Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 19 сiчня 2022, 00:45
902
0

Марта КОСТЮК: «Весь минулий сезон я провела з болем»

Українська тенісистка – про старт на Australian Open

| Оновлено 19 сiчня 2022, 00:45
902
0
Марта КОСТЮК: «Весь минулий сезон я провела з болем»
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

19-річна українська тенісистка Марта Костюк розповіла про старт на Відкритому чемпіонаті Австралії, а також про те, як вона провела міжсезоння.
 
«Для мене це був корисний старт. Я досить легко виграла перший сет, хоча гейми були затяжними, але я відчувала свою перевагу. Потім я повела 3-1 і якось не розслабилася, ні, але віддала суперниці ініціативу. Мені здалося, що я вже «добила» її за швидкістю і Паррі зламалася. Але я втратила подачу. Рада, що змогла повернутися та виграти у двох сетах.
 
Якби я виграла 6-1, 6-2, я не знаю, як би грала завтра. А тут я відчула ці гойдалки, і тепер мені буде простіше грати. Я не дуже добре відчувала сьогодні подачу, на тренуваннях я подаю краще, але тренування - це все-таки тренування. Маю зізнатися – весь минулий сезон я провела з болем, цілий рік у мене був просто нестерпний біль. Я змінювала рух подачі 1,5 року і ось кілька місяців я подаю одним рухом. У матчі з Корі Гауфф минулого тижня мене непокоїло плече, але не так сильно, як раніше, я практично вирішила цю проблему. Гауфф, у свою чергу, подавала чудово. Я бачила, що в наступному матчі проти Медісон Кіз вона вже мала подвійні помилки і вже не така гарна гра на подачі.
 
З ким я працювала під час міжсезоння? Я тренувалася разом з Андреа Волпіні, він один із головних тренерів в академії Рікардо П'ятті, він також тренує Янніка Сіннера. Наприкінці минулого року я шукала собі тренера. Ми ні з ким не домовилися ні про умови, ні спілкування у нас не склалося. Мені не хотілося б, щоб із самого початку були притирання. Так що майже всю передсезонку я провела з Волпіні. Він зі мною періодично їздитиме на турніри, ми ще складаємо графік. У нього є ще робота в академії і з Сіннером він їздить. Так що поки що все влаштовується», – сказала Марта.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.