Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 06 сiчня 2022, 20:36
862
0

Данило ГЛУШАК: «У збірній України зараз багато молодих гравців»

Гандболіст збірної України – про підготовку до чемпіонату Європи

| Оновлено 06 сiчня 2022, 20:36
862
0
Данило ГЛУШАК: «У збірній України зараз багато молодих гравців»

Правий крайній збірній України та литовського «Драгунас» Данило Глушак в інтерв'ю Sport.ua розповів про підготовку національної команди до чемпіонату Європи-2022 (13 – 30 січня):

– Що ви думаєте про систему тренувань Міхаеля Біглера, за якою гравці різних позицій займаються окремо?
– Перевага такого підходу полягає у тому, щоб розвивати гравців індивідуально на їхніх позиціях. Вранці ми тренуємося групами по амплуа, і крайні відпрацьовують атаки з кутів. А ввечері всі разом командою налагоджуємо зв'язки, гру в обороні та інші моменти. Мені здається, це допомагає краще підготуватись. Адже у матчах немає стільки можливостей, щоб спробувати різні кидки та рухи. Упевнений, що це стане нам у нагоді.

- Що говорив гравцям Біглер, коли зупиняв тренування для внесення коректив?
– Він звертав увагу на концентрацію та злагодженість роботи. А також наголошував на необхідності комунікації між гравцями та тренерським штабом у процесі підготовки. І, звичайно, вимагав від нас підвищувати реалізацію кидків.

- Як ви оцінюєте свою особисту готовність до чемпіонату Європи?
– Відчуваю, що набрав хорошої фізичної форми і перебуваю у відмінному психологічному стані. У мене були невеликі проблеми з гомілкостопами, але вони вже залишилися в минулому. Вважаю, що складу гідну конкуренцію іншим правим крайнім Едуарду Кравченку та Іллі Близнюку. Мені здається, ми всі приблизно рівні за силою. Просто в кожного є окремі елементи, у яких він перевершує інших. Хтось краще стрибає, хтось швидший, хтось влучніше кидає.

– У складі майже всіх збірних у нашій групі на Євро відбулися зміни. Як це вплине на шанси українців?
– На мою думку, це не надто змінить загальну розстановку сил. Адже, наприклад, збірна Франції на кожній позиції має по 5 гравців високого рівня. А у нашій команді зараз багато молодих гравців. Але я вважаю, що й молодість має що протиставити досвіду.

– Для виходу в наступну стадію Євро потрібно виграти у групі два матчі…
– Я вважаю, що ми маємо непогані шанси. Головне – це бути впевненими у своїх силах. У збірній України досить молодий склад, і досягти успіху ми зможемо лише за рахунок чіткого виконання тренерських настанов.

– Виступи у чемпіонаті Литви допомагають вам прогресувати?
– Так, я відчуваю, що став сильнішим у нинішньому сезоні. Я розкриваю свій потенціал не лише як правий крайній, а й як правий півсередній, оскільки наші півсередні нерідко випадають через травми. Мені здається, мій рівень виріс у порівнянні з минулим сезоном. Але все одно потрібно ще дуже багато працювати і ніколи не зупинятися.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.