Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 24 сiчня 2022, 02:20
7791
2

5 зірок Серії А, для яких цей сезон може стати останнім в Італії

Після відходу Кріштіану Роналду Апенніни незабаром можуть втратити й інших топ-гравців

| Оновлено 24 сiчня 2022, 02:20
7791
2
5 зірок Серії А, для яких цей сезон може стати останнім в Італії
Getty Images/Global Images Ukraine

Італійська Серія А – це одна з найкращих футбольних клубних національних першостей європейського континенту. Тут завжди прагнуть грати найкращі, а конкуренція за право стати чемпіоном останніми роками стає все гострішою та гострішою. Проте за багатьма показниками чемпіонат Італії все-таки поступається англійській Прем'єр-лізі, а деякі фахівці та вболівальники вважають його, якщо так можна висловитися, слабшим за іспанську Ла Лігу.

Наступного літа в Серії А можуть відбутися серйозні кадрові зміни. Зокрема, лігу імовірно покинуть деякі її зірки, і про те, хто це може бути, ми пропонуємо подумати негайно.

Маттейс ДЕ ЛІГТ

Getty Images/Global Images Ukraine

22-річний центральний захисник Маттейс де Лігт перебрався до Італії влітку 2019 року, коли його контракт у «Аякса» за 85,5 мільйона євро викупив «Ювентус». Через рік нідерландський легіонер став чемпіоном Італії, проте після цього у туринського гранда намітилася криза, і зараз «Стара синьйора» не є одним із ключових претендентів на «золото» Серії А.

Сам де Лігт, здається, серйозно замислюється над доцільністю зміни клубної прописки вже влітку 2022-го. Зокрема, його агент Міно Райола недавно прямо висловився про те, що Маттейс «готовий до нового кроку в кар'єрі». Прозорішого натяку на бажання покинути «Ювентус», мабуть, і бути не може.

Серед претендентів на де Лігта виділяються «Парі Сен-Жермен», «Барселона» і ряд англійських клубів. Головним же у цьому ряду вважається «Челсі», у якого позиція центрального захисника може стати особливо проблемною наступного літа, оскільки в стані «синіх» є кілька центрбеків, у яких закінчуються контракти і які поки що не поспішають їх продовжувати. Чи зуміє «Ювентус» утримати де Лігта, якщо щодо нього почнуть надходити гідні пропозиції? Навряд чи, тим більше, що контракт нідерландця розрахований до липня 2024 року, і на підписання нового договору Маттейс не піде, якщо чітко наважиться змінити клуб. А так хоч повернути інвестиції трирічної давнини вийде...

Душан ВЛАХОВИЧ

Getty Images/Global Images Ukraine

Молодий форвард «Фіорентини» Душан Влахович грає в Серії А з літа 2018 року. Флорентійці придбали його у «Партизана» за 2 мільйони євро, а нині оцінна вартість сербського бомбардира дорівнює 70 мільйонам! Все через феноменальні два сезони, включаючи нинішній, які видає Влахович.

У тому, що Влахович у 2022 році залишить «Фіорентину», практично не виникає сумнівів, як і в тому, що трансфер відбудеться влітку, а не в січні. Хоча б через бажання керівництва «фіалок» зберегти бомбардира до кінця чемпіонату, а також прагнення потенційних купців відкласти питання настільки серйозних інвестицій на більш сприятливий час, яким апріорі є літнє трансферне вікно.

Не виключено, що Влахович, залишивши «Фіорентину», залишиться в Серії А, де інтерес до нього приписують «Ювентусу», але в Турині не готові йти на серйозні витрати і платити за Душана 80 або більше мільйонів євро. Це означає, що з великою ймовірністю Влахович подасться до англійської Прем'єр-ліги, де прямо зараз предметний інтерес до нього зберігають «Арсенал» та «Ньюкасл». Втім, влітку на Душана може вийти і цікавіший покупець – наприклад, «Манчестер Сіті», якому розумний центрфорвард потрібен, як вода рибі.

Сергей МІЛІНКОВИЧ-САВИЧ

Getty Images/Global Images Ukraine

Скільки років різні ЗМІ «продають» Сергея Мілінковича-Савича з «Лаціо» до інших клубів, а той, як і раніше, залишається в Римі? Складно навіть і порахувати, проте 2022-го, здається, розв'язка в цьому питанні таки має статися.

Сербському центральному півзахисникові наприкінці лютого виповниться вже 27 років, і коли, якщо не зараз, «Лаціо» розлучатися зі своїм лідером, якщо в клубі хочуть отримати від його відходу максимальну економічну вигоду? Більше того, Мілінкович-Савич справді пересидів у Римі, віддавши одному з місцевих клубів майже сім років своєї кар'єри. Гравець такого калібру просто не може відмовлятися від амбіцій завоювати щось більш значуще, ніж Кубок та Суперкубок Італії, які підкорялися йому у складі «Лаціо».

Найбільш предметний та стабільний інтерес до Мілінковича-Савича останні кілька років приписують «Манчестер Юнайтед». І ситуація в стані «червоних дияволів» справді вказує на те, що цій команді вкрай потрібний футболіст такого профайлу, як сербський лідер «Лаціо». Влітку на «Олд Траффорд», мабуть, буде серйозна перебудова складу, і покупка Мілінковича-Савича чи не ідеально вписується у подібний захід. Якщо, звичайно, «червоних дияволів» не випередять конкуренти, адже бажаючих отримати сербського хавбека сила-силенна – як то кажуть, лише свисни.

Франк КЕССЬЄ

Getty Images/Global Images Ukraine

Усю свою професійну кар'єру івуарійський півзахисник Франк Кессьє проводить в Італії. Пограти він встиг за «Аталанту», «Чезену», а з літа 2019 року є футболістом «Мілана». «Россонері» підписували Франка за 24 мільйони євро, а нині оцінна вартість африканця зросла вдвічі – до 48 мільйонів, хоча з потенційного претендента «Мілану», швидше за все, не вдасться отримати нічого.

Справа в тому, що контракт Кессьє з «россонері» розрахований до літа нинішнього року, і поки все йде до того, що новий договір між сторонами підписано не буде. Це означає, що Франк у липні зможе самостійно обирати місце для продовження кар'єри, а його трансфер до нового клубу відбудеться на правах вільного агента.

Неабиякий талант Кессьє та якість футболу, яку він демонструє у футболці «Мілана», вже привернули інтерес до івуарійця низки топових клубів Європи. Зараз ключовими претендентами на Франка називаються «Тоттенхем», «Манчестер Юнайтед» і «Парі Сен-Жермен», а це означає, що з величезною часткою ймовірності Кессьє залишить Апенніни наступного літа. Власне, непрямим підтвердженням останньої тези є інформація про те, що в самому Мілані не націлені утримувати півзахисника всіма можливими і неможливими способами…

Пауло ДИБАЛА

Getty Images/Global Images Ukraine

Аргентинський форвард Пауло Дибала грає в італійській Серії А з літа 2012 року. Спочатку три сезони він провів у складі «Палермо», а потім пішов на підвищення – у «Ювентус». Проте зараз питання того, чи Пауло залишиться в «Старій синьйорі» і надалі, та й взагалі продовжить виступи в Серії А, є актуальним, як ніколи раніше.

Справа в тому, що контракт Дибали з «Ювентусом» спливає наприкінці червня, а нову угоду сторони так і не уклали. ЗМІ вже рапортували, що її деталі начебто обговорені та узгоджені, але в останній момент туринці вирішили поторгуватися, що викликало невдоволення форварда та призвело до призупинення переговорів. Більше того, сам Дибала в інтерв'ю прямо заявив, що нині питання пролонгації його контракту не є першочерговим, і він готовий почекати.

Останній аспект – таке собі запрошення до переговорів для інших, зацікавлених у послугах Дибали, клубів. Одним із таких є міланський «Інтер», у разі домовленості з яким Пауло не доведеться залишати Італію, що може здатися форварду привабливою перспективою. З іншого боку, конкретний інтерес до Дибали вже зараз виявляє «Тоттенхем», де як мінімум фінансово Пауло вже точно не скривдять. Причому в Лондоні Дибала матиме ще й можливість попрацювати з Антоніо Конте, з яким форвард так і не встиг перетнутися у Турині.

Олексій ШАТІЛОВ

Оцініть матеріал
(52)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жуніор Мораес хоче грати у Європі. Він відхилив 5 пропозицій за 15 днів
Футбол | 25 квітня 2024, 11:44 7
Жуніор Мораес хоче грати у Європі. Він відхилив 5 пропозицій за 15 днів

Екс-форвард «Динамо» та «Шахтаря» не планує залишатися у Бразилії

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Saar
Серія А програє лиш Англійській лізі! А по тактиці і техніці їй нема рівних в Європі!
Saar
Ла Ліга і близько не стоїть із Серією А.