Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 19 сiчня 2022, 19:17
2932
0

Головні обміни в НБА: чи зіграє Сіммонс і де опиниться Ліллард?

Блогер Sport.ua – про трейди, які вже відбулися і які можуть відбутися у найсильнішій лізі світу

| Оновлено 19 сiчня 2022, 19:17
2932
0
Головні обміни в НБА: чи зіграє Сіммонс і де опиниться Ліллард?
Getty Images/Global Images Ukraine. Кем Реддіш

Залишилося менше одного місяця до дедлайну обмінів у НБА. А середина січня – той самий час, коли про ці самі трейди варто поговорити. Тим більше, що нинішнє трансферне вікно обіцяє стати гучним. Адже на ринку є (або з'являться) одразу декілька зірок НБА, які не проти змінити клубну прописку. Та й ЛеБрону вкотре треба рятувати батьківщину.

Мені пощастило, що я сюди потрапив

І почнемо ми з вами з найбільшого обміну на даний момент - Кем Реддіш поповнив ряди «Нікс». З ним на додачу вирушили Соломон Хілл та пік другого раунду драфту-2025. У «Атланту» пішов Кевін Нокс і вибір у першому раунді 2022 року (від «Шарлотт»).

«Я можу стати справжньою зіркою», – заявив журналістам новачок «Нью-Йорка»: «Мені пощастило, що я сюди потрапив. Це великий досвід і я готовий до наступного кроку».

Якщо ж говорити по суті, один топ-проспект, що не розкрився, був обміняний на іншого такого ж. Тільки контракт Нокса закінчується вже цього року. І якщо його вирішать продовжити, це не будуть величезні гроші. Адже «Хокс» наступного року готуються перевищити поріг податку на розкіш. На сезон 22/23 у їхній платіжці вже числяться 145.9 млн доларів (з «негарантованим» Галлінарі) на 9 баскетболістів. Потрібно заощаджувати.

Та й з чуток від The ​​Athletic, Кем (11.9; 2.5; 1.1 цього сезону) розраховує через рік підписати контракт, що відповідає його уявленням про себе самого - із зарплатою навколозіркового гравця. Чого «Атланта» собі дозволити не може. Нокс? Він отримує шанс перезапустити кар'єру та залишитися в НБА. Або стати доважкою для подальших обмінів «Хокс». А що ще можна сказати про хлопця, який цього сезону проводить 8.5 хвилин на паркеті?

Виходить, обидва клуби у виграші. Адже для Тревіса Шленка драфт-пік першого раунду зайвим не буває (третій для «Атланти» на найближчому драфті).

Мета номер один для «Сіксерс»

Getty Images/Global Images Ukraine. Бен Сіммонс

Бен Сіммонс ще не зіграв жодної хвилини цього сезону. Але шуму наробив достатньо. І якщо до січня ходили чутки про неминучий обмін баскетболіста, то зараз емоції стихли. Адже Деріл Морі не останній ідіот і розуміє, що чемпіонській команді спочатку потрібний якісний тренер. А австралієць на контракті із клубом до 2025 року. Відтак, обміняти його ще встигнуть. Але чи варто це робити і як він себе проявить не за Дока Ріверса?

«Наш показник – 21-9. Це - один із найкращих показників у НБА. Нам просто потрібно залишатися здоровими та продовжувати робити те, що ми робимо. Немає термінової необхідності щось змінювати у складі. Думаю, у нас є все, що потрібно», - нещодавно заспокоював уболівальників «Філадельфії» їхній лідер Джоель Ембід.

Згоден із ним інсайдер Марк Стейн: «Мета номер одні для «Сіксерс» – зберегти Сіммонса. Клуб переконує гравця повернутись до складу».

А це означає, що навряд чи цієї зими Бен перевезе свої таланти до іншої команди. Хіба що Ліллард захоче повірити в «процес». Але про це нижче.

Просто виконую свою роботу

«Лейкерс» по вуха в болоті. Вони ризикують не потрапити до постсезону безпосередньо. Турнір плей-ін? Ви знаєте думку Джеймса про це. Але поговоримо про Вестбрука. Величина його договору здатна принести ЛАЛ або кілька якісних рольовиків, або зірку НБА. Але є одна проблема.

«Можливо, команда з власником, що жадає плей-оф, візьме Вестбрука, щоб зайняти топ-10 місце в конференції або навіть пройти плей-ін. Але чи захоче ця команда віддати натомість таких гравців, які допоможуть «Лейкерс» виграти чемпіонат, послабивши власні позиції?», - розмірковує інсайдер Ден Войке.

The Los Angeles Times вважає, що ймовірність обміну Рассела є досить низькою. Але хто ж ця команда, яка провалює сезон та готова ризикнути з Вестбруком? «Атланта» та її пакет з Галлінарі, Райта і Нокса, що спливають? «Портленд» із Ковінгтоном, Нуркічем та Ненсом? Чи ж пан інсайдер натякав на Вівека Ранадіве, чий «Сакраменто» якраз бореться за зону плей-ін?

А раптом ЛеБрон усе спланував ще до старту сезону і готує операцію Вестбрук-Ліллард? Добре, але пофантазувати ми з вами домовилися ближче до кінця тексту. А зараз послухаємо думку самого Рассела щодо його можливого обміну.

«Мене це ніколи не турбує. Потрібно просто робити свою роботу. Бути професіоналом», - сказав розігруючий «Лейкерс». Чи варто його міняти з таким вогнем у власних очах? Це тема окремої статті. А зараз – продовжуємо говорити про обміни у НБА.

Не можна бути впевненим, що ти в безпеці

Якщо мова зайшла про «Сакраменто», ними й продовжимо. У керівництві команди незадоволені Де`Аароном Фоксом. Третій сезон поспіль баскетболіст деградує: падає результативність (з 25.2 роком раніше до 20.9 зараз), погіршився показник асистів (7.2 – 5.1), відсоток влучання з гри рекордно низький за останні 4 сезони, з-за дуги – рекордно низький у кар'єрі (25.3) .

«Кінгс» змінили тренера та готові змінити свого лідера: «Я бачив, як гравців обмінювали в останню секунду. Намагаюся не думати про це, але це бізнес», - підкреслив невдоволення ситуацією, що склалася, і сам Фокс.

А тут ще й Yahoo Sports підливає масло у вогонь, повідомляючи про переговори «Філадельфії» та «Сакраменто» щодо обміну їхніми небажаними лідерами. Додайте сюди «неугодних» і постійно на слуху про можливі угоди Хілда, Беглі, Барнса і Томпсона, чий контракт закінчується, і ми отримуємо потенційно головного ньюсмейкера в період дедлайну обмінів в НБА. Ах так, додайте сюди вавку в голові у Вівека. І чекайте на трейд.

«Я не кажу, що хочу, щоб мене обміняли, але в цьому бізнесі може статися все, що завгодно. Не можна бути впевненим, що ти у безпеці. Але мені подобається в «Сакраменто», – підсумував Де`Аарон Фокс.

Змінити обстановку

Getty Images/Global Images Ukraine. Домантас Сабоніс

Як грім серед ясного неба пролунала новина, що Домантас Сабоніс просить обмін із «Індіани». Команда йде 13-ю на Сході та практично втратила шанси навіть на турнір плей-ін. Більше того, Пейсерс навіть на топ-3 драфт-піки найближчого ярмарку талантів не претендують.

«Індіана» дедалі глибше занурюється у болото. І литовця така ситуація не влаштовує. За заміткою американського видання «Bleacher Report», Сабоніс попросив трейд з метою «змінити обстановку» після чотирьох з лишком сезонів у «Пейсерс».

Наразі він заробляє 19.8 млн доларів. «Сакраменто»? «Портленд»? Претендентів на Сабоніса може бути дуже багато. Найреальніші? Ті, хто має багато драфт-піків: «Атланта», «Мемфіс», «Оклахома», «Х'юстон». Звідки такий висновок? «Індіана» історично не вкладається в обміни зірок. А виховує своїх.

Та й, за інформацією Майкла Скотто з Hoopshype, Майлз Тернер також може змінити клубну прописку. І за нього вимагають не менше двох піків у першому раунді. Дивно, але Денні Ейндж зараз працює в «Юті», а не «Індіані».

Брак уваги

Getty Images/Global Images Ukraine. Донован Мітчелл

Ловіть бомбу від «Юти». Донован Мітчелл (25.8 очок за гру) обділений увагою вболівальників та розмірковує про перехід у команду з великого ринку. Справа в тому, що він не отримує належної уваги на голосуванні за вибір на матч Усіх зірок НБА. І у всьому «звинувачує» маленьку «Юту» (третя команда у НБА).

Можливо, йому варто звернути увагу на гру. І на того, хто цій самій грі заважає (Гобер). А інакше гординя та бажання всіма силами отримати «гайку» зіграє з баскетболістом злий жарт. Наприклад, таку, як із Демаркусом Казінсом.

Але інсайдер ESPN Тім Макмахон уже зробив бурю у склянці. Час покаже, чим це скінчиться.

Варто зазначити, що «Фінікс» має намір обміняти Даріо Шарича. Він лікує травму – розрив хрестоподібних зв'язок. А команда хоче посилити ростер перед плей-оф.

В той же час, «Х'юстон» хоче віддати Еріка Гордона за драфт-пік першого раунду будь-кому. Але хто захоче брати на себе два роки контракту 33-річного баскетболіста (18.2 млн. доларів цього року, 19.6 – у наступному)? Нехай він і набирає 14,9 очок за гру, реалізуючи 45,5% «дальніх».

Хто ще у НБА готовий до обмінів? Саме час пофантазувати про Лілларда.

Перстень або нічого

 

Getty Images/Global Images Ukraine. Дем'єн Ліллард

Лідер «Портленда» Дем'єн Ліллард переніс операцію на животі та пропустить близько двох місяців. Де буде команда, коли баскетболіст повернеться до ладу? Адже ПТБ – лідер у боротьбі за 10-й рядок у Західній конференції. Вище команда і з Ліллардом не стрибнула. Коли лідер травмований, очікується лише спад у таблиці. Та ще й «Сакраменто» висить на хвості.

Заглянемо до платіжної відомості «Портленда». Наступного року гарантовано шість контрактів на 110.8 млн. доларів. Вільного місця під зірку нема. Саймонса, швидше за все, перепідпишуть, Ковінгтон і Нуркіч – «витікають». Їх потрібно міняти зараз, тому що вони не потрібні команді. Разом із Маккаллумом? Очевидно, що так. На Сабоніса? Бінґо. У «Сакраменто»? Ще краще. Можливо, у «Лейкерс»? На це цікаво подивитися.

Повернемося до фактів: Ліллард може пропустити залишок сезону, «Портленд» - найслабша з команд, що борються за плей-ін (26-і за пропущеними очками, 30-і за оборонним рейтингом, тренер-новачок), у них є всі свої драфт-піки (обміни?) та інсайдер ESPN Едріан Воджнаровскі вже заявив, що ПТБ мають намір і надалі будувати команду навколо Дем'єна Лілларда. До речі, якщо до десятого лютого Роб Пелінка не буде впевнений у поверненні Лілларда на паркет цього сезону, про трейд Вестбрук-Ліллард можна забути. Сіммонс-Ліллард теж. Як і про решту обмінів за участю імені лідера «Портленда».

А підсумує наші з вами фантазії сам баскетболіст: «В історії НБА було так багато гравців, які провели всю кар'єру, не вигравши титул. Я не згоден з думкою «перстень або нічого». Мені це не подобається. Я граю не заради цього», - заявив Дем'єн Ліллард.

В’ячеслав ШЕВЧЕНКО

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко
Футбол | 23 квітня 2024, 12:00 0
Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко

19–22 квітня відбулися матчі 32-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

ВІДЕО. Моделювання: гол Ямала у ворота Луніна мав бути зарахований
Футбол | 22 квітня 2024, 17:55 33
ВІДЕО. Моделювання: гол Ямала у ворота Луніна мав бути зарахований

Ідуть палкі суперечки: чи перетнув м'яч лінію воріт на 29-й хвилині

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.