Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 06 сiчня 2022, 12:00
2709
0

ПЛЯСУН: «Ми їдемо на чемпіонат Європи і покажемо там себе у всій красі»

Збірна України з гандболу проводить короткі збори перед Євро-2022

| Оновлено 06 сiчня 2022, 12:00
2709
0
ПЛЯСУН: «Ми їдемо на чемпіонат Європи і покажемо там себе у всій красі»
Sport.ua. Станислав Плясун

На початку січня збірна України з гандболу проводить короткі збори перед чемпіонатом Європи 2022. Після зборів синьо-жовті зіграють на міжнародному товариському турнірі у Швейцарії.

Євро-2022 відбудеться з 13 до 30 січня 2022 року в Угорщині та Словаччині. На груповій стадії українці зустрінуться зі збірними Сербії, Франції та Хорватії.

Лівий крайній збірній України Станіслав Плясун розповів Sport.ua про хід зборів у Запоріжжі.

– Міхаель Біглер не на деяких тренуваннях розбиває команду на групи залежно від ігрового амплуа і працює з цими групами окремо. Як відбуваються тренування крайніх?

– Тренер дає чіткі вказівки та поради щодо того, як крайні мають завершувати атаки. Він хоче, щоб ми досягли 100-відсоткової реалізації. Міхаель Біглер наголошує, що ми їдемо на чемпіонат Європи, і хоче, щоб ми показали себе у всій красі. Він підводить нас до думки про те, що ми представлятимемо Україну на континентальній першості і тому зобов'язані викладатися по максимуму. Наставник каже, що ми найкращі гравці країни і маємо показувати відповідний результат.

– Які саме поради дає Біглер особисто вам?

– Сьогодні він говорив про те, що потрібно займати правильну позицію під час виконання кидка, швидше йти на ворота. Тобто, коли середній віддає пас, необхідно вже набігати і вистрибувати. Всі повинні бути в русі, щоб гра була швидкою. Для максимальної швидкості треба не чекати на передачу, а відразу йти на ворота. Захист має повірити, що ти йдеш на кидок, а тоді можна просуватися далі та розвивати атаку. Стрибати треба вище й далі, а кидати сильніше й точніше.

– Збірна України дуже оновилася. З останніх втрат – Андрій Акименко та Роман Чичікало. Досвідчених гравців у складі дедалі менше, чи це турбує перед Євро?

– Звичайно, такі втрати трохи вибивають із колії. Але в командних видах спорту такі ситуації трапляються регулярно, і потрібно бути готовими до них. А дивлячись на молодих гравців, я гадаю, що у них з'явилася можливість показати себе. І тренер відзначає у всіх гандболістів неймовірне бажання.

– Як готуєтеся до першого суперника на Євро-2022 – збірної Сербії?

– У нас ще не розпочалася тактична підготовка. В умовах такого омолодження збірної необхідно спочатку встановити ігрові зв'язки як в обороні, так і в нападі, відпрацювати ключові комбінації, налагодити взаємодію між напівсередніми та крайніми. На минулих зборах тренер давав нам вправи з грою 2 на 2 та 3 на 3. Зараз ми вже працюємо у більш командному режимі 6 на 6 зі швидкими переходами. Ми шукатимемо свою гру, щоб потім нав'язати її збірній Сербії. Крім того, у нас попереду турнір у Швейцарії, який покаже наші сильні та слабкі сторони.

Оновлення.

Замість турніру розглядається можливість проведення двох контрольних ігор між Україною та Швейцарією у Вінтертурі у ці ж терміни. 

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Світоліна програла першій ракетці Іспанії на великому турнірі в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 14:20 22
Світоліна програла першій ракетці Іспанії на великому турнірі в Мадриді

Еліна вп'яте поспіль поступилася у стартовому матчі на Madrid Open

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.