Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 21 сiчня 2022, 03:44
3085
4

Марта Костюк – Паула Бадоса. Прогноз та анонс на матч 3-го кола Aus Open

П'ята спроба українки обіграти суперницю з першої десятки світового рейтингу

| Оновлено 21 сiчня 2022, 03:44
3085
4
Марта Костюк – Паула Бадоса. Прогноз та анонс на матч 3-го кола Aus Open
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

21 січня українська тенісистка Марта Костюк (№66 WTA) продовжить виступи на Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу. У матчі третього кола 19-річна українка зіграє з шостою ракеткою світу Паулою Бадосою з Іспанії.
 
Зустріч пройде на арені Маргарет Корт другим запуском і орієнтовно розпочнеться о 03:30 за Києвом. Нагорода за перемогу в матчі становить 90 рейтингових очок і близько 87 тисяч доларів на додаток до $130 тис, які вже зароблені. Костюк та Бадоса минулого року програли у Мельбурні вже у першому колі, тому все піде у плюс. Іспанка до цього року виграла лише один матч в основі австралійського мейджора, в українки таких було два.
 
Суперниця
 
Про Бадосу до минулого року багато хто чув, але ніхто її не сприймав, як тенісистку високого рівня. По юніорах вона взяла Ролан Гаррос у 2015-му, ще три титули в одиночці, а також один у парі. Була навіть восьмою ракеткою. Хороші дані для старту, але у дорослій кар'єрі не все було так гладко.
 
Перші кілька років прогрес був невеликий, сезон-2019 вона завершила на 97-й позиції. І лише після великої карантинної паузи, пов'язаної з початком пандемії коронавірусу, почала стрімко прогресувати. Основні успіхи прийшли торік. Спочатку був виграний невеликий ґрунтовий турнір у Белграді, після чого вдалося взяти титул в Індіан-Веллсі, який проводили восени. Також був півфінал у Мадриді, чвертьфінал вже дорослого Ролан Гаррос та восьме місце за підсумками року.

Getty Images/Global Images Ukraine. Паула Бадоса

 
Цього сезону іспанка виборола третій титул WTA на кортах Сіднея, чим підтвердила свій високий рівень. До речі, у жовтні 2019-го вона ще катала 25-тисячники в Японії, іноді прогрес у тенісі буває досить швидким та несподіваним.

Шлях на турнірі

Стадія  Костюк  Бадоса
1-ше коло    Паррі (6-1 7-6) №114 WTA      Томлянович (6-4 6-0) №43 WTA
2-ге коло  Соррібес-Тормо (7-6 6-3) №35 WTA  Тревізан (6-0 6-3) №111 WTA

Зустрічі між собою
 
Три роки тому, коли Марта займала 116-ту позицію у світовій класифікації, а Паула – 141-шу, тенісистки зустрічалися на кортах Мельбурна в рамках фіналу кваліфікації. Марта вела в першому сеті з брейком, потім мала три сетболи на прийомі, але довела до тай-брейку, де поступилася. У другій партії іспанка виграла набагато легше (6-3).
 
Також варто зазначити, що дівчата підтримують дружні стосунки. Минулого року вони разом летіли до Австралії, разом заразилися коронавірусом та виступили на турнірі відповідно.
 
Прогноз
 
Бадоса стала відкриттям минулого сезону, однією з найпрогресивніших тенісисток Туру. На її рахунку було шість перемог над суперницями з топ-10, цього року вона додала ще одну, обігравши у фіналі Сіднея Крейчикову. І хоча на Підсумковий-2021 сил уже не вистачило, цього сезону поки що сім перемог у семи матчах.
 
Марта наразі перебуває в хорошій формі і точно має якісь шанси на перемогу, хоча всім зрозуміло, що фаворитка не вона. У попередньому колі вдалося здобути перемогу над дуже незручною суперницею, Костюк моментами показала чудовий теніс у несприятливих умовах. Бадоса, звичайно, зараз на висоті, але не дуже зрозуміла ситуація із її травмою стегна. Це один із додаткових факторів, які можуть вплинути на результат матчу.
 
Прогноз Sport.ua: перемога Бадоси у двох сетах

Сделать ставку Зробити ставку
Сделать ставку Зробити ставку
BETWINNER  
  • 4.1
  • 1.22
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 4.04
  • 1.28
Сделать ставку Зробити ставку

 

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Oksana Karpevych
Успіхів Мартуні Чекаємо у четвертому колі
Misha-101
Чтобы стать лучше, надо побеждать у лучших. Удачи Марта
Stanislav Matusevych
Шансів небагато, але боротися потрібно обов'язково. Зараз головним для Марти я вважаю не результати, а намацування стабільної атакуючої та при цьому збалансованої гри. В тому числі, на тлі найсерйозніших опоненток. Буде гра - прийдуть і результати. Ніби проблеми з плечем в основному вирішені, тож бадмінтон другої половини минулого сезону повинен там і залишитися.
Дуже хочеться досидіти і подивитися, хоч особливих сподівань саме на результат і немає.
BadMan
Вангую.
Один сет виграє 100%.
Тому будуть шанси на загальний успіх.
Вдачі,Марта!!!