Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 05 сiчня 2022, 11:12
35652
12

10 відомих гравців, які завершили кар'єру в 2021 році

Sport.ua згадує тих, хто повісив бутси на цвях у минулому році

| Оновлено 05 сiчня 2022, 11:12
35652
12
10 відомих гравців, які завершили кар'єру в 2021 році
Getty Images/Global Images Ukraine. Серхіо Агуеро

Футбольний 2021-й рік був багатим на події. Збірна України дійшла до 1/4 фіналу чемпіонату Європи, а Італія виграла турнір. Томас Тухель очолив «Челсі» посеред сезону і вже завоював два трофеї разом із лондонським клубом, включаючи Лігу чемпіонів. «Вільярреал» виграв третій трофей в історії, Роберт Левандовськи побив «вічний» рекорд Герда Мюллера. Хорошого було багато, але й сумного – теж. Зараз більше йтиметься про друге.

Далі – 10 гравців, які завершили кар’єру в 2021-му році.

Ар’єн Роббен

Getty Images/Global Images Ukraine

Роббен – великий любитель своєї справи. Тому він і не зміг завершити кар’єру з першого разу. У липні 2019 року Ар’єн оголосив про завершення після 10-ти років у «Баварії». За рік нідерландець відновив кар’єру в складі «Гронінгена», вихованцем якого є. Там футболіст провів один не дуже успішний сезон, після чого остаточно повісив бутси на цвях у 37 років. Роббен може бути задоволений кар’єрою. Він вигравав чемпіонат і Суперкубок Нідерландів у складі «ПСВ», у складі «Челсі» – АПЛ (2 рази), Кубок ліги (2 рази), Кубок та Суперкубок Англії, у складі мадридського «Реалу» – Ла Лігу та Суперкубок Іспанії, в складі «Баварії» – Бундеслігу (8 разів), Кубок та Суперкубок Німеччини (по 5 разів), а також Лігу чемпіонів та Суперкубок УЄФА. У 2014 році Роббен був визнаний найкращим спортсменом Нідерландів.

Нурі Шахін

Getty Images/Global Images Ukraine

У жовтні 33-річний Шахін заявив, що більше не гратиме у футбол. Одразу після цього Нурі очолив «Антальяспор», у якому проводив останній рік своєї ігрової кар’єри. Турок вигравав Кубок Нідерландів у складі «Фейєноорда» та Ла Лігу у складі мадридського «Реалу». Але глядачам футболіст найбільше запам’ятався виступами за дортмундську «Боруссію». Разом зі «джмелями» екс-хавбек ставав чемпіоном Німеччини, вигравав Кубок та Суперкубок Німеччини, а також досягав фіналу Ліги чемпіонів. Шахіна було визнано найкращим гравцем Бундесліги за підсумками сезону 2010/11.

Вейн Руні

Getty Images/Global Images Ukraine

Руні пішов тим самим шляхом, що й Шахін, причому раніше. У середині січня Вейн, будучи гравцем «Дербі Каунті», оголосив про завершення кар’єри та одразу ж очолив команду. Хоча ще до того він уже був граючим тренером на «Прайд Парк Стедіум». Під керівництвом 36-річного фахівця «барани» провели вже майже півсотні матчів. Більшість ігрової кар’єри Руні провів у «Манчестер Юнайтед». Разом з манкуніанцями колишній нападник 5 разів ставав чемпіоном Англії, 4 рази вигравав Суперкубок Англії, 3 рази – Кубок ліги, і ще один раз Кубок Англії, Лігу чемпіонів, Лігу Європи та клубний чемпіонат світу. Крім того, Руні є найкращим бомбардиром «МЮ» (253 голи) та збірної Англії (53 м'ячі).

Самір Насрі

Getty Images/Global Images Ukraine

Напевно, Насрі міг провести яскравішу кар’єру, але в цілому вона в нього і так вийшла непоганою. Самір вигравав Кубок Інтертото разом із «Марселем», доходив до фіналу Кубка Англії разом із «Арсеналом», а в складі «Манчестер Сіті» двічі ставав чемпіоном Англії, а ще виграв по одному разу Кубок ліги та Суперкубок Англії. У 2007-му році його визнали найкращим молодим гравцем Ліги 1, а через 3 роки після цього – найкращим футболістом Франції. Останнім клубом Насрі був «Андерлехт», який він залишив у вересні 2020-го року. За рік після 34-річний екс-хавбек оголосив про завершення кар’єри. Своє рішення француз пояснив втратою мотивації через несправедливу, на його думку, дискваліфікацію за порушення антидопінгових правил.

Маріо Манджукіч

Getty Images/Global Images Ukraine

Манджукіч провів хорошу, переповнену трофеями кар’єру. В складі загребського «Динамо» Маріо тричі ставав чемпіоном Хорватії та 2 рази вигравав Кубок. Разом із «Баварією» колишній нападник ставав дворазовим чемпіоном Німеччини та володарем Кубка, а також виграв по одному разу Суперкубок Німеччини, Лігу чемпіонів, Суперкубок УЄФА та клубний чемпіонат світу. З «Ювентусом» екс-футболіст 4 рази ставав чемпіоном Італії, тричі вигравав Кубок Італії та ще раз – Суперкубок. Манджукіч також встиг виграти Суперкубок Іспанії у складі «Атлетіко». У 2018-му році він дійшов до фіналу чемпіонату світу разом зі збірною Хорватії, але здійснити заповітну мрію не зміг. Останнім клубом 37-річного екс-футболіста був «Мілан», який він залишив у липні.

Антоніо Валенсія

У Європі Валенсія найбільш відомий за виступами за «Манчестер Юнайтед», у складі якого провів 10 років. За цей час Антоніо двічі ставав чемпіоном Англії, 3 рази вигравав Суперкубок Англії, двічі Кубок ліги, а також один раз Кубок Англії та Лігу Європи. Крім того, з «Насьоналем» він ставав чемпіоном Еквадору, а з «ЛДУ Кіто» – володарем Кубку Еквадору. Валенсія двічі визнавався гравцем року в «МЮ». Останнім клубом колишнього захисника став мексиканський «Керетаро», який він залишив у травні. Тоді ж еквадорець і завершив кар’єру у віці 35-ти років.

Самі Хедіра

Getty Images/Global Images Ukraine

Кар’єра Хедіри була багатою на титули та трофеї. Все почалося зі «Штутгарту», ​​разом із яким Самі став чемпіоном Німеччини. Після цього був мадридський «Реал», а разом із ним титул чемпіона Іспанії, Суперкубок Іспанії, 2 Кубки Короля, а також виграні по одному разу Ліга чемпіонів, Суперкубок УЄФА та клубний чемпіонат світу. У складі «Ювентуса» колишній півзахисник став п’ятикратним чемпіоном Італії, 3 рази виграв Кубок Італії, і ще один раз – Суперкубок. Крім того, Хедіра є чемпіоном світу у складі збірної Німеччини. Останнім його клубом була «Герта», а кар'єру 34-річний німець завершив у травні.

Клаас-Ян Хунтелаар

Getty Images/Global Images Ukraine

Хунтелаар офіційно не оголошував про завершення кар’єри, але й повертатись на поле 38-річний нідерландець не збирається. У Нідерландах повідомляють, що футболіст вирішив піти тихенько. Разом із «Аяксом» колишній нападник двічі ставав чемпіоном Нідерландів, а також по 3 рази вигравав Кубок та Суперкубок країни. Разом із «Шальке» нідерландець вигравав Кубок та Суперкубок Німеччини. При цьому він встиг пограти за мадридський «Реал» та «Мілан», але нічого з ними не вигравав. Зі збірною Нідерландів екс-футболіст доходив до фіналу чемпіонату світу-2010 та посідав третє місце на ЧС-2014. Нідерландець двічі ставав найкращим бомбардиром Ередивізії, і один раз – найкращим бомбардиром Бундесліги. Останнім клубом Хунтелаара був «Шальке», який він залишив у липні.

Артем Мілевський


ФК Минай

До Мілевського можна по-різному ставитись, але треба відзначати його досягнення. Артем – триразовий чемпіон України, триразовий володар Суперкубку України та чотириразовий володар Кубка України у складі київського «Динамо». З «Динамо» Брест він ставав чемпіоном Білорусі та володарем національного Кубка, а також 3 рази вигравав Суперкубок країни. Зі збірною України доходив до чвертьфіналу чемпіонату світу-2006. Один раз ставав найкращим бомбардиром УПЛ. Останнім клубом Мілевського став «Минай», який він залишив у вересні. Тоді ж він оголосив про завершення кар’єри в 36 років.

Серхіо Агуеро

Getty Images/Global Images Ukraine

Відхід Агуеро був одним із найсумніших моментів 2021-го року. Аргентинця ще в «Манчестер Сіті» почали переслідувати травми, а у «Барселоні» все стало зовсім погано. У грудні Серхіо оголосив про завершення кар’єри в 33 роки через проблеми із серцем. Але тепер уже екс-футболістові буде що згадати. З «Манчестер Сіті» він 5 разів ставав чемпіоном Англії, 6 разів виграв Кубок ліги, 3 рази – Суперкубок Англії та ще один раз – національний Кубок. До того Агуеро виступав за «Атлетіко», разом із яким вигравав Лігу Європи та Суперкубок УЄФА. Зі збірною Аргентини Серхіо виграв Кубок Америки. Агуеро двічі ставав гравцем року в «Манчестер Сіті», а також найкращим бомбардиром АПЛ (1 раз). У далекому 2007-му році аргентинець став володарем премії Golden Boy. Такі легенди теж залишають футбол.

Сергій ЗАВАЛКО

Оцініть матеріал
(246)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Інтер взяв скудетто, Шахтар вийшов у єврокубки, скандал за участю Луніна
Футбол | 23 квітня 2024, 06:05 0
Інтер взяв скудетто, Шахтар вийшов у єврокубки, скандал за участю Луніна

Головні новини за 22 квітня на Sport.ua

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна з Реала
Футбол | 24 квітня 2024, 02:46 0
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна з Реала

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
alegofich
Питання, це стьоб чи прикол про Мілевського?
Український Крим
Манджукіч, Руні, Агуеро.... Міля і тут в гарну компанію попав
potemkin78
жаль Аруеро, ему ещё играть и играть
infreader
А ще завершив кар'єру Васько з сусіднього села. Він двократний чемпіон району і бронзовий призер чемпіонату області по першій лізі
Andrey111
А хто в нас ще кращий? Хіба що Васько з чемпіонату області
Maksym Iuriev
может кто не застал, но было время когда Милевский показывал отличную игру и в еврокубках и в сборной.
0665826283
Про мілєвского ! Це уже перебор!
Zub
просто админ спорт юа фанат Милевского, ребята, ну вы чего