Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 19 сiчня 2022, 13:22
82665
9

«Попросіть пробачення у Шеви». Реакція фанатів Дженоа на 0:6 від Фіорентини

Sport.ua зібрав реакцію італійської футбольної громадськості на нещодавні події у «Дженоа»

| Оновлено 19 сiчня 2022, 13:22
82665
9
«Попросіть пробачення у Шеви». Реакція фанатів Дженоа на 0:6 від Фіорентини
Getty Images/Global Images Ukraine. Андрій Шевченко

В останні кілька днів скромний аутсайдер Серії А «Дженоа» є одним із головних ньюсмейкерів футбольного світу. Звільнення Андрія Шевченка з посади головного тренера через два місяці після призначення викликало дуже неоднозначну реакцію серед фанатів, як і весь короткий період правління Андрія Миколайовича на посаді головного тренера «Грифонів».

Одні справедливо відзначають слабку гру команди під керівництвом Шевченка, інші критикують керівництво за надто поспішне звільнення тренера з огляду на важку кадрову ситуацію та календар матчів «Дженоа» у цей період.

Олії у вогонь підлив вечір понеділка. «Дженоа» вже без Шевченка у 22-му турі Серії А була принижена «Фіорентиною» - 0:6. Багато хто вважав такий провал доказом некомпетентності керівництва «Дженоа»:

«І що, проблема була у Шевченку? Спробуйте змінити воротаря, а не тренера. А ви тепер хочете продовжувати сезон із тренером, який не знає Серію А», - пише один із фанатів.

«Це справедливо. Поздоровлення «Фіорентині». За ті роки, що я стежу за «Дженоа», у Серії В вони провели більше часу, ніж у Серії А, тому виліт мене точно не лякає. Тим більше, що ми його вже кілька років як заслужили».

«От що трапляється, якщо звільнити тренера перед матчем. Клуб дилетантів».

«Найбільша ганьба – це те, що команда, яка програє матч 0:6, закінчує його у повному складі».

«Зніміть майки і більше ніколи їх не надягайте! Ганьба найманцям!».

«А проблема була у Шевченку, так-так. Співчуваю фанатам «Дженоа» за те керівництво, яке їм дісталося».

«Досить польотів фантазії, коли отримуєш принизливі удари. Шева, Лаббадія, Амірі, Миранчук… Краще серйозно підготуватися до Серії В, ніж вводити до клубу людей, які в ньому не залишаться».

«Скажу вам як фанат «Інтера»: просіть пробачення у Шеви», - свою думку висловлюють і шанувальники інших клубів.

«У команди немає м'яча, немає тактики, немає гри, немає душі, немає голови, вона не біжить. Без цього недостатньо буде навіть купити Роналду і Мессі. Де ваша гордість? Дорогі гравці, знайдіть у собі якісь резерви».

«Хіба проблема була у тренері? Щоправда, вже протягом 4-5 років ви рятувалися від вильоту якимось дивом. За останні роки «Дженоа» абсолютно не заслужила грати у Серії А».

«У клубі хаос… Але проблема була у Шевченку».

«Єдине, у чому можна звинуватити Шевченка – це те, що він погодився очолити цю команду».

«Ну що, стало краще без Шеви? Цей звір виграв більше трофеїв, ніж вам клуб виграє будь-коли».

Проте є й ті, хто звинувачує у нинішніх проблемах «Дженоа» саме Шевченка:

«Так, запропонувати контракт цій людині з тупим лицем було найгіршою помилкою, яку можна було зробити. Кавазін би завдав менше шкоди».

«Як фанат «Дженоа», все ще говорю Шевченку: «Іди до біса!». Ні на що не здатний».

Повернемося на кілька днів назад і подивимося на те, як фанати відреагували на новину про звільнення Шевченка, ще до матчу з «Фіорентиною». Вже тоді багато хто сприйняв таке кадрове рішення нового керівництва «Дженоа» з подивом:

«Ганьба вам, дали контракт на три роки, а звільнили за два місяці. Шева прийняв слабку команду, почали підписувати гравців та вигнали його. Розплачується той, хто ні в чому не винний».

«Головна помилка «777 Partners» – призначити нового тренера до призначення нового спортивного директора. Шева винен не у всьому, що сталося з командою, подивимося, яке майбутнє на нього чекає».

«Звільнили його після того, як він тягнув на собі цю розвалюху, і не дали йому шансу після зимового трансферного вікна. Виступ «Дженоа» на «Сан-Сіро» показав, що Шевченко – дуже здібний тренер. Ви заслуговуєте на Серію В, але якимось дивом знову врятуєтеся».

«Ганьба. Шевченко цього не заслужив, як і Тассотті. Вони навіть не дочекалися кінця трансферного вікна. Якби Шева залишився, він би врятував «Дженоа».

«Відчуваю нескінченне співчуття. Ви потребували неможливого, не давши йому гравців. Тепер ви звільняєте його, не давши часу показати свої здібності. Я справді не розумію цього. Вибач, Шева. Бажаю тобі досягти в іншому місці успіху, якого ти заслуговуєш».

«Думаю, фанати «Дженоа» заслуговують на щось більше, ніж таке керівництво, яке намагається прикрити структурні проблеми звільненням тренера».

«Це ганьба. Йому довелося грати з «Міланом», «Ювентусом», дербі з «Сампдорією», «Лаціо», «Аталантою» та «Сассуоло». Окрім «Спеції» всі суперники були набагато сильнішими. І ви не дали йому часу попрацювати із найслабшою командою, яку я бачив за останні роки».

«Звільнений, бо тренував команду без гравців. Думаю, не помилюся, якщо скажу, що Шевченку не треба було приймати цю пропозицію».

«А що він мав зробити з такою командою? Ви пообіцяли йому посилення, щоби він зміг побудувати свій проект. І не дали йому попрацювати. Як завжди, тренер розплачується за помилки інших».

«Абсолютно безглузде рішення. Звільнили після першого ж матчу, де він нарешті міг використати нових гравців і свою улюблену схему, і команда зіграла добре. Тепер ви наймете нового тренера, який грає за іншою схемою, йому знову знадобиться час на адаптацію... Серія В неминуча».

«Бідний Шева, він не заслужив такого приниження».

«Маленький клуб. Ви не заслуговуєте на такого тренера, як Шевченко, враховуючи, чого він досяг зі збірною України і в Кубку Італії. Тож краще нехай так».

«Вітаю, дали контракт із зарплатою в 2 мільйони до 2024 року і звільнили за два місяці. 10 балів за довгострокове планування».

«Дженоа» неможливо врятувати. Їм потрібен виліт, щоб пройти очищення та змінити футбольну філософію. Їм треба було зберегти Шевченка для того шляху як мінімум на два роки».

«Якщо ви звільняєте двох тренерів по ходу сезону, значить, напевно, проблема не в тренерах».

Деякі вболівальники навіть вірять, що Шевченко ще повернеться до «Дженоа»:

«Вірю у те, що він може повернутися, можливо, наприкінці сезону. Тоді йому дадуть час і необхідних гравців, щоби побудувати справжній футбол».

Один фанат справедливо зазначає сумнівне рішення проміняти збірну України на «Дженоа»:

«Боляче дивитися, що ця людина залишила посаду головного тренера своєї збірної заради «Дженоа». Немислиме рішення для такої людини».

Багато нейтральних уболівальників через таке ставлення «Дженоа» до Шевченка збираються вболівати проти «Грифонів»:

«Тепер можу спокійно повболівати за ваш виліт».

«Ще один крок до Серії В. Сподіваюся, ви залишитеся там назавжди. Ненавиджу генуезців!».

Ви знаєте, що таке довгострокове планування? Ви вже багато років заслуговуєте на Серію В, сподіваюся, це на краще».

Але було б неправдою сказати, що звільнення Шевченка вважають несправедливим усі. Є частина вболівальників, яка вважає роботу українського спеціаліста з «Дженоа» провальною, а рішення керівництва – справедливим.

«10 матчів, 3 нічиї та 7 поразок за повної відсутності гри. На жаль, цифри нещадні. Мені шкода, я його любив.

«Дякую «777 Partners» за те, що його звільнили. Він не мав жодного досвіду клубної роботи. І хто хоч трохи розуміється на біоенергетиці, скажуть вам, що в нього був наляканий погляд, який передавав команді страх і невпевненість. У нас був Баллардіні, маг із порятунку, було абсурдом міняти його».

«Шева мені завжди подобався, але будьмо відверті: на лавці «Дженоа» він не показав нічого. Жаль, але після «Спеції» він повинен був піти сам».

«Проблема в тому, що зараз колишні гравці гадають, що вони можуть бути тренерами, але це триває недовго. Тільки обрані з числа колишніх гравців справді процвітають як тренери, а решта просто користуються можливостями».

«Легендам потрібно захищати свою спадщину та не працювати тренерами. Особливо це стосується великих гравців. Водночас, посередні гравці часто стають хорошими тренерами».

«3 очки із можливих 27. Це 11%. Так, заслужено звільнили».

З дня на день новим головним тренером «Дженоа», скоріше за все, буде призначено Бруно Лаббадію. Багато хто вважає цей вибір ще більш невдалим, ніж Шевченко:

«Лише некомпетентні люди могли замінити Баллардіні на Шевченка. І зараз вони роблять ще одну помилку, замінюючи Шеву ще слабшим тренером».

«Знайдіть сторінку Бруно Лаббадії на Вікіпедії. І порахуйте, скільки разів там повторюється слово «звільнений». Спочивай з миром, «Дженоа».

Олег Дідух
Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Саутгейт хоче, щоб УЄФА змінив одне з правил регламенту Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 10:15 5
Саутгейт хоче, щоб УЄФА змінив одне з правил регламенту Євро-2024

Головний тренер збірної Англії хотів би бачити більше гравців у заявці своєї команди

Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією
Футбол | 27 березня 2024, 18:14 1
Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією

Михайло також зізнався, що вже втомився від камбеків і хоче вигравати більш упевнено

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Serge790
«Ну что, стало лучше без Шевы? Этот зверь выиграл больше трофеев, чем вам клуб выиграет когда-либо»
Гарно сказано
SergRV
Пора забыть о Дженоа уже и двигаться дальше.
Там комплексные проблемы с руководством, с составом и с тренером и все эти проблемы взаимосвязаны.
Kapitoshka
З такими темпами серія С не ща горами!
Артем Дима футболист
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
victorpolo
совсем зимой нет работы... начали переводить комменты простых болельщиков итальянских...
u6464u
Спорт. юа хватит уже Шевченка оправдывать, он парень самостоятельный, обойдётся без вашего тупого лоббирования его интересов .