Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 21 сiчня 2022, 14:24
54318
37

Без шансів проти Азаренко. Світоліна декласована у Мельбурні

Українська тенісистка завершила виступи у рамках Australian Open

| Оновлено 21 сiчня 2022, 14:24
54318
37
Без шансів проти Азаренко. Світоліна декласована у Мельбурні
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Українська тенісистка Еліна Світоліна (№17 WTA) завершила виступи у рамках Відкритого чемпіонату Австралії.
 
У поєдинку третього раунду українка поступилася екс-першій ракетці світу Вікторії Азаренко з Білорусі (№25 WTA).
 
Australian Open. Третє коло
Еліна Світоліна (Україна) – Вікторія Азаренко (Білорусь) – 0:6, 2:6

Цей матч нічого доброго для українського тенісу не віщував, надії були хіба що на диво. Так склалося, що Азаренко з якихось невідомих причин стала абсолютно нездоланним бар'єром у кар'єрі Світоліної. Це було й у кращі часи для українки, на що вже було очікувати зараз.
 
Із самого початку Еліна почала нервувати. Вже у першому геймі Вікторія дісталася брейкпойнтів, а віддала його українка після подвійної помилки. Світоліна не витримала на другій подачі, під час якої суперниця постійно чинила тиск своїм чудовим прийомом. Кошмар продовжився в другому геймі, під час геймболу Азаренко Еліна помилилася, пробиваючи смеш, хоча до того своїми атакуючими діями загнала опонентку в глухий захист, підготувавши розкішну атакувальну позицію. Мабуть, такі дитячі помилки ще більше вбили впевненість Еліни у своїх силах, бо далі розпочався справжній жах. Деколи ми бачили гру в стилі Даяни Ястремської в її найгірший день. Світоліна чомусь поспішала, вибирала неправильні рішення, відправляла м'ячі в метрові аути – загалом, «бублик» отримала заслужено. Статистика першого сету красномовна.


 
Жодних очікувань від другої партії не було, але треба було хоча б відновлювати репутацію. Програти Азаренко зовсім не соромно, але треба хоча б поборотися. На щастя, у другій партії вдалося повернути першу подачу, завдяки чому виходило чіплятися хоча б за свої гейми. У середині сету навіть випав шанс відіграти брейк, але після удару Світоліної корт знову виявився замалим. Віддавши українці два гейми, Азаренко, мабуть, вирішила, що цього достатньо і почала швидше догравати цей матч. Але фінальний акорд вдалося зробити з великими труднощами. Світоліна вперлася рогом у восьмому геймі на прийомі, відіграла п'ять матчболів, мала три брейкпойнти, але Вікторія все ж таки дотиснула.
 
Сьогоднішній матч показав, що Еліна поки що зовсім не конкурентна проти топових тенісисток. Поразка читалася, але вийшло навіть гірше, ніж найпесимістичніші прогнози. Світоліній та її новій команді потрібно добре проаналізувати виступи в Австралії, тому що рівень гри Еліни зараз явно не відповідає ні рейтингу, ні її очікуванням.
 
Це була п'ята зустріч тенісисток, українка програла всі матчі.
 
У наступному раунді Азаренко зіграє проти Барбори Крейчикової (№4 WTA) або Альони Остапенко (№27 WTA).

Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine

Оцініть матеріал
(108)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 37
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Вже дійшло з боку Еліни до повної ганьби. Настільки неготовою до сезону вона не була останні 10 років точно. Таке враження, ніби вона перед перельотом до Австралії потренувалася легенько з тиждень, та й усе. Жодного нормального компоненту в грі. Навіть аналізувати нічого. Якби не вдалий жереб француженок з другої сотні, і до третього кола Еліна б не дійшла.
А тепер питання до глорів Еліни, моїх улюблених спеціялістів та інших альтернативно обдарованих. Хоч зараз-то ви бачите, куди котиться Еліна разом зі своєю грою? Три роки якість гри падала, на четвертий пішов повний розвал. Знову будемо розповідати, що все гаразд, просто треба трохи потерпіти? Чи до пенсії будемо згадувати 2017-18 роки розквіту Еліни? Чи ще простіше - традиційно обізвемо всіх незадоволених тупими хейтерами та диванними експьордами?
Оцінювати потрібно те, що є тут і зараз, а не колишні заслуги. При адекватній оцінці дій як самою спортсменкою, так і наближеними до неї особами, разом із вболівальниками завжди є можливість виправити ситуацію. А якщо сама Еліна заявляє, що матч із Ферро зіграла добре, про яке виправлення можна казати?
І ще одне запитання. Хоч сьогодні Еілна знайде в собі сили вибачитися за свій так званий теніс перед українськими вболівальниками, що не спали половину ночі? Чи наші очікування - то наші проблеми, як казав один невеликий запоребрик?
vital
Раніше Еля проходила вище на шоломах за рахунок високого рейтингу і відповідно відсутності сильних суперниць на ранніх стадіях. Але це вже в минулому. Зараз вже в 3-му колі Азаренко. Навіть якби диво, то в 4-му Крейчикова те саме. Такі зараз реалії для Елі. На рахунок шолому можна вже заспокоїтися. Не зрозуміло чому Еліна вже не тягне фізично, як раніше, а старша за неї Сімона продовжує виступати на високому рівні.
sarra2008
Не пішло(( не поїхало((
Така купа помилок від "гравця оборони" просто не припустима
Vsegda_Za_Metall (Finland)
Давайте дивитися правді в очі. Еліна дуже далеко від того рівня, щоб нав'язати боротьбу білорусьці. Всі ще до матчу прогнозували, що шансів немає від слова зовсім. Що матч й підтвердив.
Зате був яскравий останній гейм!
Walle
Я такого помойного тенниса от Элины никогда в жизни не видел. Без хейта и с уважением, но нужно меньше времени в тиктоке проводить, по-моему
sv_2000
Мдя... Встал посмотреть Марту, но думал чуток захвату и Элину..... Но не судьба оказалось))) Похоже, Эля совсем сейчас в разобранном состоянии((
Stanislav Matusevych
Ще один момент варто додати. Поки оцінювати роботу нової команди Еліни передчасно, але вже починає закрадатися відчуття, що головна проблема - не в команді. Хоча Беттлза, звичайно, міняти було все одно потрібно, він давно себе вичерпав.
olya403
Такі безвольні поразки на ТВШ вже не дивина. Лише минулого року на ЮСО програла в боротьбі. А сьогодні то було страхіття
dudigo78
Очікувано. Як і планував, спокійно ліг спати, тому гри не бачив, але рахунок, і як вбачається з огляду, сама гра залишили жалюгідне враження. Мабуть мої песимістичні прогнози на майбутнє Світоліни збуваються. Шкода, дуже шкода, адже саме вона привернула увагу багатьох вболівальників до цього виду спорту
zata
Пока, Элине, не до спорта. Судя по всему, и слава Богу, у нее все хорошо в личной жизни.
Светло, тепло и радостно. Пахать на тренировках, в играх, сцепив зубы, это не ее. Сможет ли вернуться? Надеюсь.
Владимир Копяк
Последние три года у Светолиной идет полная деградация, ее рейтинг никогда не соответствовал реальному положению дел (система подсчета - отдельный разговор).Мой прогноз на будущее - дальше будет еще хуже. Почему? А все очень просто, это лично мое мнение, предполагаю, что многие могут со мной не согласится. Итак. Первое. К чему стремилась она и ее родители? Заработать денег на всю оставшуюся жизнь и удачно выйти замуж. В итоге она этого добилась, стала финансово независима от обстоятельств и охмурила парня с непустыми карманами.Жизнь удалась, согласитесь. Второе. Сейчас ей глубоко наплевать на то, что мы от нее ожидаем новых побед. Она вращается на другой орбите, которая никогда не пересекется с нашей, у нее и ее супруга другой мир и другие ощущения от жизни, нам, простым смертным никогда этого не ощутить и пальцами не потрогать. И ругать ее в коментах не стоит, это ее, отдельная от нас жизнь, ее жизнь. И она вольна ею распоряжаться без наших советов, не правда ли? Так что давайте все успокоимся, перестанем рвать волосы на голове от ее поражений и наконец-то уясним, что теннис это всего лишь спорт,для нас, болельщиков, а для нее - это жизнь,и как ее прожить- это ее ПРАВО. Просто пожелаем ей удачи на будущее....
alex55
Ожидаемо, но почему так позорно.
сергей богданов
К сожалению в нашем теннисе наступает закат, одни заканчивают другие падают вниз, а кто то топчется на месте, некоторые достигли своего максимума
Максим Коваленко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kaka
видимо эт максимум Элины в текущий момент
kadaad .
Я в этом и не сомневался, о чем писал еще до игры.
Владимир Пидвирный
Ця Мемфіс вже ніколи нічого не досягне. Це вчорашній день.
axylinam
Свитолина мечется между негром и блинами, теннис как минимум на третьем месте, а физической формы как раньше уже нет, не может Элинка перебегать соперницу в затяжных розыгрышах, игру с Азаренко я не смотрел, скорее всего там было избиение младенца
Billy Bons
Все вылетели в одиночке. Неплохое начало сезона