Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 19 сiчня 2022, 02:40
1932
3

Марта Костюк – Сара Соррібес-Тормо. Прогноз та анонс на матч 2-го кола AO

Незручна іспанка на шляху до гри проти своєї подруги

| Оновлено 19 сiчня 2022, 02:40
1932
3
Марта Костюк – Сара Соррібес-Тормо. Прогноз та анонс на матч 2-го кола AO
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

19 січня українська тенісистка Марта Костюк (№66 WTA) продовжить виступи на Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу. У матчі другого кола 19-річна українка зіграє з іспанкою Сарою Соррібес-Тормо (№35 WTA).
 
Зустріч пройде на 1573 Arena і розпочнеться о 02:00 за Києвом. Нагорода за перемогу в матчі становить 60 рейтингових очок і близько 29 тисяч доларів на додаток до трохи більше ніж $100 тис, які вже зароблені. Обидві учасниці наступного матчу минулого року програли у першому колі, тому вже почали набирати залікові бали.
 
Найкращий результат Марти в Мельбурні поки що залишається тим самим – третє коло у 2018-му у віці 15 років. Іспанка далі за другий раунд тут не заходила.
 
Суперниця
 
Сара є третьою ракеткою Іспанії, і з кожним сезоном поступово прогресує в рейтингу. 2017-й вона закінчила на 99-й позиції і з того часу повільно, але впевнено йшла до першої півсотні. Минулого року вдалося дебютувати у топ-50 і навіть закінчити сезон на 36-й позиції. Найкраще досягнення – перемога на турнірі WTA 250 у Гвадалахарі, також було три півфінали WTA. На ТВШ чотири рази у кар'єрі грала у третьому колі, але далі не проходила. Соррібес-Тормо також має у своєму послужному списку дві перемоги над суперницями з першої десятки. 2020-го вона в рамках тоді ще Кубку Федерації на домашньому ґрунті обіграла японку Наомі Осаку. А торік у рамках ОІ-2020 у Токіо зупинила першу ракетку світу Ешлі Барті.

25-річна уродженка Кастельйон-де-ла-План добре знайома українським уболівальникам. Напевно, ще не забувся трисетовий матч проти тієї ж Марти у чвертьфіналі змагань в Абу-Дабі минулого року. Тоді Костюк програла перші сім геймів, але зуміла повернутись у гру, трохи змінивши тактику. Соррібес-Тормо, як і всі іспанки, чудово почувається на ґрунтових покриттях, багато ігрових елементів вона переносить на хард. Минулого сезону на її рахунку була неймовірна кількість затяжних матчів, це навіть можна назвати її фірмовим стилем. Іспанка може довго тримати м'яч у грі, рідко при цьому помиляючись. Грати проти неї непросто, потрібно вичікувати момент для атаки, тому що Сара повертає досить незручно. Сама рідко грає першим номером, з Мартою цього точно не буде.

Getty Images/Global Images Ukraine. Сара Соррібес-Тормо

Шлях на турнірі

Стадія  Костюк   Соррібес-Тормо
1-ше коло    Паррі (6-1 7-6) №114 WTA      Фліпкенс (6-4 6-1) №326 WTA

Прогноз
 
Букмекери не бачать яскраво вираженої фаворитки, схиляючись до перемоги українки. Але якщо є комфортна впевненість у тому, що іспанка покаже певний рівень, то до українки є питання. Марта зізналася, що плече її вже майже не турбує, з гарною першою подачею в цьому матчі вона матиме велику перевагу. Саме від Марти залежатиме, як складеться матч, Соррібес-Тормо навряд чи зможе її чимось здивувати, але точно не провалиться. У швидку перемогу українки не віриться, але якщо Марта зможе добре використати дуже глибоке розташування суперниці за задньою лінією і буде сфокусована на цьому матчі, а не на можливій зустрічі з Бадосою у наступному поєдинку, то перемога буде за нею.
 
Прогноз Sport.ua: перемога Костюк у трьох сетах

Сделать ставку Зробити ставку
Сделать ставку Зробити ставку
BETWINNER  
  • 1.5
  • 2.62
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 1.55
  • 2.54
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Стала відома суперниця Ястремської у 1/16 фіналу супертурніру в Римі
Теніс | 10 травня 2024, 23:03 1
Стала відома суперниця Ястремської у 1/16 фіналу супертурніру в Римі

Аріна Соболенко у непростому поєдинку обіграв Кеті Волинець у 2-му раунді змагань

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ОЛЕГ ОЛЕЩЕНКО
Вітаю козачку Марту з перемогою! Будьмо! Бережи свою Маму!
donPedro
слово "ПРОГНОЗ" на гру Марти - звучить як анекдот.
Віталій Романюк
У вас помилка. У двох сетах