Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Європейська Суперліга
| Оновлено 26 грудня 2021, 08:57
1273
0

Президент УЄФА: «Крах Суперліги став найбільшою перемогою у 2021 році»

Александер Чеферін підбив підсумки 2021 року

| Оновлено 26 грудня 2021, 08:57
1273
0
Президент УЄФА: «Крах Суперліги став найбільшою перемогою у 2021 році»
УЄФА. Александер Чеферін

Президент УЄФА Александер Чеферін підбив підсумки багатого подіями для УЄФА і всього європейського футболу року, наголошуючи, що ключові цінності, які лежать в основі гри, потрібно зберігати і захищати заради її майбутнього.

«Оглядаючись на цей незабутній для УЄФА та всієї європейської футбольної спільноти рік, важко виділити наше головне досягнення. Список можливих «переможців» надто довгий. Капітани клубів та збірних піднімали над головою трофеї УЄФА не багато не мало у семи турнірах: Євро-2020, Лізі націй, чоловічій та жіночій Лігах чемпіонів, Лізі Європи, чемпіонаті Європи серед молоді та Лізі чемпіонів з футзалу.

Старт нових циклів клубних турнірів забезпечив виграшну ситуацію як жіночого, так і чоловічого футболу. Кардинальні зміни в жіночій Лізі чемпіонів значно підвищили її змагальний баланс, популярність і престиж, а створення Ліги конференцій зробило наші чоловічі турніри більш інклюзивними: ціла низка клубів уперше виступила на європейській арені.

Футбол добився власних спортивних перемог над пандемією: по-перше, завдяки проведенню стільки матчів протягом року на тлі правил, що постійно змінюються, щодо охорони здоров'я, а по-друге, показавши, що вболівальники можуть безпечно повернутися на стадіони.

За останні 12 місяців всі члени нашої спільноти зробили вагомий внесок у ці визначні успіхи - національні асоціації, футболісти, ліги, клуби, тренери, арбітри, уболівальники, партнери та ЗМІ.

Проте, наше головне досягнення заслуговує на особливе визнання. Йдеться про захист європейської моделі спорту, яка визначає місію УЄФА, його національних асоціацій та безлічі інших спортивних організацій. Будучи заснованою на пірамідальній структурі, яка пов'язує масовий футбол біля її заснування з елітним футболом на її вершині, ця модель працює з подвійним ефектом. Завдяки їй не тільки відбувається реінвестування коштів, отриманих від професійних змагань, у футбол загалом, але також забезпечується підвищення чи зниження клубів у класі залежно від спортивних результатів.

Злощасна спроба у квітні створити закриту «суперлігу», яка була б націлена лише на поповнення банківських рахунків кількох клубів, поставила під загрозу цінності, що лежать в основі європейської моделі спорту, і саму місію УЄФА. Її крах, викликаний політичним та громадським засудженням по всьому континенту, став нашою спільною та найзначущою перемогою у 2021 році».

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий лідер після розгрому в Лондоні. Список бомбардирів АПЛ 2023/24
Футбол | 16 квітня 2024, 07:32 0
Новий лідер після розгрому в Лондоні. Список бомбардирів АПЛ 2023/24

Коул Палмер оформив покер за «Челсі» у ворота «Евертона» і обійшов відразу 5 гравців

Судаков оцінив шанси Мудрика отримати Золотий м'яч
Футбол | 16 квітня 2024, 18:57 9
Судаков оцінив шанси Мудрика отримати Золотий м'яч

Півзахисник «Шахтаря» вірить у вінгера «Челсі»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.