Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 сiчня 2022, 21:31
3772
7

ФРАНКОВ: «Шевченко не створив дива з кульгавою та напівмертвою командою»

Журналіст вважає, що репутація Шевченка за час у «Дженоа» не постраждала

| Оновлено 15 сiчня 2022, 21:31
3772
7
ФРАНКОВ: «Шевченко не створив дива з кульгавою та напівмертвою командою»
Getty Images/Global Images Ukraine

Футбольний журналіст Артем Франков прокоментував рішення «Дженоа» звільнити Андрія Шевченка з посади головного тренера:

«Чи може Шевченко очолити збірну Польщі? Все залежить від умов, за яких його контракт зараз був розірваний. Чи дозволено йому працювати найближчим часом деінде? Чи поширюється це обмеження лише на Серію А? Просто якщо він влаштується на роботу, то, не виключено, позбудеться цих грошей. Немає сенсу гадати. Правду знає лише Шевченко.

Шевченку та його штабу зараз виплатять 20 мільйонів. За що? Італійці, виходить, платять йому зарплату за той час, що він працюватиме у збірній Польщі? Виглядає дещо дивно, погодьтеся. Це вже, скажімо так, бізнес-питання. За ідеєю, якщо Шевченко дуже зацікавлений у збірній Польщі, він мав би піти на зниження неустойки.

Чи візьме Шевченко паузу? Мені здається, для нього було б корисніше зробити деяку перерву в кар'єрі, щоб забулася історія з «Дженоа». Вважаю, ніхто із серйозних фахівців звинувачувати Шевченка не буде. Так, він не створив дива з цією відверто кульгавою та напівмертвою командою.

Навіщо він пішов туди? Резонне питання. Невже він не бачив, що нічого не зробить із «Дженоа»? Початок кар'єри клубного тренера. Зустрічав я й кращі точки відліку. Тут справа навіть не в чемпіонаті, не в дивізіоні, а в перспективах проекту, до якого ти йдеш. Роботи бувають різні.

Так, шансів успішно попрацювати у «Дженоа» Шевченко не мав спочатку. Ця команда була приречена. Щиро кажучи, не уявляю, яким трактором можна було витягти цього бегемота з болота. Якщо тільки зараз не підуть божевільні трансфери. Дивно. Якщо вони мають такі гроші на компенсацію Шевченку, чому ж тоді не купувати гравців? Усе це досить несерйозно.

На мою думку, репутація Шевченка за час роботи в «Дженоа», якщо й постраждала, то не дуже. Йому можуть висунути претензії за юнацький авантюризм, але не за якийсь професійний ляп. Говорити про те, що він щось розвалив у цьому клубі, не можна. Шевченко вже прийшов туди на руїни! А за що його критикувати? Серйозною невдачею був лише матч зі «Спецією». Все інше? Він програвав те, що й мав би програти. Його команда була об'єктивно слабшою за тих суперників.

Ми не знаємо, які у Шевченка були варіанти. Крім того, одразу впадає в око його заточеність на італійський футбол. Шевченко – громадянин світу. Цим все сказано. Думаю, він надалі націлюватиметься саме на Італію. В Італії він вважається культовим персонажем, володіє мовою.

Чи можна уявити його на чолі київського «Динамо»? Не знаю. Адже поки що Шевченко як клубний тренер для мене – абсолютно незрозуміла фігура. І «Дженоа» у цьому плані додав небагато інформації. Для того, щоб він прийшов до київського «Динамо», Шевченко має проявити себе на якійсь клубній роботі.

Чи є у Шевченка внутрішнє табу на роботу в російських клубах? Складне запитання. З одного боку, він підтримує прекрасні стосунки з росіянами, з якими знайомий. І не намагається зводити якихось політичних бар'єрів. З іншого – його дуже багато пов'язує з Україною. І прихід його до російського футболу викликав би тут такий скандал. Загалом, я відповім так: швидше ні, ніж так».

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Cheng
После позора с походом в политику на пару с Королевской вроде поумнел - взял паузу на несколько лет и вернулся в футбол,где потихоньку начался рост. Всё было неплохо до Евро-2021 - невыразительная игра на турнире,потом какой-то мутняк с непродлением контракта,совершенно идиотский поход в Дженоа... Вот ему ещё осталось в московию съездить и совсем угробить свою репутацию - от неё и так уже руины остались.
LomUs17
Чего не отнять у Франкова, так это то, что футбол читает с полуслова, полувзгляда. Со всем согласен, ни дать, ни взять. Шеве удачи на новом месте, а то, что оно будет и не так долго ждать даже не сомневаюсь.
Westwood.
Команда останется в Серии , а и то что он обратил внимание на состояние команды и списал на это неудачи работы Шевченко это глупо ..
были команды где можно было брать очки с аутсайдерами ... он загнал Команду в ступор ещё больше об этом говорит статистика
SergRV
Тут быстро только Санта Клаус помог бы Дженоа.
xvalenok02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил