запасних, то про наших легіонерів з інших чемпіонатів інформації не так уже й багато. Sport.ua вирішив виправити ситуацію і розповісти про наших помітних повпредів за кордоном.

Португалія

Роман ЯРЕМЧУК, 26 років

Клуб: «Бенфіка»
Матчі: 13
Голи: 6
Передачі: 2

Форвард збірної України нещодавно перехворів на коронавірус, через що випав з основного складу. Повернувся в основу у матчі 19-го туру – проти «Ароки», в якому зіграв перші 45 хвилин гри. Зіграв невдало: крім того, що не відзначився результативними діями, так ще й отримав найнижчу оцінку серед усіх своїх партнерів. Тим не менш, «Бенфіка» перемогла 2:0 і продовжує посідати третє місце, відстаючи від лідера «Порту» на шість очок.

Бельгія

Едуард СОБОЛЬ, 26 років

Клуб: «Брюгге»
Матчі: 16
Голи: 1
Передачі: 2

Getty Images/Global Images Ukraine

Незважаючи на те, що в останній грі «синьо-чорних» – проти «Сент-Трюйдену» в рамках 23 туру чемпіонату Бельгії Соболь не грав, український захисник є гравцем основи чемпіонів Бельгії, які поки що посідають друге місце, поступаючись шістьом балам несподіваному лідеру – «Сен-Жілуаз». Цього сезону в активі 26-річного захисника 16 матчів у Лізі Жюпіле, в яких він забив 1 гол і віддав дві гольові передачі.

Роман БЕЗУС, 31 рік

Клуб: «Гент»
Матчі: 16
Голи: 2
Передачі: 4

Getty Images/Global Images Ukraine

Наразі єдиний представник від України в «Генті» після Нового року вирішив радикально змінити імідж: підстригся дуже коротко. Але в останніх матчах в стартовому складі не виходив, задовільянючись виходами на заміну. «Гент» посідає п'яте місце у чемпіонаті.

Мар'ян ШВЕД, 24 роки

Клуб: «Мехелен»
Матчі: 16
Голи: 1
Передачі: 1

Getty Images/Global Images Ukraine

Наприкінці грудня у матчі Кубка Бельгії проти «Ейпена» Швед отримав травми голови та ребра: Мар'ян вийшов на поле на 71 хвилині, а через п'ять хвилин його замінили після зіткнення з голкіпером суперника. Той поєдинок «Мехелен» програв 1:3. 7 січня Швед повернувся в основу. В поєдинку 23-го туру проти «Андерлехта» (0:1) вийшов на заміну.

Поки що «Мехелен» йде на сьомому місці.

Богдан МИХАЙЛИЧЕНКО, 24 роки

Клуб: «Андерлехт»
Матчі: 9
Голи: -
Передачі: -

Нинішнього сезону Михайличенко не частий гість у стартовому складі «Андерлехта». Останній матч провів ще наприкінці минулого року – проти «Беєрсхота» - Богдан вийшов на поле у другому таймі. Його команда розгромила суперника 7:0. Брюссельці посідають четверте місце у таблиці першості.

Угорщина

Іван ПЕТРЯК, 27 років

Клуб: «Фехервар»
Матчі: 15
Голи: 5
Передачі: -

27-річний півзахисник на гарному рахунку у своєму клубі. У 15 поєдинках Петряк записав на свій рахунок п'ять результативних ударів. У нещодавньому матчі проти «Мезекевешду» Петряк оформив передгольовий пас, виконавши закидання зі штрафного, яке призвело до єдиного взяття воріт.

Євген МАКАРЕНКО, 30 років

Клуб: «Фехервар»
Матчі: 16
Голи: -
Передачі: -

Після 17-го туру «Фехервар» займає четверте місце в чемпіонаті Угорщини, поступаючись «Ференцварошу», що йде на першому місці, шістьма очками. Євген Макаренко стабільно грає у складі, цементуючи центр поля.

Полку «наших» у «Фехерварі» прибуло: клуб узяв у оренду із київського «Динамо» Богдана Леднєва.

Олександр ЗУБКОВ, 25 років

Клуб: «Ференцварош»
Матчі: 8
Голи: 1
Передачі: -

Свій єдиний на даний момент гол у чемпіонаті Угорщини Зубков забив у дербі – «Фехервару». У тому матчі у складі суперників клубу з Будапешта відіграли від дзвінка до дзвінка Петряк та Макаренко.

Греція

Дмитро ЧИГРИНСЬКИЙ, 35 років
Клуб: «Іонікос»
Матчі: 15
Голи: -
Передачі: -

Ветеран українського футболу минулий сезон провів у титулованішому клубі – АЕКу, а ось у нинішньому захищає кольори скромнішого «Іонікоса». Клуб із Нікеї виступає невдало: 12-е місце із 14-ти. У 18-му турі команда Чигринського програла 1:2 сусідові за таблицею «Ламії».

Євген ШАХОВ, 31 рік

Клуб: АЕК
Матчі: 13
Голи: 1
Передачі: 1

Шахов перейшов до АЕКу влітку 2020 року, підписавши контракт із клубом до літа 2022-го, з опцією продовження ще на один сезон. Проте, за повідомленням грецької преси, АЕК не має наміру використовувати цю опцію. Швидше за все, українець покине команду цього літа. У матчі 17-го туру АЕК вдома несподівано поступився 1:2 «Панеолікосу» і не зміг обійти ПАОК у боротьбі за друге місце.

Чехія

Тарас КАЧАРАБА, 27 років

Клуб: «Славія»
Матчі: 14
Голи: 1
Передачі: 1

Качараба – на хорошому рахунку у чемпіонаті Чехії. Крім того, що на Тараса розраховує головний тренер збірної України Петраков, ним цікавляться команди з Німеччини та Бельгії. І є за що: захисник – один із найкращих гравців першості за багатьма статистичними показниками. Качараба спочатку виступав за празький клуб на орендних умовах (його контракт належав «Словану»). Але нещодавно «Славія» викупила контракт українця. Після 19-го туру команда Качараби лідирує у чемпіона Чехії.

Болгарія

Ігор ПЛАСТУН, 31 рік

Клуб: «Лудогорець»
Матчі: 9
Голи: -
Передачі: -

За незмінного чемпіона Болгарії Пластун виступав з 2016 по 2018 роки, після чого перейшов у бельгійський «Гент». Але влітку минулого року Ігор вирішив повернутися до «Лудогорця». У чемпіонаті Болгарії результативними діями поки що не відзначився, а ось у єврокубках забив гол «Бразі». Після 18-го туру «Лудогорець» лідирує у чемпіонаті країни, на два очки випереджаючи ЦСКА.

Польща

Ігор ХАРАТІН, 26 років

Клуб: «Легія»
Матчі: 8
Голи: 1
Передачі: -

Після переходу з «Ференцвароша» до «Легії» Харатін змінив ігрове амплуа. Якщо раніше Ігор грав на позиції опорного півзахисника, то зараз діє і на місці центрбека. Проте справи на новому місці в українця не склалися. Після 19 туру «Легія» несподівано йде на передостанньому місці в чемпіонаті, маючи матч у запасі. У грі останнього туру варшав'яни поступилися на виїзді «Віслі» 0:1. Після того поєдинку наставник «Легії» Голенбевський подав у відставку. Ім'я нового керманича команди поки що невідоме.

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ