Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 26 грудня 2021, 19:32
547
0

Борець збірної України з джиу-джитсу розповів про бронзу

Українська команда виборола бронзу на турнірі TMS:WALL TO WALL

| Оновлено 26 грудня 2021, 19:32
547
0
Борець збірної України з джиу-джитсу розповів про бронзу

У грудні у Дніпрі відбувся масштабний міжнародний турнір TMS:WALL TO WALL, у якому за медалі та божевільний грошовий приз воювали збірні Ізраїлю, Казахстану, Польщі та України.

 Українська збірна, поступившись у півфіналі Казахстану, у бою за бронзу здолала команду з Польщі. Один із борців збірної України Влад Чепель, який завершив три сутички достроковою перемогою, в ексклюзивному інтерв'ю розповів про підготовку до турніру, свій коронний больовий прийом, а також підбив підсумки змагального сезону та поділився планами на майбутнє.

 - На турнірі "стінка на стінку" у Дніпрі збірна України посіла третє місце. Як гадаєш, чого вам не вистачило у півфіналі, щоб здолати Казахстан?

 - Не можу точно сказати, чого саме нам не вистачило, щоб здолати збірну Казахстану. Можна знайти низку причин, але як на мене — хлопці з Казахстану того вечора довели, що вони повністю заслуговують на золото на цьому турнірі.

 - Взагалі, на жеребкуванні як відреагували на те, що зустрінетеся саме з Казахстаном у 1/2?

 - Якщо чесно, це було несподівано. Ми чомусь були налаштовані на збірну Польщі чи Ізраїлю. Хотіли зустрітися із Казахстаном уже у фіналі. Капітан збірної Казахстану також казав, що хотів би зустрітись з нами у фіналі. Значить, щось у цьому є (усміхається).

 – За рахунок чого вдалося виграти збірну Польщі у сутичках за бронзу?

 – Ми себе налаштували так, що перемога була вже нашою до виходу на килим. Якщо з Казахстаном у нас була практично рівна боротьба, то у сутичках зі збірною Польщі ми нав'язували їм уже свою гру та свій темп.

 - Українська команда була найменш титулованою серед усіх супротивників, але змогла показати дуже конкурентний рівень боротьби. Як думаєш, із чим пов'язаний такий сильний виступ нашої команди?

 - В Україні є чимало крутих титулованих чорних поясів, які з легкістю склали б конкуренцію будь-якої збірної. Але ми потрапили до збірної не просто так, це був досить складний етап змагань, де у підсумку на Гранд Прі ми вибрали собі місця до збірної України.

 Це дуже круто, що такі хлопці, як я, мають шанс взяти участь на крутих змаганнях і проявити себе. Офіційно я білий пояс, але це не заважає мені перемогти достроково борця з чорним поясом. А свої титули ми ще заробимо.

 – Яке значення для нашої команди мала черговість виходу спортсменів? З якою тактикою ви виходили на бою?

 - Черговість виходу кожного з нас була старанно продумана. Ми розбирали наші сильні сторони і, відштовхуючись від них, ми складали план дій. Нашу тактику я не розкриватиму, може ми ще скористаємося їй.

 - Вже під час твоєї першої сутички аудиторія вимагала від тебе твій коронний прийом, який у підсумку став для тебе виграшним. Розкажи про нього докладніше.

 - Це досить-таки специфічний прийом, не кожному він підходить, тому що він вимагає хорошої гнучкості та досить довгих ніг, щоб закрити такий замок.

 Він мені ідеально підходить – я дуже гнучкий і маю довгі ноги. Я люблю його використовувати на змаганнях, на тренуваннях він мені не такий цікавий. Противник думає, що він домінує над вами рахунок своєї позиції, але через секунду закривається Buggy choke і він стукає. Це дуже круто!

 - Наскільки важливо для джитсера взагалі брати участь у турнірах "стінку на стінку"? Можна сказати, що це величезний плюс до досвіду, який допоможе на індивідуальних змаганнях?

 – Це однозначно величезний плюс для будь-якого джитсера. Такі змагання – зовсім інший формат. Насамперед такий формат цікавий для глядача, що дає можливість розвивати та популяризувати цей вид спорту.

 Це дуже круто, коли кілька людей об'єднуються для того, щоб досягти чогось. Ми були разом на зборах, обговорювали кожну деталь, переживали, підтримували та раділи один за одного. Такий досвід, безумовно, допоможе в особистому заліку.

- Як тобі підтримка української команди у Дніпрі? Глядачі гнали вперед?

 - У подібних змаганнях я брав участь уперше і був шокований тим, наскільки заряджають тебе люди із зали. Глядачі створюють всі умови, щоб ти зробив те, що маєш.

 Щодо підтримки з боку команди, я гадаю, що ви самі все бачили. У момент сутичок ми ставали єдиним цілим. Ти знав, що маєш зробити все можливе, адже хлопці з команди в тобі не сумніваються. Дивляться на тебе і вірять: у тебе та у твоє джиу.

 - Питання із зірочкою. Куди вирішив витратити виграні гроші?

 - Гроші я поки що витрачати не буду, вони пішли на збільшення мого капіталу. Намагаюся витратити їх з розумом.

 - Як оціниш саму організацію турніру?

 - Організація була просто розкішна. Так, як це робить ліга TMS, не зробить ніхто. Вони організовують турніри, на яких ти отримуєш одне задоволення. Окреме спасибі за це всім організаторам турніру та Аліні.

 - Ліга TMS номінувала тебе на премію «Гордість Ліги». Чи був готовий до подібної номінації?

- Я був дуже здивований, ці хлопці вміють дивувати. Мені приємно, що президент TMS Шай Гутман помітив мене та оцінив мої старання. Я дійсно дуже намагався на Wall до Wall.

 - WALL TO WALL закривав змагальний сезон. Який підсумок можеш підвести?

 - Так, змагальний сезон закрито. Пройшло багато хороших турнірів, на яких я здобув колосальний досвід. Я радів своїм перемогам і навчався на поразках. Одне скажу точно, цього року я заявив про себе – тепер мене знають в українському джиу-ком'юніті.

 - Які цілі собі ставиш на наступний рік?

 - Намагатимуся відвідувати всі великі турніри в Україні. Сподіваюся, що вдасться взяти участь у змаганнях та за межами нашої країни. Ну і я зроблю все можливе та неможливе, щоб знову боротися на Wall to Wall.

 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Довбик вписав своє ім'я в історію Жирони завдяки голу у ворота Барселони
Футбол | 04 травня 2024, 21:01 0
Довбик вписав своє ім'я в історію Жирони завдяки голу у ворота Барселони

Артем відзначився у очному матчі команд на 4-й хвилині поєдинку

«Всі готові воювати». Стаховський прокоментував закон про мобілізацію
Війна | 04 травня 2024, 15:42 23
«Всі готові воювати». Стаховський прокоментував закон про мобілізацію

Колишній тенісист вважає, що рівень моральної якості певних структур повинен змінитися

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.