Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 17 сiчня 2022, 11:34
14983
26

Рупольдінг-2022. Семеренко, Петренко і Меркушина розіграють два місця на ОІ

Денис Шаховець анонсує шостий етап Кубка світу олімпійського сезону-2021/22

| Оновлено 17 сiчня 2022, 11:34
14983
26
Рупольдінг-2022. Семеренко, Петренко і Меркушина розіграють два місця на ОІ
Getty Images/Global Images Ukraine

З 12 по 16 січня у німецькому Рупольдінгу відбудеться шостий етап Кубка світу з біатлону олімпійського сезону-2021/22. Цього сезону «Хімгау-Арена» вже приймала Різдвяну гонку, яка була перенесена з Гельзенкірхена, а тепер настала черга офіційних змагань під егідою IBU.

Майбутній етап Кубка світу стане передостаннім перед Олімпійськими іграми. Причому останні перед головним стартом чотириріччя гонки переслідування відбудуться саме в Рупольдінгу, тому всі збірні налаштовані максимально серйозно, зокрема й українська команда.

Збірна України

 

Жінки: Юлія Джима, Дар'я Блашко, Валя Семеренко, Ірина Петренко, Анастасія Меркушина, Олена Білосюк.

Чоловіки: Дмитро Підручний, Антон Дудченко, Артем Прима, Богдан Цимбал, Артем Тищенко, Тарас Лесюк.

Відразу по шість спортсменів потрапили до заявки жіночої та чоловічої команд, незважаючи на те, що нинішня квота дозволяє заявити на спринт не більше п'яти біатлоністів. У чоловічій команді це пов'язано з тим, що Богдан Цимбал може будь-якої миті поїхати до України на пологи дружини.

Вже відомо, що у жіночому спринті не виступить Олена Білосюк. Пояснюється це тим, що капітан нещодавно мала температуру, тому її вирішили поберегти на естафету і етап в Антгольці. Зате вже в середу вболівальники зможуть вперше у 2022 році році побачити у справі Ірину Петренко та Анастасію Меркушину.

Getty Images/Global Images Ukraine. Анастасія Меркушина

Обидві наприкінці грудня перехворіли на один вірус, тому перебувають теж у далеко не ідеальних кондиціях. Тож показати дуже високі результати їм одразу буде складно, тим більше, у грудні жодній з них не вдалося набрати очок у загальний залік Кубка світу.

Раніше Урош Велепець оголосив, що на Олімпійські ігри точно поїдуть Юлія Джима, Олена Білосюк та Дар'я Блашко, а ще з двома спортсменками він мав визначитись якраз після етапу у Рупольдінгу. Отже, на два місця, що залишилися, претендують Валя Семеренко, Петренко та Меркушина. І, найімовірніше, зайвою стане та, хто найгірше проявить себе у майбутніх гонках.

Втім, є ще невелика ймовірність, що відбір на Олімпіаду продовжать ще на тиждень, щоб надати шанс спортсменкам, які зараз виступають на Кубку IBU. Насамперед мова про Віту Семеренко, але поки що її результати у другому дивізіоні, м'яко кажучи, не вражають.

У чоловіків Дмитро Підручний, Антон Дудченко, Артем Прима та Богдан Цимбал уже гарантували собі виступ на Іграх у Пекіні, а п'яте місце поки що офіційно залишається вакантним, на нього претендують Артем Тищенко та Тарас Лесюк. Однак після того, як Тищенко в парі з Дар'єю Блашко завоював для України першу в сезоні медаль, ставши бронзовим призером сингл-міксту в Обергофі, неважко здогадатися, що Юрай Санітра віддасть перевагу саме Артему.

Getty Images/Global Images Ukraine. Дар'я Блашко та Артем Тищенко

Решта світу

 

Німецька біатлоністка Франциска Пройс пропустить і другий домашній етап, оскільки перенесла коронавірус. Причому спочатку причиною пропуску Обергофа була травма ноги, яка була отримана під час однієї з гонок в Ансі. Тому поки що складно припустити, наскільки буде готова до Олімпіади лідер збірної Німеччини.

Не встиг впоратися з COVID-19 росіянин Едуард Латипов. 27-річний біатлоніст, який у грудні двічі піднімався на другий щабель п'єдесталу пошани в особистих гонках, пробуде на карантині щонайменше до 19 січня. Результати тестів інших російських біатлоністів показали негативний результат. До речі, всі вони, як і Латипов, щеплені невизнаною у всьому цивілізованому світі вакциною «Спутнік V».

Натомість повернеться до гонок у Рупольдінгу Тіріл Екгофф, володарка Великого кришталевого глобусу за підсумками минулого сезону. 31-річна норвежка встигла не лише відновитися після хвороби, а й отримати від бойфренда каблучку на честь заручин. Вболівальникам Тіріл залишається сподіватися, що зараз її думки насамперед про особисте олімпійське золото, а не про весілля.

Getty Images/Global Images Ukraine. Тіріл Екгофф

А ось подруги Екгофф по команді, Інгрід Тандреволд та Іда Лієн, не виступлять у Рупольдінгу. Вони, як і основна чоловіча збірна Норвегії, пожертвували цим етапом заради більш зосередженої підготовки до Олімпійських ігор. Братів Бьо, Стурлу Легрейда, Ветле Крістіансена, Сіверта Баккена та Філіпа Андерсена замінять Александр Андерсен, Сверре Аспенес, Гавард Богетвейт, Сіндре Йорде, Ерлен Бьонтегор та Йоганнес Дале.

Варто відзначити, що Аспенес, Богетвейт та Йорде у спринті дебютують на рівні Кубка світу. У складі жіночої збірної Норвегії вперше на елітному рівні може виступити 22-річна Юні Арнеклейв, яка минулого тижня у словацькому Брезно-Осрблі стала бронзовою призеркою спринту в рамках Кубка IBU.

Розклад шостого етапу Кубка світу (час київський):

12.01.2022 - 15:30 - Спринт, жінки
13.01.2022 - 15:30 - Спринт, чоловіки
14.01.2022 - 15:30 - Естафета, жінки
15.01.2022 - 15:30 - Естафета, чоловіки
16.01.2022 - 13:45 - Гонка переслідування, жінки
16.01.2022 - 15:45 - Гонка переслідування, чоловіки

Майбутній етап розтягнеться на п'ять днів. У жінок буде по одному дню відпочинку між гонками, чоловікам доведеться бігти переслідування наступного дня після естафети. Дві перші дисципліни підуть у залік Кубка націй, за підсумками якого формуються квоти на наступний сезон.

Транслюватиме біатлонні змагання в Україні традиційно телеканал «UA Перший». Sport.ua проведе трансляції гонок у текстовому та аудіо форматах.

Біатлонний сезон-2021/22: розклад, анонси, трансляції, результати

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Zhez53
Есть сомнения, что окончательная пятерка будет названа после этого этапа. Разве если кто-то удивит феерическими результатами. Все-таки после вируса ждать хорошей формы от Насти с Ирой опрометчиво.
Arctic
Всім швидких лиж і влучної стрільби!
Потіште нас!
nick07
Семеренко однозначно краща з цих трьох, ну а за виступами цього сезону то мала б поїхати Петренко, але, на жаль, у неї немає тата і блата в Федерації
euro2012_za_2012euro
COVID-19 !!!
В соответствии со своими коронавирусными правилами, IBU провел тестирование всех 750-ти участников шестого этапа Кубка мира в Германия Рупольдинге (не только спортсмены и тренеры, но и все аккредитованные лица).
К сожалению, на этот раз не обошлось без позитивного теста в составе украинской команды, который сдал старший тренер женской сборной Украины Александр Кравченко, который изолирован от всех остальных членов команды до момента сдачи негативного теста. Кроме того, на карантин попали тренеры мужской сборной Игорь Ященко и Алексей Кравченко, которые контактировали с Александром Кравченко, но тесты которых не были позитивными.
Кроме того, были обнаружены позитивные тесты в командах Германии (спортсмен) и Норвегии (член команды). Все три сборные находятся под пристальным наблюдением специалистов IBU и будут про тестированы полностью в ближайшее время.
Также есть позитивные тесты на этапе Кубка IBU в Словакия Брезно-Осрбли (два спорстмена сборной Швеции и один спортсмен из Румынии) и на этапе Юниорского Кубка IBU в Словения Поклюке (два спортсмена сборной России). Все сдавшие позитивные тесты спортсмены направлены на карантин местными властями.
****Обновление. Позитивный тест в сборной Германии сдал Йоханнес Кюн, которого в Рупольдинге заменит Филипп Хорн.
Александр Пахота
Если выбирать из троих, то Валя Семеренко на данный момент Лучше всех по скорости и стрельбе, плюс у неё опыт выступлений. Не дают у нас молодым, кум кума любе)
euro2012_za_2012euro
Думаю Валя уже отобралась.
Так что Меркушина против Петренко за Последнюю путевку.
Обеим надо попасть в преследование.
У Меркушиной преимущество позднего стартового номера.
И Петренко надо выиграть у Насти позиций двадцать, и желательно быть быстрее ходом (и стрельбой желательно) .
Иначе выбор будет "На усмотрение администрации (Федерации))".
А там , как мы все знаем, сильны церковно-родственные связи...
Grigorio666
А ОСТАЛЬНІ ГОНКИ, НАПРИКЛАД СЬОГОДНІШНІ 2гонки ідуть в ЗАЛІК КУБКУ НАЦІЙ і загальний ЗАЛІК?????
валерий андриенко
О каки за ОИ,мы говорим,нас за дураков держусь или как??????
axylinam
Тут в заголовке что то напутали-выбор будет только из Петренко и Меркушиной,
euro2012_za_2012euro
В любом случае это не конец.
Петренко и Меркушину наверняка поставят в эстафету, независимо от спринта...
Ля шанс финаль...
Andrey111
Стреляют если даже на ноль, но бегать никто не умеет, силенок не хватает, лыжи не те, смазка не та, ветер мешает, солнце глаза слепит,,,,,,,
potemkin78
если ищут 4 для эстафеты у женщин то однозначно Меркушина, ибо что Семеренко что Варвинец уже около 3 лет эстафету на высоком уровне не бегали
svv72
Что то капитанша долго восстанавливается . Она не на сохранении? За 2 этапа одна гонка и то 3\4 дистанции будут бежать девочки, которые и спринт и преследование бегут.