Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 18 сiчня 2022, 11:04
9209
12

Завершальний розгром. Україна поразкою від Хорватії завершила Євро-2022

Наша команда програла і третю зустріч

| Оновлено 18 сiчня 2022, 11:04
9209
12
Завершальний розгром. Україна поразкою від Хорватії завершила Євро-2022
Getty Images/Global Images Ukraine

Збірна України з гандболу провела свій третій та заключний матч на чемпіонаті Європи. Шанси продовжити боротьбу у «синьо-жовтих» залишалися, але перемогти Хорватію з різницею у 13 м'ячів було нездійсненною місією. Це французи можуть нам привезти такий розгром (що вони, до речі, й зробили), а рівень нашої команди, на жаль, про таке навіть не дозволяє мріяти. Тим більше, у матчі із топ-збірною. Хорватія, відзначимо, є віце-чемпіоном попереднього Євро. Про раніші заслуги «картатих» згадувати не будемо: їх досить багато.

Getty Images/Global Images Ukraine

На початку поєдинку українські гандболісти намагалися не поступатись у єдиноборствах суперникам і на результативні дії хорватів відповідали своїми точними атаками. Гра м'яч у м'яч навіть змусила тренерський штаб збірної Хорватії взяти тайм-аут, після якого «картаті» зробили ривок з рахунком 4:0. Тепер уже українцям довелося наздоганяти, але хорвати не збиралися віддавати перевагу. У потрібний момент на майданчик вийшов голкіпер Антон Терехов, завдяки сейвам якого «синьо-жовті» скоротили рахунок до мінімуму. Але серія невдалих дій в атаці дозволила хорватам піти на перерву із комфортними «+5» на свою користь.

Getty Images/Global Images Ukraine

Друга половина зустрічі розпочалася з ривка 4:1 у виконанні номінальних гостей. Захисні побудови збірної України не могли впоратися з активними Марином Шипічем та Іваном Мартиновичем, які стали найкращими снайперами поєдинку (по 7 м'ячів). Мартинович, до речі, був визнаний найкращим гравцем зустрічі.

Збірна України програла три матчі на чемпіонаті Європи. І у кожному з них шансів на позитивний результат наша команда не мала. Звісно, ​​що участь українців у турнірі такого рівня вже можна вважати успіхом. Але хочеться більшого, правда?

Чемпіонат Європи 2022. Група С.

Україна – Хорватія – 25:38 (13:18).

Україна: Терехов, Комок, Касай (2), Артеменко (5), Ільченко (2), Бурзак, Тютюнник, Кравченко (2), Близнюк (2), Тільте (2), Миноцький, Залевський (1), Горига (4), Турченко (1), Буйненко (2), Донцов (2).

Хорватія: Пешич, Сунжич, Марич (2), Гадза (3), Годжун, Івіч (1), Купіч (1), Циндрич, Граховац (2), Лучин (5), Равнич, Мартинович (7), Шипіч (7), Главас (4), Йелінич (6), Срна.

Арбітри: Богдан Штарк, Міхай Штефан (обидва - Румунія)

Szeged Uj Arena (Сегед, Угорщина)

УКРАЇНА – ХОРВАТІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди
Футбол | 19 квітня 2024, 14:23 12
Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди

Скандал за участі Олександра Шевченка та Євгенії Сагайдак отримав продовження

Два зайві слони. Анна Музичук випустила перемогу над китаянкою-лідером
Інші види | 18 квітня 2024, 10:55 0
Два зайві слони. Анна Музичук випустила перемогу над китаянкою-лідером

У Торонто наближається до фінішу Турнір претендентів 2024 року з шахів

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Руслан Шевченко
Да прекрасно, что мы поучаствовали на Евро, но таких команд на чемпионате не должно быть, это и футбола касается и прочих. Увы сенсаций не происходит. 12-16 команд достаточно. Все равно и из них половина статисты.
Сергей Ионов
Нащо було набирати нову збірну прямо перед Євро? Чого хотіли цим досягти?
suforza1921
Ну от знову, "зачем ехали", "туристы". Збірна здобула путівку на Євро у відбірковому турнірі. То що, треба було відмовлятися від участі, чи не грати в кваліфікації взагалі? За такою логікою, у всіх видах спорту, де ми не стаємо чемпіонами чи призерами світу та Європи, потрібно розпускати національні федерації і виходити з міжнародних.
Якщо по суті. Дали пограти молоді, яка склала половину ростеру на цей ЧЄ. Так, набралися досвіду. Але, відверто кажучи, з молодих ніхто особливо не запам'ятався.
Руслан Шевченко
Извините, не успокоюсь, если в футболе хоть 2 клуба держатся, плюс 3 сила маячит иногда, а в гандболе, если Мотора не станет, все привет сб Италии...
brutal2015
Сразу после жеребьевки стало понятно,что из группы мы невыдем. Так что может и к лучшему, что большая группа опытных игроков не поехала на этот Евро. Молодые украинские гандболисты получили возможность сыграть с командами топ уровня. Но вопрос - в коня ли корм? Это увидим в будущем.
kadaad
Задолбали эти туристы разных видов спорта разъезжающие за наши деньги по всяким чемпионатам по всем странам мира!!!
Ivan Vismutenko
Зато получили чёткое понимание о настоящем гандболе, который у нас когда то был в Союзе.
Владимир Копяк
Произошло то, о чем я писал вчера : + 13 в пользу Хорватии.Журналисты почему-то предполагали обратное... Это каким глухарем надо быть в гандболе..
Abdulla
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил