Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 11 сiчня 2022, 11:32
3002
0

Камбосос, Лома та бій Берінчика. Головні події 2021 року у легкій вазі

Роздаємо статуетки в одній з головних категорій боксу

| Оновлено 11 сiчня 2022, 11:32
3002
0
Камбосос, Лома та бій Берінчика. Головні події 2021 року у легкій вазі
Getty Images/Global Images Ukraine

Легка вага перевернулася єдиним поєдинком. Абсолютний чемпіон змінився, колишній чемпіон пішов далі, а нинішній прагне великих боїв.

Хто був найкращим у легкій вазі у 2021 році – саме час розібратися.

Боксер року – Джордж Камбосос

Getty Images/Global Images Ukraine

Багато хто називає перемогу Джорджа Камбососа над Теофімо Лопесом – головним апсетом 2021 року.

В австралійця справді вірила лише виняткова кількість людей, яка сконцентрувалася переважно у нього в команді. Хоча передумови, щоб переміг саме Джордж, точно були.

Від самого початку було зрозуміло, що Теофімо все складніше вкладатися в рамки легкого дивізіону, що позначилося на підсумковому результаті. Окрім цього, Джордж не просто так став претендентом на титул. Перед Лопесом він переміг Майкі Бейа та Лі Селбі, тренувався разом з Тімом Цзю та Менні Пак’яо – це точно не резюме того, кого мав легко побити Лопес.

Хід поєдинку визначив нокдаун від Джорджа. Нічого страшного – пропустити швидкий удар назустріч на старті поєдинку не найгірше, що може статися в рингу, але Камбосос заспокоївся і видихнув. Якщо перші кілька хвилин він був затиснутим і лише намагався знайти зручну дистанцію, то після того самого влучення почав діяти впевненіше.

Джордж забрав поєдинок не лише за рахунок відваги, а й завдяки своїм навичкам. Швидким атакам, класним влученням та жорсткості, якою він відповідав на жорсткість суперника.

Після перемоги Камбосос одразу ж запропонував реванш американцю, лише тепер в Австралії. Теофімо-старший рознервувався, розкричався і відмовив. А Джордж у пошуку гучних викликів. Каже, готовий битися з будь-ким. Ломаченко, Хейні, Джервонта – він чекає вдома на всіх.

Бій року – Денис Берінчик – Іса Чанієв

K2 Promotions

Мабуть, нічого кращого у легкій вазі 2021 року не було. І до поєдинку було зрозуміло, що ці хлопці повинні влаштувати шоу, але сумніви таки виникали. Берінчик, враховуючи його рівень боксу, міг засушити поєдинок – відпрацювати на ногах, через захист забравши більшість раундів.

Але Денис не став. Мабуть, йому таке не цікаво, хай і зі шкодою для здоров'я. У дебютних раундах здалося, що Чанієв надто сильний для суперника. Не як боксер, а винятково фізично. Іса йшов уперед, навіть пропускаючи, постійно пробивав силовими та не давав українцеві відпочивати.

Тут і виручили ті навички, які у Берінчика є вищими, ніж у опонента. Він розкручував Чанієва, багато бив, багато влучав та перехоплював ініціативу, навіть забираючи бокс першим номером.

Найяскравіший поєдинок у кар'єрі Берінчика, найважче випробування та чудове шоу для ESPN+, на якому транслювали бій.

Нокаут року – Райан Гарсія

Getty Images/Global Images Ukraine

Американець отримав першу по-справжньому серйозну перевірку в особі британця Люка Кемпбелла, який втратив колишню мотивацію. Люк довго повертався після поразки від Ломаченка. Більше року британець казав усім, що був точно не гіршим за Лому і готовий до реваншу. Бій з Гарсією мав або підтвердити, або спростувати це.

Початок видався для Райана важким – перший нокдаун у кар'єрі, який прилетів несподівано та підтвердив, що Кемпбелл – не легка прогулянка.

Але після цього Гарсія вирівняв ситуацію. Супернику ставало все важче переносити влучення опонента зі США, а потім прилетів цей удар по корпусу.

Є щось особливе у боді-панчах. Додаткова краса від того, що суперник у свідомості, але нічого вдіяти все одно не може. Краса від того, що суперник очікував чогось іншого, а удар ліг прямо в ціль, і тепер йому не піднятися.

Настав час Райану переходити на суперників, які не збираються завершувати поєдинки відразу після бою. Напевно, Ісаак Круз у 2022 році буде саме таким.

Повернення року – Василь Ломаченко

Getty Images/Global Images Ukraine

Дивно, але після поразки Теофімо Лопесу багато хто встиг поховати кар'єру Василя. Мовляв, ось і все, краще не буде, а гірше – не хочеться.

В українця була на це своя думка. Рік почався зрозуміло - Василь пішов у гонитву за Лопесом його ж стопами. Перший колишній суперник Теофімо програв очікувано яскравіше – українець замучив Масайоші Накатані, здобувши дострокову перемогу. Цей бій спостерігав із зали і Теофімо Лопес-старший, який потім встиг пообіцяти реванш, але знов усіх обдурив.

Поки Теофімо та Камбосос переносили поєдинок у черговий раз, Василь чітко зрозумів, що реваншу у 2021 році чекати не варто – і підписав контракт із ще одним колишнім суперником Лопеса Річардом Коммі. Чекати яскравішої перемоги було не варто – американець вклав боксера з Гани у другому раунді.

Василь спробував зробити красивіше. Забрав майже всі раунди, бився з одним із найгрізніших панчерів легкої ваги, пограв на публіку і поспілкувався з кутом суперника. Чи вийшло це краще, яскравіше чи якісніше, ніж у Лопеса – навряд. Але це зараз не має жодного значення, адже Теофімо все одно йде до наступної категорії і ганятися за ним тепер немає жодного сенсу.

Повернення Ломи вийшло якісним. Гарним, класним, але недостатньо гучним. Хочеться вірити, що у 2022 році у нього будуть лише гучні суперники.

Розчарування року – Теофімо Лопес

Getty Images/Global Images Ukraine

Зіпсував весь рік для легкої ваги. Мало того, що абсолют – якась зупинка у розвитку для дивізіону, тому що претенденти повинні чекати і чекати, то ще й Теофімо не поспішав захищатися. То грошей мало, то хворіє, то ще щось.

До кінця 2021 року він таки вийшов у ринг, але програв. Як виявилося, у Теофімо були проблеми з легенями, вагою та всім на світі. Навіщо підніматися в ринг із травмою знову-так і незрозуміло.

У 2022 році Лопес збирається підніматися у вазі та боротися за титули там. Сподіваємося, прийде до тями і буде боксувати, як і раніше. Тому що після бою з Ломою Василь увімкнувся, а балакучий американець так до себе і не прийшов.

Читайте також: Головні події 2021 року у хевівейті

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 11:55 7
Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ

Ігор Бурбас стверджує, що базовою датою старту УПЛ 2024/25 є 3 серпня 2024 року

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.