Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 20 сiчня 2022, 20:24
32610
4

Леннокс ЛЬЮЇС: «Я не повинен був битися з Кличком»

Перед поєдинком з українцем британський боєць перебував у не найкращій формі

| Оновлено 20 сiчня 2022, 20:24
32610
4
Леннокс ЛЬЮЇС: «Я не повинен був битися з Кличком»
Getty Images/Global Images Ukraine

56-річний легендарний британський боксер Леннокс Льюїс (41-2-1, 23 КО) заявив, що переміг українця Віталія Кличка тоді, коли був не у своїй найкращій формі.

«Я не повинен був битися з Віталієм. Я мав битися з канадцем Кірком Джонсоном.

Мене упіймали на початку року, хоча поєдинок із Кличком мав відбутися наприкінці року. А Кірку Джонсону заплатили, щоб він не бився зі мною.

Я не був повністю готовим до поєдинку (з Кличком — прим. ред.). Але це був шанс вплинути на наступну епоху, що я й зробив», — розповів Льюїс.

Поєдинок Льюїс — Кличко відбувся 21 червня 2003 року в Лос-Анджелесі. На кону стояли титули чемпіона світу за версіями IBO, WBC і The Ring, якими володів Леннокс.

Льюїс здобув перемогу технічним нокаутом у шостому раунді поєдинку через розсічення у Віталія.

Оцініть матеріал
(390)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Аутсайдер, але вже не абсолютний. Минай переграв Чорноморець
Футбол | 27 квітня 2024, 14:58 9
Аутсайдер, але вже не абсолютний. Минай переграв Чорноморець

Команда Любеновича в другій частині сезону УПЛ постає з попелу

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:05 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
der_MaiStier
Те, що Леннокс був не у формі, було видно неозброєним оком - таким заплившим він ніколи не був. Наврядчи через недооцінку Кличка, скоріше за все - просто втратив мотивацію і інтерес до продовження кар'єри. А коли він провів декілька руйнівних аперкотів (від яких лягали всі попередні суперники), а Віталій не впав, афро-англієць зрозумів, що суперник надважкий, і для того, щоб не програти через виснаження, треба знайти причину для передчасного завершення бою. І він її знайшов, розсікши Кличка. Віталій проявив надзвичайну стійкість, але правила є правила. Розуміючи унікальне тримання удару Кличком і власну слабкість через втрату мотивації, Льюіс вирішив не ризикувати з повторним боєм і завершити - абсолютно логічне рішення розумної людини
alex__lynx
Ну как бы не стоит забывать, что и Виталий не должен был драться и другой бы на его месте не согласился на бой, который состоится через две недели, тем более с таким соперником. А он согласился и с двухнедельной подготовкой показал очень много.
Kozak Kozaki
Ясно одно, Люис и Кличко это один уровень. Люису было 36 Виталию 31 и он даже и не думал заканчивать карьеру . Просто Ленокс как сам сказал ни когда не боксировал с ударниками и ростом Виталия , по этому по не были второго боя .
ktesibiy
Льюис действительно был не в форме, так как он был не в форме против всех соперников, которых он считал безопасными, дважды при этом поплатился, но как говорится горбатого могила исправит, и это четко о карьере Льюиса. В остальном же Льюис бред несет, мало того что бой был летом, а не в начале года, так еще и на Кирка Джонсона гонит, дескать тому заплатили...
Кто заплатил, команда Виталия?, так там тогда нищеброды были, а Джонсону нужно было бы очень много заплатить за отказ... На самом деле приплетать сюда конспирологию бред бредом. Травмировался Кирк, и срочно ему нашли замену в лице Виталия, в которого в том же шоу был запланирован бой против совершенно неизвестного соперника, которого подвинули в сторону за пару копеек. Понятно что такая замена была на руку Виталию, и при полноценной подготовке Льюис скорее всего победил бы Виталий относительно уверенно, но в этом вина только Льюиса, мог бы дать Виталию реванш и все, всем доказать.