Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Англії
| Оновлено 10 сiчня 2022, 22:06
954
0

Свіндон Таун – Манчестер Сіті. Прогноз і анонс на матч Кубку Англії

Гвардіола хоче трофеї, а Зінченко жадає ігрової практики – конфлікту тут немає

| Оновлено 10 сiчня 2022, 22:06
954
0
Свіндон Таун – Манчестер Сіті. Прогноз і анонс на матч Кубку Англії
Getty Images/Global Images Ukraine

У п'ятницю, 7 січня, у Суїндоні на стадіоні «Каунті Граунд» відбудеться матч 1/32 фіналу Кубка Англії з футболу, у якому зіграють «Свіндон Таун» та «Манчестер Сіті». Стартовий свисток рефері Даррена Інгленда з Йоркширу прозвучить о 22:00 за київським часом.

Свіндон Таун


Колектив із графства Вілтшир, що розташоване в південно-західній частині Англії, навряд чи знають любителі англійського футболу, для яких на Чемпіоншипі завершується ланцюжок дивізіонів, що здатні привернути увагу. І як тільки можна в цьому контексті не згадати дотепний факт про те, що «Свіндон Таун» лише на один рік старший, аніж його суперник за майбутньою дуеллю, якого ми вже звикли спостерігати на вершині «елітної» першості. «Зарянки» нині виступають у Лізі 2 – це четвертий за силою дивізіон в Англії, а опинилися вони тут за підсумками торішнього провалу в Лізі 1, де вони посіли підсумкове 23 місце.

Лише одного разу «червоні» піднімалися до найкращих команд країни – сезон-1993/94, коли у вже сформованій англійській Прем'єр-лізі брали участь 22 колективи, завершився для них на останньому місці. Проте з яким шиком та блиском вони вилетіли з «елітного» дивізіону! Пропустили одразу 100 м'ячів, що не кожній команді було під силу в історії цього змагання!

У своєму сучасному стані «Свіндон Таун» особливих зірок з неба не хапає – у складі є лише два гравці старші за 30 років: центральний захисник Метью Баудрі та центральний півзахисник Ентоні Грант. Останній – вихованець академії «Челсі». Найдорожчим виконавцем є атакуючий хавбек Джонатан Вільямс (800 тис. євро), який свого часу навіть грав за «Сандерленд» та «Крістал Пелас». Поточне місце у Другій лізі – п'яте, з відставанням від лідера в 11 очок за 22 зіграні поєдинки. Можливо, наступного сезону команда Бена Гарнера і підніметься знову до Першої Ліги, але спочатку їй треба пройти серйозний іспит.

Манчестер Сіті


Говорити про діючого чемпіона Англії довго нема потреби, і вже тим паче не в порівнянні зі «Свіндон Таун» це необхідно робити, оскільки навіть окремі юні виконавці «городян» можуть за трансферною вартістю перевершити весь склад майбутніх суперників. Очевидно, що гроші у футбол не грають – це велика істина, для підтвердження якої команди з АПЛ і залучаються під час жеребкування на такі ранні стадії національного Кубка, чого немає, на жаль, у тій самій УПЛ, але активно практикується в Німеччині. Звичайно, для наставників команд «еліти» подібні матчі є зайвим головним болем, але «Сіті» цього сезону має класний козир у рукаві.

Полягає він у тому, що як би Хосеп Гвардіола під час минулого і поточного сезонів не мовив нам про те, що на футболістів чиниться серйозний тиск через календар, його команда якраз і готова до подібного ліміту днів відпустки краще за інших. У «городян» є два повноцінні рівні за бойовими характеристиками склади, чого немає у прямих конкурентів за чемпіонськими перегонами.

Результат очевидний – Boxing day залишився позаду, а «Сіті» з радістю зіграв би ще один такий, тоді як опоненти збилися з темпу. Кубок дасть можливість трохи перевести дух, але іспанський наставник минулого року, як і сезоном раніше, цей трофей над головою не піднімав, тому точно надолужуватиме втрачене.

Орієнтовні склади


«Свіндон Таун»: Воллакотт – Йандоло, Хант, Одімайо, Кеслер – Лайден, Рід, Вільямс, Пейні – Сімпсон, МакКірді.

«Манчестер Сіті»: Стеффен – Зінченко, Аке, Стоунз, Вокер – Палмер, Посо, Макаті – Гріліш, Фоден, Стерлінг.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що у майбутньому поєдинку футболістам господарів не вдасться нас здивувати. Нашою ставкою буде позиція Фора. «Манчестер Сіті» (-2) з коефіцієнтом 1.88 за лінією Parimatch.

7 січня, п'ятниця

«Свіндон Таун» – «Манчестер Сіті»
Свіндон. «Каунті Граунд». 22:00
Пряма ТБ-трансляція – телеканал Setanta Sports+ та відеосервіси MEGOGO / Oll.tv
Арбітр: Даррен Інгленд (Йоркшир, Англія)
Прогноз Sport.ua – 0:3
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.