Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 05 листопада 2023, 17:56
605
0

Лікнеп з кіберспорту. Яких ігор варто очікувати у 2022 році?

У черговій статті циклу від Sport.ua та Parimatch розповідаємо про найцікавіші майбутні проекти

| Оновлено 05 листопада 2023, 17:56
605
0
Лікнеп з кіберспорту. Яких ігор варто очікувати у 2022 році?
ask.com

Спецпроект Sport.ua та Parimatch про кіберспорт у самому розпалі. У серії наших статей ми вже детально поговорили про різні кіберспортивні дисципліни, розбирали успіхи українських команд, а також ділилися порадами з новачками.

Індустрія кіберспорту є однією з найперспективніших у найближчі роки. Щодня у світі проходить безліч турнірів з різних дисциплін, найкращі кіберспортсмени стають справжніми зірками. Останні два роки індустрія живе в епоху коронавірусу, яка впливає як на проведення турнірів, так і на вихід чи невихід багатьох нових ігор та проектів. Після не найбагатшого на великі релізи 2021 року, у 2022-му очікується багато яскравих ігор, які вийдуть у світ. Консолі нового покоління PlayStation 5 та XBOX Series X/S активно освоюють ринок. Наприкінці 2021-го року було продано більше 15 млн PS5 і близько 8 млн XBOX. Цього року їхня кількість збільшуватиметься, багато в чому за рахунок ігор, розрахованих на нове «залізо». У цій статті циклу Лікнеп з кіберспорту ми розповімо, чого варто чекати.

Наш сайт веде цей проект разом з Parimatch, оскільки бренд приділяє багато уваги розвитку кіберспорту і є невід'ємною його частиною. Також Parimatch - це глобальний партнер топових кіберспортивних організацій, таких як Team Spirit і Hellraisers. Також бренд-амбасадором компанії є відома ведуча Тоня Tonya Предко.

Horizon Forbidden West
Платформа:
PlayStation 4/5
Дата релізу: 18 лютого

Перший гучний реліз 2022 року. Horizon Forbidden West є продовженням великого ексклюзиву Sony. Це сіквел гри від Guerrilla Games - Horizon Zero Dawn, яка вийшла у 2017 році і виявилася досить успішною. Проект дуже яскравий, виділяється на тлі конкурентів своїм сеттингом, пост-апокаліпсис із подібними до динозаврів роботами. У другій частині Horizon буде представлена ​​нова локація, біом, а також вороги. Інтригуюча та велика Action/RPG у відкритому світі.

Elden Ring
Платформа:
Xbox One, PlayStation 4/5, Xbox Series, PC
Дата релізу: 25 лютого

Чергова гра від культового геймдизайнера Хідетакі Міядзакі, творця популярної серії Dark Souls. Цей пригодницький екшн створений у відкритому світі, до сюжету приклав руку не менш культовий письменник Джордж Мартін, автор циклу «Пісня льоду та полум'я» (Гра престолів). Традиційно в іграх Міядзакі варто очікувати хардкору, глибокого опрацювання світу, великої варіативності, жвавого геймплею та багато іншого.

Gran Turismo 7
Платформа:
PlayStation 4/5
Дата релізу: 7 березня

Ще один топ-ексклюзив від Sony. Якщо 2021 року Microsoft потужно виступила зі своєю Forza Horizon 5, то 2022 року Sony відповість своїм автосимулятором. На відміну від конкурента, Gran Turismo 7 набагато глибша і деталізована гра, яка ближче до симуляторів, ніж до аркадних перегонів. Попередня Gran Turismo Sport була розрахована більше на онлайн-складову та кіберспорт, тоді як номерна частина включатиме повноцінний одиночний режим і кар'єру.

Dying Light 2: Stay Human
Платформа:
PlayStation 4/5, Xbox One, PC, Nintendo Switch
Дата релізу: 4 лютого

Бадьорий і вибуховий зомбі-екшн від польських розробників із Techland, авторів Call of Juarez. Перша частина Dying Light порадувала фанатів своїм геймплеєм, який включав елементи виживання, швидкого темпу, паркуру та RPG-елементів. У другій частині обіцяють величезне місто, опрацьований сюжет, на який безпосередньо впливають дії та діалоги геймера, велика кількість зомбі та жорстку бойову систему.

God of War: Ragnarök
Платформа:
PlayStation 4/5
Дата релізу: 2022-й рік

Один із флагманів PlayStation ось уже 15 років. God of War: Ragnarök є прямим продовженням першої God of War, оригінальної гри 2018 року. Перезапуск від Santa Monaca Studio став дуже успішним, гра вважається однією з найкращих на минулому поколінні консолей, а за версією The Game Awards стала грою року. Рагнарок, судячи з назви, розкаже про загибель богів і кінець усього світу. Кратос та його син Атрей продовжать свої пригоди у скандинавському світі. Очікується, що в грі будуть додані всі Дев'ять Світів, головним антагоністом має стати Тор - бог грому. У грі очікується той же геймплей, пригодницького екшну з елементами RPG.

Suicide Squad: Kill the Justice League
Платформа:
PlayStation 5, Xbox Series, PC
Дата релізу: 2022-й рік

Довгоочікуваний проект всесвіту коміксів DC від майстрів ігор про супергероїв Rocksteady Studios. Ця студія прославилася своєю трилогією Batman: Arkham. Нова гра змінює вектор. Замість нічного та похмурого Готема на гравців чекає барвистий Метрополіс. У центрі всього учасники Загону самогубців, де на вибір можна грати за Короля Акулу, Харлі Квін, Дедшота чи Капітана Бумеранга. Ця банда протистоятиме неведомому Суперлиходію, який звернув на свій бік учасників Ліги Справедливості. Антигерої під керівництвом гравця протистоятимуть Супермену, Чудо-Жінці та іншим. Екшн у відкритому світі поки що не має дати релізу, але обіцяють, що вийде цього року.

Forspoken
Платформа:
PlayStation 5, PC
Дата релізу: 24 травня

Інтригуюча відеогра в жанрі action, розроблена Luminous Productions та видана Square Enix. Гра вийде не лише на PlayStation 5, а й на ПК. Сюжетна історія, що розгортається у фентезійному світі Ефії, розповідає про дівчину Фрей, яка має перемогти могутніх матріархів Тантів, щоб повернутися додому. Протагоніст користуватиметься різною магією та боротиметься з різними істотами.

Hogwarts Legacy
Платформа:
Xbox One, PlayStation 4/5, Xbox Series, PC
Дата релізу: 2022-й рік

Про проект у всесвіті Гаррі Поттера в пресі почала з'являтися інформація ще в 2016 році, але лише останнім часом було оголошено, що Hogwarts Legacy вийде в 2022 році, хоча точної дати поки що немає. У грі від студії Avalanche Software можна буде проходити навчання в легендарному Хогвартсі, вивчати заклинання, створювати зілля, літати на мітлі, а також робити багато дій. Геймплейних роликів поки що не виходило, що не вселяє оптимізму. Можливо, гра буде перенесена, чого не хотілося б.

Gotham Knights
Платформа:
Xbox One, PlayStation 4/5, Xbox Series, PC
Дата релізу: 2022-й рік

Ще один проект у всесвіті DC. Поки Rocksteady працюють над грою про Загін самогубців, студія WB Games Montreal представить Gotham Knights - action/RPG з відкритим світом. За сюжетом у цій грі Брюс Вейн (Бетмен) мертвий, після нього Готем охопив спалах злочинності, пов'язаний із таємною організацією під назвою Суд Рад. Місце Бетмена мають зайняти герої-наступники — Робін, Червоний Ковпак, Найтвінґ та Бетгьорл.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
Платформа:
Xbox Series, PC, PlayStation 5 (???)
Дата релізу: 8 грудня

Головна гра в історії української ігрової індустрії. Продовження легендарного S.T.A.L.K.E.R. 2 чекає безліч фанатів не лише в Україні, а й у світі. Очікувалося, що гра від GSC Game World вийде у квітні, але тепер перенесена на кінець 2022 року. Також у пресі з'являються чутки, що Сталкер може перекочувати на 2023 рік.

Гра вийде на новому движку Unreal Engine 5. Це означає, що в Сталкер буде передова графіка. Розробники обіцяють, що у грі буде один із найбільших відкритих світів у сетингу пост-апокаліпсису, а також нелінійний сюжет. Рішення гравця впливатимуть на долю персонажів та світ загалом. Гра вийде на Xbox Series X та ПК. Про вихід на PlayStation поки не йдеться.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також
Футбол | 10 травня 2024, 20:43 12
Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також

УПЛ та «Зоря» визнані критично важливими для економіки України

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.