Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 09 сiчня 2022, 15:24
4853
0

Головні події 2021 року у хевівейті

Роздаємо статуетки у суперважкій ваговій категорії

| Оновлено 09 сiчня 2022, 15:24
4853
0
Головні події 2021 року у хевівейті
Getty Images/Global Images Ukraine. Ентоні Джошуа - Олександр Усик

2021 рік вийшов важливим для суперважкого дивізіону. Один поєдинок поміняв або підтвердив розстановку сил у вазі, другий із важливих просунув ситуацію з об'єднанням поясів туди, куди всі фанати чекають – до, власне, об'єднання.

З приводу останнього все ж таки можна сперечатися, але минулий рік для хевівейту точно видався якісним і вдалим.

Боксер року – Олександр Усик

Getty Images/Global Images Ukraine

Мабуть, і сперечатися тут особливо нема про що. Ще кілька років тому, коли Олександр тільки перебирався у нову вагу, все це виглядало авантюрою. Усик, дійсно, недостатньо великий для нинішніх суперважковаговиків. Причому і зростом, і габаритами в цілому. Ті ж Ділліан Вайт або Дерек Чісора все одно виглядають більшими, хоча за зростом не дотягують до українця.

Перші поєдинки Усика в суперважкій вазі справді не вражали. Чазз Візерспун був пройдений достроково, але навіть там із суперником, який тільки-но дізнався про бій, Олександр намучився. Потім був Чісора. Бокс від Олександра був набагато кращим, але все затьмарила невгамовність Дерека. Він просто брав своє за рахунок фізичної готовності та антропометрії. У результаті поєдинок більш та менш класного боксерів виглядав, мало не як рівний.

Із Джошуа все склалося чудово. Один із найкращих поєдинків у виконанні українця. Він відчував, що, коли і як йому треба робити. Бачив дії опонента. А ще, мабуть, повністю звик до статусу та габаритів хевівейту.

Поєдинок із Джошуа був би ідеальним, якби Олександр ще й закінчив його достроково, але й без цього він – супер. Вимотав чемпіона, відібрав у нього пояси у поєдинку, до якого не може бути запитань.

Насправді, історична подія, яку не вдасться применшити навіть тим, хто нібито й так знав, що Усик переможе Джошуа.

Бій року - Тайсон Ф'юрі - Деонтей Вайлдер 3

Getty Images/Global Images Ukraine

Кожен поєдинок британця та американця – особливий. У першому було класичне протистояння агресора проти контрпанчера. Нокаутер зміг перевернути бій та схилити його до нічиєї, але не до перемоги. У другому Ф'юрі виявив у собі нові таланти та переміг дуже впевнено. Тоді Вайлдер навіщось набрав зайві кілограми, але носити на собі британського гіганта йому це не допомогло.

Третій бій – чудове завершення саги. Ф'юрі перед боєм пережив багато. Новонароджена донька була на межі смерті, він випадав із тренувального табору, але все одно вийшов на головного суперника у кар'єрі. Все ж, Володимира Кличка таким назвати не можна. І поєдинків менші, і вони бійці різних епох.

Спочатку все складалося добре для Тайсона. До третього раунду він виснажив суперника, змусив його важко дихати. А в четвертому двічі попався на удар панчера. Як Ф'юрі виживає після таких влучень – незрозуміло. Швидко відновлюється і не схоплюється на ноги після пропущених – це зрозуміло, але цього не завжди вистачає.

Британцю вистачило. До одинадцятого раунду вони тягали один одного з Вайлдером, рубалися, боролися і билися. Тут не було вишуканості, все було зрозуміло навіть тим, хто включає бокс раз на рік.

Є надія, що ми цих хлопців у рингу вже не побачимо один проти одного. Хоча б у найближчі кілька років. Аж надто приємні спогади про закриття трилогії, щоб потім розчаровуватися від четвертого поєдинку.

Нокаут року – Ефе Аджагба

Нігерійський проспект – майстер важких влучень. Ефе важко назвати вишуканим боксером. Він умілий, чудово відчуває таймінг і може перевернути будь-кого. Якщо влучить.

По Ховарду Ефе влучив так, що зняв усі питання. Не можна сказати, що від Браяна хтось чогось особливого очікував, але впав він особливо барвисто – після точного правого склався, як картковий будиночок.

Справжня краса боксу.

Проспект року – Джаред Андерсон

Getty Images/Global Images Ukraine

22 роки, 11 перемог, усі нокаутом, жодної поразки.

У 2021 році на рахунку американця чотири бої – чотири перемоги. І не тільки над людьми, про яких ми мало чули до і точно не почуємо після. У лютому Андерсон нокаутував Кінгслі Ібеа - теж чудовий нокаут, до речі. У квітні – Джеремію Карпенсі.

А далі постраждали два боксери, яких ноунеймами назвати точно важко. У жовтні впав Володимир Терешкін, який раніше ніколи не те, що в нокауті не був, навіть не програвав жодного разу. У грудні Джаред нокаутував українця Олександра Тесленка. Олександр провів два неповні раунди. У першому непогано працював джебом і змушував американця на нього натикатися, у другому впав у нокаут.

Крім цього, Джареда точно готують, як наступне покоління після Джошуа, Усика, Ф'юрі та Вайлдера. Вже зараз Top Rank запустили чутку про те, що Андерсон нібито нокаутував британця у тренувальному таборі. Потім сам Боб Арум розповідав, що Андерсон - єдиний, хто реально тріпав британця під час тренувань.

Звичайно, чутки про нокаут спростував сам молодий американець, але вже зараз він виглядає як один із майбутніх лідерів дивізіону. Тим більше, 22 роки - чудовий вік, щоб розвиватися і розвиватися до золотого часу для супертяжа.

Надія року – Проведення поєдинку за статус абсолютного чемпіона світу у 2022 році

Схоже, ми всі близько. Хоча так здавалося і тоді, коли Ф'юрі та Джошуа стали чемпіонами та почали домовлятися. Але тоді їх оточили всі претенденти, які тільки були поруч, зараз такої ситуації практично немає.

У 2022 році Ф'юрі обов'язково потрібно буде зустрітися з Ділліаном Вайтом. Якщо тільки Хірн не піде на поступки за якісь мільйони. Усику потрібно буде провести реванш із Джошуа. Якщо тільки Хірн та Ентоні не підуть на поступки за якісь мільйони.

Простіше кажучи, Ф'юрі та Усик можуть зустрітися раніше, якщо місце проведення бою зможе сплатити додаткові витрати. Ті ж шейхи цілком здатні. Якщо ні – бій однаково реальний вже восени 2022 року. Тримаємо кулачки.

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Букмекери назвали ще одного несподіваного претендента на трансфер Довбика
Футбол | 23 квітня 2024, 03:55 0
Букмекери назвали ще одного несподіваного претендента на трансфер Довбика

Найбільш вірогідним наступним клубом у букмекерських контор є Челсі, далі – Арсенал...

Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ
Футбол | 23 квітня 2024, 22:36 20
Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ

Український воротар влітку може перейти в «Манчестер Юнайтед»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.