Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 12 сiчня 2022, 10:09
2478
3

Джокович розповів, коли дізнався про позитивний ПЛР-тест

Запитання залишаються

| Оновлено 12 сiчня 2022, 10:09
2478
3
Джокович розповів, коли дізнався про позитивний ПЛР-тест
Getty Images/Global Images Ukraine. Новак Джокович

Лідер світового рейтингу Новак Джокович пояснив, чому відвідував заходи після позитивного тесту на коронавірус.
 
«Я хочу усунути дезінформацію з приводу моєї діяльності та участі в грудневих заходах перед позитивним аналізом на коронавірус. Цю дезінформацію потрібно виправити – особливо для того, щоб знизити занепокоєння з приводу мого перебування в Австралії. Крім того, потрібно прояснити питання, які спричиняють біль і тривогу моїй сім'ї. Я хочу наголосити, що з усіх сил намагався забезпечити безпеку та дотримуватися зобов'язань із тестування.
 
14 грудня я відвідав баскетбольний матч, після якого з'явилися повідомлення, що кілька людей здали позитивні аналізи на коронавірус. Незважаючи на те, що я не мав симптомів, 16 грудня я здав експрес-тест для виявлення антигену до коронавірусу, і він був негативним. З обережності того ж дня я здав ПЛР-тест.
 
Наступного дня я відвідав захід у Белграді, під час якого вручав нагороди дітям та перед яким теж здав експрес-тест. Він був негативним. У мене не було симптомів, я добре почувався. Позитивний результат ПЛР-тесту я отримав лише після заходу. (У письмових показаннях федеральному суду у Мельбурні Джокович сказав, що діагноз йому поставили 16 грудня).
 
Наступного дня, 18 грудня, я був у своєму тенісному центрі у Белграді для інтерв'ю та фотосесії з L’Equipe, про які ми вже давно домовилися. Решту заходів я скасував. Я відчував, що зобов'язаний дати інтерв'ю, щоб не підбивати журналіста, але під час нього дотримувався дистанції і був у масці – за винятком моменту, коли мене фотографували. Після інтерв'ю я ізолювався вдома, але зараз уже вважаю, що припустився помилки – треба було його перенести.
 
Щодо декларації, яку моя команда подала від моєї особи – про що я сказав прикордонникам після прибуття, – мій агент щиро вибачається за допущену помилку. Вона не була навмисною. Сьогодні моя команда надала додаткову інформацію австралійській владі, щоб прояснити це питання.
 
Я вважаю важливим обговорити цю дезінформацію, але більше не коментуватиму її з поваги до австралійської влади та процесу. Для мене завжди честь виступати на Australian Open. Зараз я просто хочу мати можливість боротися з найкращими гравцями на корті та виступати перед одними з найкращих уболівальників у світі», – повідомив Джокович.

10 січня сербський тенісист виграв апеляцію у справі про депортацію.
 
П'ятого січня австралійські прикордонники анулювали візу Новака, оскільки він не зміг довести, що має право на звільнення від вакцинації.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: у зірки збірної України був майже відкритий конфлікт з Ребровим
Футбол | 27 червня 2024, 10:24 65
Джерело: у зірки збірної України був майже відкритий конфлікт з Ребровим

Ігор Бурбас не хотів поширювати інформацію до вильоту з Євро-2024

Максим ФЕЩУК: «Звільнення Реброва? Я б не поспішав»
Футбол | 27 червня 2024, 12:12 13
Максим ФЕЩУК: «Звільнення Реброва? Я б не поспішав»

Колишній український футболіст прокоментував нічию України проти Бельгії

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Володимир Семигайло
Перша ракетка не приклад для наслідування.
Elis
Тому таких і не пускають до нормальних країн, і правильно роблять. Бо коли ти не можеш вдома перенести захід і ізолюватись, то можна подумати, що будеш ізолюватись на 14 днів в країні, куди загалом приїхав на 14 днів.
vitaha33
Дурдом, зробили з людей злочинців, які повинні виправдовуватись, чому він сфоткався без намордника...