Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 08 сiчня 2022, 13:17
1192
0

Збірна України залишиться на зборах у Запоріжжі до початку Євро-2022

Авіарейс команди до Швейцарії в останній момент був скасований через туман

| Оновлено 08 сiчня 2022, 13:17
1192
0
Збірна України залишиться на зборах у Запоріжжі до початку Євро-2022
ФГУ

До початку Євро-2022 збірна України з гандболу залишатиметься на зборах у Запоріжжі. Рішення про це було прийнято після кількох змін у розкладі підготовки до Євро, що стались за останній час через непередбачувані причини.

Нагадаємо, спочатку зірвалася участь збірної у турнірі Yellow Cup, що був скасований у зв’язку із випадками коронавірусу в гравців збірних Португалії та Чорногорії. Заміною цього турніру для збірної України мали стати контрольні матчі проти збірної Швейцарії 8 та 9 січня, але авіарейс команди із Запоріжжя в останній момент був скасований через сильний туман. Збірна прибула до аеропорту о 2-й годині ночі й після годинного очікування вимушена була повернутись до готелю.   

Після ретельного аналізу логістики перельотів та зростання коронавірусних ризиків було прийнято рішення відмовитись від зборів у Вінтертурі та контрольних ігор проти швейцарців. Були швидко вирішені всі організаційні питання по відновленню зборів у Запоріжжі. Після фактично безсонної ночі команда отримала час на відновлення, щоб повернутися до повноцінних тренувань. Перший матч на Євро збірна України проведе 13 січня.         

В’ячеслав Лочман, тренер збірної України:

«Так, без контрольних матчів нам доведеться грати на Євро з чистого листа. Але залишитись у Запоріжжі і відмовитись від зайвих переїздів до початку чемпіонату Європи – це оптимальне рішення. Швидкої логістики для переїзду на контрольні ігри до Швейцарії немає, а кожна пересадка, очікування в аеропорту – це великий ризик підхопити коронавірус.

В Європі бушує варіант COVID-19 омікрон, зараження є вже в багатьох командах-учасницях Євро-2022, у деяких збірних – масові спалахи. Це ламає всю підготовку. У нас, на щастя, таких проблем немає, всі тести гравців та персоналу – негативні. Це дуже важливо. І в цьому може бути наша перевага. Ми маємо й надалі віддаватися на сто відсотків на тренуваннях, бути настільки ж старанними у питанні дотримання всіх необхідних санітарних умов.

Залишаємось в готелі, в збірній багато запорізьких хлопців, але ми в цей час проти жодних контактів з рідними, виїзди – тільки на тренування. У нас вже створений подальший план тренувань у Запоріжжі. Тут нам ідуть назустріч в усіх організаційних моментах. Нам вдалось швидко вирішити питання з готелем, нам виділили час для тренувань на чудовій арені «Юність».

Так, минулу ніч команда через очікування вильоту фактично не спала, але у нас хороший медичний штаб, фізіотерапевт. Гадаю, хлопці зуміють швидко відновитись і наступні тренування будуть настільки ж продуктивними, як і всі попередні у підготовці до Євро. А щодо контрольних ігор, то ми замінимо їх двосторонніми, у нас достатньо гравців для цього».

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Еліта socca України та Києва 2024
Інші види | 25 квітня 2024, 21:45 0
Еліта socca України та Києва 2024

Номінанти сезону 2023/24 за підсумками 10 турів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.