Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
|
1798
3

ПАЛКІН: «Не було впевненості, що у ЛЧ досягнемо серйозного результату»

Гендиректор «Шахтаря» висловився про провал команди у єврокубках

ПАЛКІН: «Не було впевненості, що у ЛЧ досягнемо серйозного результату»
ФК Шахтар Донецьк. Сергій Палкін

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін проаналізував виступ команди у груповому етапі Ліги чемпіонів. Нагадаємо, український клуб посів четверте місце у групі та залишив турнір.

«2021-й – складний рік. Коли ми запрошували Роберто Де Дзербі з його тренерським штабом, розуміли, що нам потрібно буде збудувати нову команду, при цьому Роберто прийшов зі своєю філософією та баченням атакувального футболу. Він зіткнувся з двома питаннями: перший – потрапляння до групи Ліги чемпіонів, а щоб туди потрапити, потрібно пройти клуби серйозного рівня, другий – чемпіонат України. Він не мав досвіду гри на два фронти, і це теж стало певним викликом. А з іншого боку, він ще не відчув чемпіонат України, адже, як показала практика, проти нас усі ставлять два автобуси, і з цього складається гра, а у Лізі чемпіонів усе зовсім інакше. Літні збори були спрямовані на те, щоб пройти до групового етапу Ліги чемпіонів, і паралельно йшов чемпіонат. Вже під час сезону Роберто намагався побудувати стратегію гри в обох турнірах, а в цьому була велика складність. Те, що ми потрапили до групового раунду та виграли Суперкубок, на той момент було великим досягненням. Коли ми потрапили до групи, я не мав впевненості, що ми там зможемо досягти серйозного результату – я знав, що проходитиме обкатка команди з новим тренером, новою філософією. Футбол Де Дзербі потрібно доводити до автоматизму, і на це потрібно більше часу. На жаль, на той момент ми не мали стільки часу. Було багато критики вболівальників, але від цього важко втекти. Ми розуміли, що зіткнемося з такою проблемою у групі.

Весь фарт, який нам було дано згори, було дано саме на те, щоб потрапити до групового раунду Ліги чемпіонів. Далі фарт одвернувся.

Якщо подивитися на два останні матчі, то можна побачити, що фарт від нас відвернувся абсолютно. Було дуже багато моментів, особливо у домашній грі, коли ми зіграли 0:0. Ми були зобов'язані вигравати цей матч, але м'яч взагалі не залітав у ворота. Хоча для мене поєдинок з «Інтером» був найцікавішим із усіх, що ми зіграли на груповому етапі Ліги чемпіонів», - сказав Палкін.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
maxno
С этим де зебри вы результатов не добьетесь не когда . А капалкин пусть яму себе капает.
Николай Власов
А почему так?
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил