Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Dota 2
| Оновлено 22 грудня 2023, 20:55
3996
0

Чемпіонат України з кіберспорту - 2021: як пройшов і чим примітний

У чемпіонаті взяли участь 1195 гравців з усіх куточків країни

| Оновлено 22 грудня 2023, 20:55
3996
0
Чемпіонат України з кіберспорту - 2021: як пройшов і чим примітний
Фото: UESF

20 листопада відбувся фінал першого в історії нашої країни Чемпіонату України з кіберспорту. Команди боролися за право стати чемпіонами в дисциплінах CS:GO та Dota 2, а призовий фонд становив 1,5 млн гривень.

Чемпіонат України з кіберспорту 2021 року – перший в історії України турнір із дисциплін CS:GO та Dota 2. Його організатором стала Федерація кіберспорту України, технічним партнером виступила компанія WePlay Esports. Змагання примітні ще й тим, що увійшли до Єдиного календарного плану спортивних подій.


Фото: UESF

«Чемпіонат України 2021 року – перший офіційний кіберспортивний захід в Україні, який відбувся в рамках Єдиного календарного плану спортивних змагань Мінмолодьспорту. Такі змагання є точкою входу та першим кроком для аматорів у сферу напівпрофесійного й професійного кіберспорту, і саме на національних чемпіонатах ми зможемо побачити найближчим часом становлення нових зірок. Крім того, за результатами Кубка та чемпіонату України наступного року ми присвоюватимемо перші спортивні звання, що закріпить офіційний професійний статус молодих спортсменів і дасть ще один привід для гордості їхнім батькам», – розповідає операційний директор UESF Едуард Анохін.

З липня по жовтень пройшли онлайн-етапи турнірів у дисциплінах CS:GO та Dota 2, у яких взяли участь усі охочі: новачки, аматори, професіонали. За підсумками цих ігор визначилися фіналісти: команди з тегом «?» та SESTRI в дисципліні CS:GO, Burning Fire Squad та PayForWin у дисципліні Dota 2.


Фото: UESF

20 листопада на великій арені WePlay Esports Arena Kyiv відбувся гранд-фінал Чемпіонату України з кіберспорту – 2021, на який із нетерпінням чекали організатори, партнери, глядачі та, звісно ж, самі учасники. Боротьба була видовищною, і у фінальному поєдинку в дисципліні CS:GO перемогла команда з тегом «?», а в дисципліні Dota 2 – Burning Fire Squad.

Такі кіберспортивні турніри національного рівня дуже важливі для України. Вони не лише сприяють розвитку індустрії у країні, а й вирощують нове покоління професійних гравців.

«Проведення подібних національних чемпіонатів дуже важливе! Беручи участь у таких турнірах, спілкуючись із людьми наживо, гравці професійно зростають, заводять корисні знайомства та, банально, набувають досвіду», – ділиться Сергій «Sergiz» Атаманчук, гравець команди з тегом «?».

Чемпіонат України з кіберспорту 2021 року – без перебільшення історична подія, яка подарувала безліч позитивних емоцій усім причетним.

Трохи цифр:
- у Чемпіонаті України з кіберспорту – 2021 взяли участь 1195 гравців з усіх куточків країни;
- було зіграно 1681 карту;
- учасники награли 70 000 ігрових годин;
- призовий фонд становив 1,5 млн гривень: 1 млн було розіграно між учасниками, 250 000 – вручено призами, а ще 250 000 – розіграно між глядачами.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 18
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Максим ШАЦКИХ: «У Динамо ще є шанси на чемпіонство в УПЛ»
Футбол | 24 квітня 2024, 18:54 7
Максим ШАЦКИХ: «У Динамо ще є шанси на чемпіонство в УПЛ»

Екс-форвард «Динамо» – про боротьбу за чемпіонство

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.